22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HER ŞEY DAHİL BİZİ BATIRDI

Ata Yılmaz,Milyonlarca turistin geldiği Antalya'da, Gaziantep Et&Balık Restaurantta bir tek yabancı turist yemek için gelmedi

HER ŞEY DAHİL BİZİ BATIRDI

02 Aralık 2010 / 03:40

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ – ANTALYA


Atatürk Parkı içerisinde yer alan Gaziantep Et&Balık Restaurant İşletme Sahibi Ata Yılmaz, Antalya'nın göbeğinde yer alan Restaurantlarında turizmden yeterince pay alamadıklarını söyledi. Milyonlarca turistin geldiği Antalya'da, son dönem bir tek bile yabancı turistin yemek için gelmediğini üzüntüyle ifade eden Yılmaz, yerli müşterilerin ilgileri ile ayakta durduklarını ifade etti.

1984 yılından bu yana turizmin içinde olduğunu ve Antalya dışında Kemer gibi önemli turizm merkezlerinde Restaurant işletmeciliği yaptığını ifade eden Yılmaz, son dönem her şey dahil sisteminin Restruant İşletmelerini adeta bitirme noktasına getirdiğini söyledi. 1980'li ve 1990 yılların başlarında turizmden hak etikleri payı aldıklarını ancak son dönemde bunun sıfıra indiğini ifade eden Ata Yılmaz,” Daha önce turizmden büyük bir pay alıyorduk. Şimdi turizmden aldığımız pay sıfır. Gaziantep Et&Balık Restaurant 'ta 1990 yılından bu yana 4.5 trilyon yatırım yaptım. 1990'dan beri buradayız..

2005 yılına kadar proje öncesi farklı bir konsepte et ürünleri üzerine iş yapıyorduk. O dönemler turizmden daha iyi pay alıyorduk. Son dönem ne olduysa Antalya gibi turizmin başkenti değimiz yerde maalesef turizmin” t” sinden bir pay alamıyoruz. Sadece yerli ve Antalya halkına hizmet vermekteyiz. Sağ olsunlar ki, iyi ki onlar varmış. Yatırımımızı burada turizmden alacağımız pay üzerine ciddi yatırımla yaparak gerçekleştirdik. Yıllar geçtikçe bu konuda hayal kırıklığımız artarak devam ediyor.”dedi.
Fabrika gibi işletmesi bulunduğunu ve çok sayıda kişiye iş olanağı sağladığına dikkat çeken Ata Yılmaz, “ Burada 26 kişi çalıştırıyorum. Adata küçük bir fabrika iletmesi gibiyiz.

Sabah erken saatlerde haftanın 7 günü geceleri saat 02.00'lere kadar hizmet veriyoruz. Ama maalesef karşılığını alamıyoruz. 1984 yılından 1990 yılına kadar Kemer'deydim. Kemer de o dönem Surf Pizzaland ı çalıştırdım. Bu dönem beklide turizmden aldığımız payın en güzel olduğu yıllardı. O dönem her şey dahilin olmayışı ve gelen misafirlerin ilgisi ve merakı Kemer'de iş yapmamıza vesile oldu. Hemen hemen herkes o dönem turizmden yeterince pay alıyordu. Şimdi bakıyorsunuz gerek Kemer gerekse de Antalya'da özellikle biz İşletmeciler büyük zorluklar çekiyoruz. Bunda en büyük faktörün başta her şey dahil sistemi olmak üzere, bazı tur operatörlerinin havaalanında turistleri alıp otellerine taşımaları, oradan da hiçbir şekilde otelden çıkmamaları konusunda uyarmaları ve bunun yanında da alışveriş için adres göstermeleri ve bizzat kendilerinin götürmeleri bizleri son derece etkiliyor.”diye konuştu.
Esnafında hataları oldu

Herşey dahil sitemi ve bazı tur operatörlerinin turistleri sadece otellerde dışarı çıkmamaları ve istenilen yerlerden alışveriş yapmalarını istemelerinin yanı sıra bazı esnaflarında, bu süreçte bu konuda hatalar yaptıklarını söyledi. Ata Yılmaz, “ Burada esnafın yani bazı arkadaşlarımızın hatalarının olduğunu kabul etmek lazım. Özellikle 1984-90 yılları arasında Kemer'i örnek alırsak, Kemer'de iğne atsanız yer düşmeyecek türde turist vardı. Ama şimdi bakıyorsunuz millet sinek avlıyor. Burada o yılarda yapılan bazı hatalar ki, hala devam ediyor. Açıkçası tabi caiz ise turistlere kazık atılmasını da görmemezlikten gelemeyiz.Ne yapıp edilip bu konunun önüne geçilmeli. Trilyonluk yatırımlar yapıp, turizmden pay bekleme durumundayız. Yetkililerin bu konulara el atmalarını bekliyoruz. Keşke işlerimiz çok daha iyi olsa da daha fazla eleman çalıştırsak. İşsizliğin önüne geçsek.”dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.