23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HEY TAKSİ SİNGAPUR’DA

'Hey Taksi' 54. Bölümünde Hint Okyanusu'nun çevrelediği, 700 kilometrekarelik ada ülkesi Singapur'da

HEY TAKSİ SİNGAPUR’DA

17 Haziran 2011 / 23:42

TURİZMİN SESİ


Rengarenk Çin, Hint ve Arap Mahallelerinden limana, elektronik cenneti alış veriş merkezlerinden, eğlencenin kalbinin attığı Clarke Quay bölgesine ve ülkede uygulanan ilginç yasaklara kadar, Güneydoğu Asya'nın 'İsviçre'si Singapur, 'Hey Taksi'de.. 'Hey Taksi' 18 Haziran 2011 Cumartesi günü, saat 15:40'da TRT-TÜRK'de.. Tekrarları ise, 19 Haziran 2011 Pazar günü, saat 01:40, 10:40 ve 19:10'da, yine TRT-TÜRK ekranında..

'Hey Taksi' bu hafta Malay yarımadasının güney ucundaki küçük ada ülkesi Singapur'da.. Singapur, 10 yıllık taksici Francis Quah'ın gözünden TRT-TÜRK ekranına taşınıyor.. 1965'de bağımsızlığına kavuşan Singapur'da, nüfusun yüzde 77'sini Çinliler, yüzde 14'ünü Malaylar, yüzde 7'sini Tamiller, yüzde 2'sini ise diğer gruplar oluşturuyor.. Singapur'da yaşayan büyük etnik grupların her birinin kendilerine ait bir mahallesi bulunuyor.. Bu mahallelerin en renklilerinden biri, Çin Mahallesi.. Tapınakları, heykelleri, meydanları ve lokantaları ile Çin Mahallesi, Singapur'un nabzını hissettiğiniz yerlerin başında geliyor..
Singapur'daki Hint Mahallesi yani 'Küçük Hindistan' ise, ülkenin bir başka rengini ortaya koyuyor.. Hindistan'ın bir caddesindeymiş hissi yaratan bu mahalle, ipek sari'lerin satıldığı dükkânlar, Hint yemekleri ve gözalıcı tapınakları ile cıvıl cıvıl bir bölge..

Kentin bir başka ilgi çekici yeri ise, Arap Mahallesi.. Kentteki Araplar, kültürlerini bu mahallede devam ettiriyorlar.. Şehrin en eski camisi olan Sultan Camii de, burada yer alıyor.. Singapur, dünyadaki en önemli ticaret üslerinden biri.. Dünyanın en işlek limanlarından biri olan Singapur Limanı'na, yılda ortalama 130 bin gemi yanaşıyor.. Ülkeyi ziyaret eden turist sayısı ise, yılda 10 milyona ulaşıyor.. Singapur tam bir alış-veriş cenneti.. Kente gelen turistler Singapur için, “Birleşmiş Milletler'de koltuğu bulunan tek alışveriş merkezi” diyorlar.. Ülkede çok sayıda modern alış-veriş merkezi bulunuyor..

Singapur Nehri'nin ikiye ayırdığı kentte hayat 24 saat hiç durmuyor.. Eğlencenin merkezi ise, Clarke Quay bölgesi.. Gökdelenlerin süslediği Singapur'da, herşey çok düzenli ve herkes kurallara sıkı sıkıya bağlı.. Yerlere tükürmek, sokakta sigara içmek, oraya buraya çöp atmak ve hatta sakız çiğnemek bile cezasız kalmıyor.. Göz kamaştıran etnik zenginliği, güçlü ekonomisi ve yüksek yaşam standartları ile Singapur, dört Asya Kaplanı arasında her geçen yıl daha fazla öne çıkmaya devam ediyor.. TRT-TÜRK ekranına 'Biz Buradayız'' ve 'Ve Zaman Durdu' programları ile yeni başlayacak olan 'Gurbetçi Futbolcular'ı taşıyan GPR Prodüksiyon tarafından hazırlanan 'Hey Taksi'nin yapımcılığını Gökhan Güvenç, genel koordinatörlüğünü Hakan Güvenç, yönetmenliğini Halit Ziya Demirtaş, editörlüğünü ise Didem Koryürek üstleniyor.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.