23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HIDRELLEZ KÜLTÜR VE BAHAR BAYRAMI

Adı ne olursa olsun bahar kutlamalarının en coşkulu en ruhuna yakışır olanlarına Bölgemizde rastlanır

HIDRELLEZ KÜLTÜR ve BAHAR BAYRAMI

04 Mayıs 2011 / 19:33

TURİZMİN SESİ


Binlerce kişi kırmadan, dökmeden, birbirini incitmeden, sadece BOLLUĞUN-BEREKETİN simgesi baharı kutlamak için bir araya gelir.
Orta Asya'nın Nevruzu, Trakya'nın Mart Dokuzu olarak kimlik bulur. Cemrelerin düşmesinden Haziran başına kadar uzunca bir süre boyunca yoğruldukları kültüre göre isimlendirilen daha çok bahar kutlamasına sahne olmaktadır. Trakya…

Öyküyü cemrelerin düştüğü zamana kadarda götürmek mümkündür.
Bahar bolluğu, bereketin, sıkıntılardan ve hastalıklardan kurtulmanın da bir simgesi oluverir. Dolayısıyla çetin kış günlerinden sonra baharın gelişi müjde gibidir. Ve baharın bu müjde yüklü gelişi inançlar, gelenekler ve kültürün yüzyıllardır yoğrulmasıyla devşirdiği bir ruhla kutlana gelmektedir. Hıdrellez kutlamaları özgün hissedişiyle Tekirdağ'da yapılır. Özellikle Yeniköy-Uçmakdere -Ayvasıl mevkiinde düzenlen şenlikler günümüzde uluslar arası boyuta ulaşmıştır.

İlimizin en büyük kazanımlarından olan YAMAÇ PARAŞÜTÜ etkinliklerini bünyesinden harmanlayan Trakya'yı özünde de Tekirdağ'ı Dünya çapında tanıtıma taşıyan uluslar arası festivale dönüştürmüştür.
Bu sene düzenlenecek olan TEKİRDAĞ HIDRELLEZ KÜLTÜR BAHAR BAYRAMI ve 5.ULUSLAR ARASI YAMAÇ PARAŞÜTÜ FESTİVALİ 6-7-8 Mayıs tarihlerinde yapılacaktır. Festival etkinliklerine yurt içinden; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ankara Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Havacılık Kulüpleri, Anatolia Fly Ucuş Okulu-İstanbul, İkarus Uçuş Okulu –İstanbul, Bursa, Yalova, Tokat, Samsun, Ordu, Manisa, Mersin, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Diyarbakır, Havacılık Kulüpleri ve Yurt dışından da Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Almanya, Hollanda, Norveç, İran'dan sayıları 300'ü aşkın yamaç paraşütü sporcusu festivale katılıyor.
Festival etkinlikleri 6 Mayıs Cuma günü saat 09.30'da Tekirdağ İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü önünden başlayacaktır. Akabinde saat; 10.00'da Valilik önünde Atatürk Anıtına Festival Çelengi sunulacaktır.Halk Oyunları gösterileri ve gençlik oyunları sunulacaktır. Yamaç paraşütleri Havadan yürüyüş kortejine eşlik edecek, gösteri yapacaklardır. Aynı gün saat; 14.00'de yamaç paraşütü uçuşları Yeniköy-Uçmakdere-Nişantepe'de başlayacaktır. 7 Mayıs Cumartesi günüde uçuşlar devam edecektir. 8 Mayıs Pazar günü saat; 11.00'de Yeniköy-Ayvasıl sahilinde Halk Oyunları gösterileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçıları, Halk Müziği Sanatçısı Hürdağ AYDIN, Özbek asıllı Sanatçı ŞAHSENEM halka açık olarak konser verecektir. Gençlik eğlenceleri düzenlenecek, Yamaç paraşütü uçuşları ve iniş sahasına iniş seyri yapılacaktır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.