23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ KUTLANDI

Katılımın yoğun olduğu şenlikte, yerli yabancı birçok insan Hıdrellezi coşku ile karşıladı.

HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ KUTLANDI

06 Mayıs 2009 / 11:31

TURİZMİN SESİ


Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri Derneği tarafından organize edilen Hıdrellez Şenlikleri'ne bu yıl İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ev sahipliği yaptı. Turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği şenlikte, çalgılar eşliğinde oyunlar oynandı.

Havanın da güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar, şenlik programına aileleri ile birlikte katıldı. Her yıl bu tür hıdrellez şenliğine katıldıklarını söyleyen bazı vatandaşlar, programın iyi geçtiğini ve çok mutlu olduklarını belirtti.

Ahırkapı'da Hıdrellez, bu yıl da birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl Şenlik, öncekilerden farklı olarak, “İstanbul Kültür Başkenti 2010” kapsamına alındı ve Ahırkapı Sokak ve civarında değil, deniz kıyısındaki, “AHIRKAPI PARKI”nda yapıldı...

Bu yıl ilk kez deniz kıyısında düzenlenen Hıdrellez şenliğinin kara tarafındaki fonu da tarihi İstanbul oldu.

Böylece katılımcılar, Sultanahmet Camii ve Bukaleon Saray'ını az bilinen bir açıdan seyretme şansına da sahip oldular.

İstanbul'un sahip olduğu binlerce yıllık kültürel mirasın ve kent kültürüne ait değerlerin toplumun farklı kesimleri tarafından sahiplenilmesi ana hedefiyle Şenliği destekleyen İstanbul 2010, hazırlanan dilek ağacını 2010 yılının İstanbul'una ait dileklerle süsledi. Hızır ve İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluşup baharın ilan olduğu gecede Ahırkapı halkı ve ziyaretçiler gecede tek vücut oldular.


Şenliğin ana sahnesi İstanbul 2010 Etkinlik Alanı olurken, İstanbullular saat 19.00'dan gece yarısına kadar; Rakı Balkan DJ Set, Kolektif İstanbul, Koçani Orkestar, Lüleburgazlı Küçük Hasan ve Tamer Kum, Ege Hicaz, Mısırlı Ahmet Ritim Atölyesi ve Buzuki Orhan'ın kıpır kıpır müzikleriyle gönüllerince eğlenme imkânı buldular.

Diğer sahnelerde ise gece boyunca Göksenin İleri ve İstanbul Şarkıları, sürpriz Balkan ve Roman grupları sahne alarak baharın coşkusunu yaşattılar.Her köşede farklı müziğin çalındığı alanda irili ufaklı ufaklı sahneler kurulmuştu. Katılımcılar, Hıdrellez geleneklerinden biri olan dilek ağacına dileklerini bağladılar. Vatandaşlar dilek ağacına bağladıkları çaputlarla 'kızına iyi bir kısmet', 'kendisine bir ev' dilediler.

Bu yılki şenlikler; ana destekçisi İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Boğaziçi Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi'nin katkıları, Fatih Belediyesi, Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri Derneği, İBB Turizm Atölyesi, Kültür A.Ş., İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği, İstanbul Büyükşehir Belediye ve İstanbul Valiliği'nin değerli destekleriyle gerçekleşti. Gece yarısına kadar devam eden kutlamalara turistlerinde katılımı oldukça yoğundu.

SKAL AS BAKANI VEDAT BAYRAK VE EŞİ GÜLER OSMANLI MUTFAĞI ALİ GÜLER İLE

AHIRKAPI HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ 2009 KATILIMCILAR

AKADEMİ GRAFİK,ALGİDA,ANADOLU FOLK TOPLULUĞU,
ARMADA OTEL,ATLAS GÜVENLİK,BALIKÇI SABAHATTİN,
BANVİT,BARCELO HOTELS,BEŞLER SUCUK,
BOGISA,BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ,BURAK RESIDENCE,
BY ÇORBACI,CİTADEL OTEL,COCA-COLA,ÇİĞDEM PASTANESİ,DAILY FRESH,DDF,DEDEMAN OTEL,,EDİRNE CİĞERCİSİEDİRNE KÖFTECİSİ,EFES PİSEN,EKER AYRAN,ELVERDİ KAHVE,ERESİN CROWN OTEL,
ERİKLİ SU,ETİ,ETKİN DAĞITIM,FERİYE LOKANTASI,GİLLER,GİRİTLİ RESTORAN,GRAFİS,GÜLER OSMANLI MUTFAĞI,İLKER ELEKTRONİK,
İLTEK MEDIA,İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ,KALYON OTEL,KARAKÖY GÜLLÜOĞLU,KARIŞMASEN RESTAURANT,KASAP OSMAN,KAVAKLIDERE,
KESKİNOĞLU,KHORASANI,KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ,LOKMAN HEKİM VAKFI,MAKRO,MALATYA PAZARI,MALATYA SOFRASI,
MERKEZ CİĞERCİ,METRO GROSSMARKET,MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ,NEOTECH,NERGİZ ARİFOĞLU - LIGHT STYLE,NOMADE OTEL,
ÖZBİ,PHILIPS AYDINLATMA,POZİTİF,PROFİLO,SABANCI ÜNİVERSİTESİSEMAVER KUMPANYA,SİRKECİ GRUP OTELLERİ,SULTANAHMET KÖFTECİSİ,SUR BALIK,SÜRMELİ İSTANBUL,
ŞÖLEN PİLİÇ,THORNKITOKOGROUP,TOURISMO,TÜRKİSTANRESTAURANT, ULAŞ SUİTES,ÜLKER,VONALI CELAL

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.