22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HİLTON BAKÜ'YE 86 MİLYON $ FİNANSMAN

Yapı Kredi, ekim ayı itibarıyla hizmete açılan Hilton Bakü Oteli'ne 86 milyon dolar finansman sağladı

HİLTON BAKÜ'YE 86 MİLYON $  FİNANSMAN

12 Ekim 2011 / 16:17

TURİZMİN SESİ
Yapı Kredi'nin, 2007 yılında “İSR Kapital Management” ve “Hilton Worldwide” şirketleri arasında imzalanan anlaşmanın ardından 86 milyon dolar finansman sağladığı otel, Bakü'nün en modern binalarından biri olma özelliği taşıyor. Otelin beklenenden erken faaliyete geçmesinin projenin başarısını açıkça ortaya koyduğunu belirten Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın “Proje finansmanı, hem önem verdiğimiz hem de yeni dönemde büyümeyi sürdüreceğimiz alanlar arasında yer alıyor. Bu düşünceden hareketle, finansman sağladığımız Hilton Bakü Oteli, Azerbaycan için büyük önem taşıyor. Azerbaycan ciddi büyüme ve gelişme potansiyeline sahip bir ülke... Bu nedenle Türkiye dışında faaliyet gösteren bankalarımızdan biri de Azerbaycan'da bulunuyor. Bakü'nün ticari ve turistik faaliyetlerine önemli ölçüde katkı sağlayacağına inandığımız bu modern otel projesinin hayata geçirilmesinde payımızın bulunmasından ötürü büyük bir mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu. İnşaatının 2011 yılı sonunda bitmesi beklenen Hilton Bakü Oteli, tahmin edilen süreden önce tamamlanarak, Ekim 2011 itibarıyla ilk konuklarını ağırlamaya başladı.

BAKU HILTON HOTEL
Hilton Baku, şehrin ticaret merkezinin tam kalbinde, Baku Havalimanına 30km. uzaklıkta, Hazar Deniz'i sahil şeridinde yer almaktadır.
5 yıldızlı otel, en yüksek Hilton standartlarında hazırlanmıştır. Zemin üstü 25 kata sahip olan otel 2.808 m² zemine oturmaktadır. Toplam inşaat alanı 42.160 m² olan otel, 308 anahtara sahiptir. Katlar boyu devam eden galeri boşluğu, panoramik asansörler ile ferah asansör holü, farklı bir mekan anlayışıyla, şehrin panoramasını, Hazar Denizi eşliğinde iç mekana taşımaktadır.

Modern çizgide tasarlanmış giriş holü müşteriyi reception & concierge'e yönlendirirken toplantı ve balo salonu katına erişim yürüyen merdivenlerle sağlanmıştır. Sağ kolda 97 kişi kapasiteli Lobby & Bar modern konseptiyle konuklara hizmet vermektedir. Aynı katta 158 oturma kapasiteli All Day Restaurant bulunmaktadır.

2.kat ve 3.kat toplantı ve exhibition fonksiyonlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır. 1.057 m²'lik geniş bir fuaye fonksiyonuna sahip olan 2. katta toplam 532 m²'ye sahip toplantı salonları, konukların farklı ihtiyaçlarını karşılayabilecek Business Center ve 670 m²'lik 600 kişi kapasiteli balo salonu bulunmaktadır. 3. katta 743 m²'lik geniş fuaye mekanı ile toplam 468m²'lik toplantı salonları bulunmaktadır.

Otelde 17 kat (5-21. katlar) müşteri yatak odası katları olarak hizmet vermektedir. Bu katlarda 177 standart oda, 3 engelli odası, 39 executive guestroom, 52 mini suite, 36 junior suite, 1 adet presidential suite ve 1 adet executive lounge yer almaktadır.

22.kat teknik kat olarak tasarlanmıştır.
2.030 m²'lik 23.kat müşteriye maksimum konforun sunulduğu SPA katı olarak tasarlanmıştır. 112 m² 'lik Fitness Center binanın tam kalbinde şehir panoramasına hakim bir lokasyonda bulunmaktadır. Hemen yaninda yoga, pilates, dans derslerinin yapilabileceği 65 m² 'li bir stüdyo bulunmaktadır. Binanın sol kanadı, deniz manzarasına hakim kapalı havuz mekanı ve ıslak hacimler olarak tasarlanmıştır.

24.kat, 488 m²'lik ve 76 kişilik açık oturma kapasitesiyle Speciality Restaurant olarak tasarlanmıştır. 25. katta otelin en çekici mekanı, Roof Bar yer almaktadır. En büyük özelliği döşemenin gün boyunca 360°dönerek konuklara Baku panoramasını sürekli olarak eşsiz tatlar eşliğinde sunmaktadır.

ISR REZİDANS II
ISR Rezidans II, şehrin ticaret merkezinin tam kalbinde, Baku Havalimanına 30km. Uzaklıkta, Hazar Denizi sahil şeridinde, Hilton Oteli bitişiğinde yer almaktadır. Zemin üstü 21 kata sahip olan residence binasında 4.kat residence'e hizmet eden teknik kat olarak tasarlanmış, 5-21.katlar arasında toplam 51 daire bulunmaktadır. Binanın toplam inşaat alanı 13.223m² dir. 1.kat - Giriş katı geniş, yüksek tavanlı ve modern çizgide tasarlanmış giriş holü yaşayanları karşılar. Bina en yüksek standartlara göre dizayn edilmiş olup, en üst seviyede güvenlik ve otomasyon sistemleri ile donatılmıştır.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.