22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HILTON İŞ DÜNYASINA DESTEK OLUYOR

Hilton Ailesi Otelleri yeni “5'te 1” toplantı kampanyası ile iş dünyasına önemli bir destek veriyor

HILTON  İŞ DÜNYASINA DESTEK OLUYOR

17 Eylül 2009 / 11:32

TURİZMİN SESİ


Hilton iş toplantıları ile ilgili önemli bir çalışmaya imza attı. Araştırma sonuçları yüz yüze yapılan toplantıların, popülerleşmekte olan 'sanal toplantılardan' çok daha etkili olduğunu ortaya koyuyor. Hilton'un uluslararası pazarlama araştırmaları ekibi ekonomik krizin iş seyahatleri üzerindeki etkisini incelemek amacı ile, Fransa, Almanya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nden 600 yönetici ile anket yaptı. Araştırmaya katılanların yüzde 83'üne göre, kişisel ilişkiler oluşturmak iş yapmanın en önemli unsurlarından biri olma özelliğini koruyor. Aynı grup, kişisel ilişkilerin toplantılar yapılmadan geliştirilmesinin imkansız olduğu görüşünde. Yaklaşık yüzde 50'lik bir kesim de görüntülü konferansları ve web tabanlı toplantıları zayıf alternatifler olarak değerlendiriyor.

Şirketlerin seyahat politikalarında yakın zamanda meydana gelen değişiklikler, iş seyahatlerinin ve organizasyonların iptal edilmesine ya da azaltılmasına neden oldu. Bu durum iş performansının düşebileceği yönünde büyük bir endişe yaratıyor. Araştırmada, katılımcıların yüzde 20'sinden fazlası şirket dışında gerçekleştirilen toplantı sayısının azaltıldığını belirtirken, bu kişilerin yarısı da personel moralinin düşmekte olduğunu söyledi. Genel olarak araştırmaya katılan 600 kişinin üçte ikisi iş seyahatlerinin motivasyon, performans ve ekip çalışmasını arttırdığını düşünürken, teknolojiye duyulan aşırı düşkünlüğün iş verimini düşürebileceği konusunda da kaygı duyuyorlar.

Sonuçların, Singapur Milli Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü Başkanı Profesör PhD Richard D. Arvey tarafından yayımlanan ve Hilton tarafından düzenlenen “ Yüz Yüze İş Toplantıları Neden Önemlidir” başlıklı akademik makaleyi destekler nitelikte olduğu görüldü. Makalede, yüz yüze toplantıların sağladığı işle ilgili ve psikolojik değerlere değinildi. Dr. Arvey, toplantıların modern iş dünyası için kesinlikle önemli olduğu, ancak şirketlerin elektronik posta ya da internet gibi “bilgisayar temelli” kanallara giderek daha fazla başvurmaya başladığı sonucunu çıkarırken, şirketlerin işleriyle ilgili görüşmeler için en uygun ortamı seçtiklerinden emin olmaları gerektiğini belirtti.

Dr. Arvey araştırmasından bahsederken düşüncelerini; “Günümüz trendleri, yüz yüze toplantıların giderek ve daha çok sanal alternatifleriyle değiştirilmesini öngörmekte, ancak araştırmalar, yüz yüze toplantıların bilgisayar temelli alternatiflerine kıyasla birçok olumlu etki sağladığını göstermektedir. Kanımca, toplantıların şirketlere sunabileceği olumlu psikolojik ve genel iş faydaları düşünülecek olursa, yüz yüze toplantılardan vazgeçilmesi iş dünyası için bir hata olacaktır” diye aktardı.

Hilton Ailesi Otelleri, bütçelerin kısıtlandığı bu dönemde şirketlerin yüz yüze toplantılara devam edebilmelerine yardımcı olmak amacıyla şu ana dek yapılmış en büyük toplantı promosyonlarından birisini tekrar sunuyor. Türkiye'deki 9 otel de dahil olmak üzere, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da kampanyaya katılan 180'den fazla Hilton Ailesi Oteli'nde 31 Mart 2010 tarihine kadar düzenlenen toplantılar her 5 katılımcıdan biri için ücretsiz! 20 ücretsiz katılımcıya kadar kazanç sağlanacak bu toplantılar için 4 Aralık 2009 tarihinden önce rezervasyon yapılması yeterli. Her beş katılımcıdan biri toplantı fiyatına tabi tutulmayacak ve bu şekilde, 10 kişilik bir toplantıda 2, 100 kişilik bir toplantıda ise 20 katılımcı ücretsiz katılımda bulunabilecek.

Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Dalaman, Kayseri ve Mersin'de 8 Hilton ve 1 Conrad olmak üzere Türkiye'deki 9 Hilton Ailesi Oteli de kampanyaya dahil oteller arasında. Türkiye'nin hızla büyüyen uluslararası oteller zinciri Hilton; "Hilton Meetings Kalite Sertifikası" (HMQ) ile belgelenmiş konforlu ve farklı boyutlardaki toplantı odaları ve kongre merkezleri ile farklı tercihler için alternatif seçenekler sunmaya devam ediyor.

Hilton Ailesi Otelleri Satış Kıdemli Başkan Yardımcısı James Farrow, “Araştırmamız, yüz yüze toplantıların halen iş iletişiminde en etkin yol olduğunu açıkça göstermektedir. 5'te 1 promosyonumuzun şirket dışı toplantıları müşterilerimiz için daha uygun bir hale getireceğini umuyoruz. Firmalar bir sonraki toplantılarını nerede ya da nasıl düzenleyecekleri konusunda taviz vermemeli ve biz, müşterilerimize ister 10 ister 1.000 kişilik toplantılarında en iyi değeri vermek istiyoruz” diyerek yüz yüze toplantıların öneminin ve Hilton Ailesi'nin misafirlerine verdiği değerin bir kez daha altını çizdi.

Kampanya 31 Mart 2010 tarihine kadar düzenlenecek olan konaklamalı ya da konaklamasız toplantı ve organizasyonlar için geçerli olmakla birlikte rezervasyonların 25 Ağustos - 4 Aralık 2009 tarihleri arasında yapılıp, konfirme edilmesi gerekiyor. Bu promosyonla birlikte, konferans organizatörleri Hilton HHonors Event Bonus puanları da kazanabilirler.

Daha fazla bilgi edinmek ve tüm hüküm ve koşullar için www.hilton.com/5te1  adresini ziyaret edebilir ya da doğrudan tercih ettiğiniz Hilton Ailesi Oteli ile bağlantı kurabilirsiniz.

Şirket ile ilgili detaylı bilgi için, www.hiltonfamily.com  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.