22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HİLTON WORLDWİDE TÜRKİYE’DE BÜYÜYOR

Hilton Worldwide yetkilileri, Orta Asya ve Türkiye Yatırım Konferansı'nda (CATHIC) dört yeni otel ile ilgili anlaşmaların imzalanması ve İstanbul'daki ilk DoubleTree by Hilton otelinin açılışı hakkında bilgiler verdi

HİLTON WORLDWİDE TÜRKİYE’DE BÜYÜYOR

13 Şubat 2011 / 13:33

TURİZMİN SESİ
Türkiye'deki ilk oteli olan Hilton İstanbul'u 1955 yılında İstanbul'da açan ve son yıllarda Türkiye'de büyük yatırımlar yapan Hilton Worldwide, 2011 yılı içinde 11 otel açarak yatırımları konusunda Türkiye tarihinde bir rekora imza atmış oldu.

Hilton Worldwide Avrupa Bölge Başkanı Simon Vincent konu hakkında yaptığı açıklamada “Türkiye hızla dünyadaki en heyecan verici pazarlarımızdan biri haline geldi. 2011 yılında, bir yıl içinde en fazla sayıda otel açarak şirketimizin Türkiye tarihinde bir rekor kıracağız. Bunu gerçekleştirirken, bu yıl Hilton markalı ikinci resort otelimizin açılışını, İstanbul'daki ilk DoubleTree by Hilton ve Türkiye'deki ilk Hampton by Hilton açılışını yapacağız.” dedi.

Şirket yetkilileri tarafından verilen bilgiler arasında Hilton Bodrum Türkbükü Resort & Spa'nın yapılan önemli tadilatlardan sonra 2011 yaz başında tekrar açılması da yer aldı. Hilton Worldwide'ın Türkiye'deki ikinci resort oteli olan bu lüks otel ISR Turizm İşletmeleri ve Ticaret A.Ş. ile yapılan bir franchising anlaşması sonucu Hilton Worldwide portföyüne dahil oldu. Cennet Koyu'nda özel bir yarımada üzerinde kurulu Hilton Bodrum Türkbükü Resort & Spa hepsi yenilenmiş, modern ve konforlu 432 odası, 58 süiti ve 11 adet müstakil villası ile hizmet verecek.

DoubleTree by Hilton, Istanbul-Avcılar – 2011 yılının sonbaharında açılacak otel, İstanbul'un Avrupa yakasında, önemli bir iş ve ticaret merkezi olan Avcılar bölgesinde bulunuyor. Atatürk Havalimanı'ndan kolaylıkla ulaşılabilecek otel, aynı zamanda Tüyap Uluslararası Fuar Merkezine de çok yakın bir konumda bulunuyor. Yeni inşa edilen otelde 218 odası, boyutları ihtiyaca göre değiştirilebilen, toplamda 2500 metrekarenin üzerinde büyük bir balo salonu, 8 toplantı salonu, geniş bir restoran-barının yanı sıra fitness ve wellness merkezleri ve kapalı bir yüzme havuzu mevcut. Otel, Hilton Worldwide portföyüne Sonkar Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. ile yapılan franchising anlaşması sonucu dahil oldu. Hızla büyüyen ve tüm dünyada 240'tan fazla otel ve resortu bulunan DoubleTree by Hilton, Hilton Worldwide otel portföyünde önemli bir yer tutuyor.

Hilton Garden Inn Diyarbakır, 2012 yılı yazında, tarihi şehrin merkezinde açılacak. Ekonomi sınıfındaki Hilton Garden Inn Diyarbakır, Arı Madencilik ile yapılan yönetim anlaşması sonucu portföyümüze dahil oldu. Diyarbakır Ortaçağdan kalma mimarisi ve gelişen bir ticaret merkezi olması nedeniyle şehir turizmi konusunda gitgide daha popüler bir merkez haline geliyor. Otelin hepsi de markanın ana özellikleri olan Garden Sleep System™ yatakları ve Herman Miller tarafından tasarlanmış ergonomik Mirra® sandalyeleri ile döşenmiş 180 odası olacak. 24 saat açık iş merkezi ve ücretsiz yüksek hızlı Wi-Fi kablosuz internet bağlantısı hizmete sunulacak. Misafirlerin ufak tefek şeyler satın alabilecekleri 24 saat açık Pavilion Pantry, lobi bar, günün her saatinde yemek yenebilecek restoran, çok işlevli toplantı salonu, iş merkezi, fitness merkezi ve açık yüzme havuzu otelin sunacağı hizmetler arasında.

2011 yılı kış aylarında açılacak olan Hampton by Hilton Ordu Karadeniz'de bir sahil şehri olan ve hem tatil, hem de iş için gelen ziyaretçileri ağırlayan Ordu'nun merkezinde bulunuyor. Ekonomi sınıfındaki Hampton by Ordu, Cansın Otelcilik ile yapılan franchising anlaşması sonucu portföyümüze dahil oldu. Eğlence yerlerine ve sahile yakınlık gibi avantajları olan otelin, 76 odası, kahvaltı alanı, çok fonksiyonlu toplantı salonu ve açık yüzme havuzu bulunuyor. Markanın nitelikleri olan Hampton by Hilton'da %100 memnuniyet garantisi, ücretsiz yüksek hızlı internet erişimi ve konforlu Hampton BedTM yatağı, sunulan hizmetler arasında.

Son olarak DoubleTree by Hilton İstanbul Old Town 10 Şubat 2011 tarihinde kapılarını açacak ve İstanbul'un ilk DoubleTree by Hilton oteli olacak. 172 odası olan bu lüks otel, Hilton Worldwide'ın diğer üç oteli ile birlikte şirketin İstanbul portföyüne katılıyor. DoubleTree by Hilton İstanbul Old Town'da 4 toplantı ve etkinlik salonu, “Terrace” a la carte restoran ve “Old Town” casual restoran bulunuyor. Tarihi yarımadanın tam kalbindeki Ordu caddesinde bulunan otel, tarihi bölgelere yakınlığı ve kaliteli hizmetiyle misafirlerin ihtiyacı olan hizmeti sunacak.

Hilton Worldwide'ın Türkiye'de gelişim safhasında olan 16 oteli var. Hepsi önümüzdeki üç yıl içinde açılacak. Şirket 2010 yılında ilk Hilton Garden Inn otelini Kütahya'da, ilk DoubleTree by Hilton otelini Ankara'da ve ikinci Hilton Garden Inn otelini Konya'da açtı. 2011 yılında Türkiye'deki ikinci DoubleTree by Hilton oteli olan DoubleTree by Hilton Avanos-Kapadokya'nın açılışını gerçekleştiren Hilton Worldwide, önümüzdeki 12 ay içinde Türkiye'deki portföyünü neredeyse 2 katına çıkaracak.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.