23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HİLTON’DAN 7 ÜLKEDE YENİ TESİSLER

Hilton Hotels & Resorts'un Yeni Marka Kimliği Tatil Amaçlı Seyahati Ön Plana Çıkarıyor

HİLTON’DAN 7 ÜLKEDE YENİ TESİSLER

08 Eylül 2010 / 09:14

TURİZMİN SESİ


Küresel Hotel Markası Yedi Ülkede Yeni Tesisler Açmaya Hazırlanıyor
Hilton Worldwide'ın ana markası Hilton Hotels & Resorts (önceki adıyla Hilton Hotels) geçtiğimiz günlerde yeni bir marka ismi ve logosunun tanıtımını gerçekleştirdi. Yenilenen ismi ve logosu, dünyanın dört bir köşesindeki önde gelen tatil mekanlarında 70'ten fazla Resort'ta 32.600 misafir odasıyla hizmet veren markanın küresel portföyünü yansıtıyor.
Hilton Hotels & Resorts markasının Küresel Başkanı Dave Horton "Küresel gezginler kuşaklar boyunca markamızla kuvvetli bir bağlantı kurdu. İsmimiz ve ana markamız hem iyi tanınıyor hem de son derece güçlü. Bu evrim, bugün markamızı tanımlayan modern tarzı ve dünya standartlarındaki tesislerimizi yansıtıyor." dedi.

Logo değişimi, markanın gittikçe artan tatil pazarlama stratejisinin bir parçası. Dünyanın dört bir yanında 25 ülkede Hilton markalı 70'ten fazla Resort mevcutken, Hillton Hotels & Resorts halen Arjantin'den BAE'deki Ras Al Khaima'ya, oradan Çin'deki Hangzhou'ya, 11'den fazla yeni tesisinin hazırlıklarını sürdürüyor.

Pina Colada'nın doğum yeri olan Caribe Hilton, World Travel Award ödüllerinde Güney Kore'nin önde gelen tatil ve golf tesisi seçilen Hilton Namhae Golf & Spa Resort, 2010 TripAdvisor Traveler's Choice Award ödüllerinde romantizm dalında küresel çapta birinci olan Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa, ve kısa süre önce Parents dergisi tarafından ABD ve Karayiplerin ailelere uygun en iyi plaj tesislerinden biri seçilen Hilton Hawaiian Village Beach Resort, markanın bol ödüllü ve efsaneleşmiş tesisleri arasında sayılıyor.

Bu yılın başlarında Hilton, markanın altı kıtadaki 76 ülkede bulunan 530'dan fazla otelinin tanıtımını yapan "Hilton'da Kalın. Her Yere Gidin" adlı küresel reklam kampanyasını hayata geçirdi. Kampanya Hilton'un önde gelen tesislerine özel olarak dikkat çekerken, eğlence endüstrisiyle gerçekleştirilen işbirlikleri sayesinde Hilton tesisleri popüler televizyon programlarında konu edildi.

Logonun yenilenmesi sürecinde gerçekleştirilen küresel çaptaki bir tüketici araştırması, Hilton sembolüne dair kuvvetli bir farkındalık olduğunu ve söz konusu simgenin son derece olumlu çağrışımlarla özdeşleştirildiğini de ortaya koydu. Yeni tasarım, bir ikon haline gelmiş bu markanın logosunda 1998'den bu yana gerçekleştirilen ilk değişiklik olacak.

Yeni logonun tasarım özelliklerinden bazıları şunlar:
Hilton Worldwide şirketiyle Hilton Hotels & Resorts markası arasında daha net bir ayrım yapılmasını sağlamak amacıyla, "Hotels & Resorts" ifadesinin eklenmesi

Logoda farklı bir mavi tonunun kullanımı 
Marka için özel olarak tasarlanan ve "Hilton" olarak anılan yeni ve çağdaş bir fontun kullanımı ve Modern bir görünümü olan ve Hilton ismine daha fazla vurgu yapılmasını sağlayan daha küçük bir sembol.

Hilton markasının logosu, markanın 90 yılı aşan yolculuğu boyunca, değişen tasarım trendlerini ve önemli aşamaları yansıtacak şekilde değişti. Örneğin, 1977 yılında, markanın logosunda bir gökkuşağı ikonu yer alırken, markanın ilk uluslararası tesisi olan Caribe Hilton'u açmasının ardından 1950'li yıllarda logonun yukarısına bir yerküre ikonu eklenmişti. Yeni Hilton Hotels & Resorts logosu, ilk başta marka etkinliklerinde ve iletişiminde kullanıldıktan sonra, 2011 yılında tesisler düzeyinde hayata geçirilecek. Hilton Worldwide'ın logoları ve imgeleriyse değişmeden kalacak.

Hilton markasının önceki logolarını içeren bir galeriyi incelemek için www.hiltonglobalmediacenter.com  adresini ziyaret edebilirsiniz. Hilton tesisleri hakkında daha fazla bilgiyi ise www.hilton.com adresinde bulabilirsiniz

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.