22 Ekim 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

HIŞVA HAN TURİZME AÇILACAK

Kültür yatırımlarını artırdıklarını bildiren Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey "Tozlu sandık açıldı, mücevherler teker teker ortaya çıkıyor," dedi.

HIŞVA HAN TURİZME AÇILACAK

13 Haziran 2010 / 10:09

TURİZMİN SESİ


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Meclisi üyelerine tarihi ve kültürel yatırımları tanıttı. Büyükşehir Belediyesi önünden üstü açık otobüse binen Güzelbey, Şahinbey Belediye Meclis üyelerine ilk önce Bayazhan Kent Müzesi`ni gezdirdi, daha sonra da Bey Mahallesi`ne geçerek burada sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Burada da butik otellerde müşterilerde sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'in artık baklava, kebap ve lahmacun kenti olma görünümünden uzaklaştığını söyledi. Meclis üyeleriyle birlikte 14 Şehit Anıtı ve Orhun Abideleri meydanına geçen Güzelbey, kültür yolu gezisine ise yürüyerek devam etti.

Meclis üyelerine tarihi Antep Kalesi`ndeki çalışmalar hakkında da bilgi verilirken Hışva Han`da gerçekleştirilecek çalışmalarla turizme açılacağını bildirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, meclis üyelerine yönelik bir gezi düzenlediklerini söyledi ve şöyle konuştu:"Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi ve kültürel dokuya büyük yatırımlar yaptık. Bu yatırımları Şahinbey Belediye Meclisi üyeleriyle paylaşmak istedik. Gaziantep dünyanın en eski yerleşim merkezi olmasına karşılık uzun yıllar kebap, baklava ve lahmacun kenti olarak anıldı. Biz bunun yanında kültüre yönelik yatırımları artırdık. Yani tozlu sandık açıldı, mücevherler ortaya çıktı diyoruz. Gezdiğimiz yerler de şehrin mücevherleridir. Turizmden hak ettiğimiz payı alabilmemiz için yapılan yatırımlardır."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.