29 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

HİTİT, BİLİŞİM 500 ÖDÜLLERİNDE TURİZM SEKTÖRÜ YAZILIM BİRİNCİSİ OLDU

Havacılık teknolojisi alanında, yerli yazılımla dünyada beşinci sırada yer alan Hitit, Bilişim 500 ödüllerinde Turizm Sektörü Yazılım Birincisi oldu

Hitit, Bilişim 500 ödüllerinde Turizm Sektörü Yazılım Birincisi oldu

05 Temmuz 2019 Cuma 20:48

TURİZMİN SESİ


Türk bilişim sektörünün en büyük 500 şirketinin sıralandığı Bilişim 500, bu yıl 20. kez düzenlendi. Hitit adına ödülü Genel Müdür Nur Gökman aldı.  Bu yıl 20.’si düzenlenen ve Türkiye’nin ilk büyük 500 şirketinin sıralandığı Bilişim 500 ödülleri sahiplerini buldu. Şirketlerin 2 ana kategori ve 8 farklı kategori üzerinden değerlendirildiği sıralamada Hitit, turizm alanında En İyi Sektörel Yazılım Ödülü’ne layık bulundu. Türk bilişim sektörünün ciroları itibariyle en büyük 500 şirketini genel ve faaliyet gösterdikleri alt kategoriler itibariyle sıralayan, pazar hakkında öngörü ve özellikleri belirleyen çalışmada Hitit; havayolu ve seyahat teknoloji çözümlerinden elde edilen satış gelirlerine istinaden bu ödüle layık bulundu.

1994 yılında, iki kadın girişimci tarafından kurulan Hitit, 25 yılda yerli yazılımla küresel bir başarı elde etti. Hitit bugün aralarında Afganistan, Almanya, Angola, Fransa, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Mısır, Namibya, Nijerya, Pakistan, Suudi Arabistan, Tanzanya, Tunus, Türkmenistan’ın olduğu 17 farklı ülkeden 24 havayolu firmasının teknolojik altyapısını sağlıyor. Hitit’in yazılım çözümleri, tüm dünyada yılda 65 milyona yakın yolcunun seyahat etmesine olanak tanıyor. 

Türk mühendislerinin elinden çıkan %100 yerli havacılık çözümleriyle seyahat alanında Türkiye’nin ilk teknoloji ihracatını yapan Hitit, Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması, En İyi Havayolu Raporlama Sistemi, Yılın En Niş Teknoloji Firması ödüllerine layık görülürken; Hitit Genel Müdürü Nur Gökman da  2016 yılında Microsoft  Türkiye – KAGİDER iş birliğiyle düzenlenen Teknolojinin Kadın Liderleri Ödülleri’nde Juri Özel Ödülü, 2017 yılında Acquisition Finance Magazine tarafından “Gamechanger” ödülü ve 2018 yılında da İngiltere kaynaklı Corporate Vision Magazine tarafından “Kurumsal Mükemmellik Ödülleri” kapsamında verilen  “En Etkili Kadın CEO” ödülünü kazanmıştır. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.