22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HOCAPAŞA SOHBETLERİ BAŞLADI

Sirkeci Derneği, bölgenin gelişiminde yararlı olacak uzman kişilerle bölge yaşayanlarını buluşturmak amacıyla Hocapaşa Sohbetlerini düzenliyor

HOCAPAŞA SOHBETLERİ BAŞLADI

23 Şubat 2010 / 18:43

TURİZMİN SESİ


İl Külür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili'nin ilk konuşmacı olduğu sohbet 22 Şubat 2010 saat 15:00 de Hocapaşa Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bilgili, İstanbul'un dünya turizm komuta merkezi olabilecek değerlere ve kaynaklara sahip olduğunu bunun gerçekleştirilebilmesi için birlik halinde çalışılması gerektiğine değindi. İstanbul Turizmi ve Hocapaşa konusunda yaptığı değerlendirmelerle bölgenin önemini ortaya çıkardı .

Şu anda 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti prosedürünün son onay aşamasında olan” Eminönü-Hocapaşa Bölgesi Cadde ve Sokak İyileştirme Projesi “ hakkında bilgi verdi. Proje sayesinde bölgenin kültürel ve fiziki anlamda gelişim göstereceğini ve tanıtım konularında önemli kolaylıklar sağlayacağına belirtti.

Hocapaşa Bölgesinin yeme içme kültürü açısından 50 yıllık bir tarihe sahip olmasının büyük zenginlik olduğunu ve bunun tanıtımının yapılması gerektiğine değindi. Sayın Bilgili konuşmasında ayrıca projenin bir süreç olduğunu; devamının gelmesi ve değerinin artması için Hocapaşa'da yer alan tüm restoran,otel ve diğer işletmelerle, küçük esnafın bu süreçte aktif olarak katılımının ve desteğinin sağlanmasının gerekliliğinden bahsetti.

Globalleşen dünyada yerel tatların öneminin giderek artığının önemine değindi. Sirkeci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Boyacı Sayın Bilgili'nin konuşmasının ardından katılımcılara teşekkür ederek, projelerdeki desteklerinin sürekli olmasını diledi. Hocapaşa sohbetlerinin sürekli olacağını belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.