22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HOLLYWOOD STARLARI SON ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Bu yıl Hollywood temasıyla düzenlenen 5.Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali Sergisi'nde geri sayım başladı

HOLLYWOOD STARLARI SON ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

28 Ekim 2011 / 12:08

TURİZMİN SESİ


Dünyanın en büyük kum heykel etkinliklerinden birisi olan ve bu yıl 5.si düzenlenen ''Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nde geri sayım başladı. Bu yıl yerli-yabancı 150 bini aşkın ziyaretçi çekerek Türkiye'nin en fazla ilgi gören kültür-sanat etkinlikleri arasında yer alan sergi, 13 Kasım tarihinde son ziyaretçilerini kabul edecek.

11 ülkeden gelen (Brezilya, Portekiz, Ispanya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Litvanya, Hollanda, Letonya, Türkiye, Macaristan) 25 heykeltıraşın katılımıyla gerçekleştirilen festivale başta Rus ve Almanlar olmak üzere turistler yoğun ilgi gösterdi. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ziyaretçi sıralamasında Türk sanatseverler Alman ve Rusların ardından üçüncü sırada yer aldı.

Her yıl farklı temalarda düzenlenen bu yıl ise Hollywood temasının işlendiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla düzenlenen festival, uçurtma şenliği, kum heykel atelyeleri gibi etkinliklere ev sahipliği yaptı. Global Design Art Works tarafından düzenlenen festivalde 7 bin metrekare alanda 10 bin ton kum kullanılarak Marilyn Monroe, Charlie Chaplin gibi efsaneleşmiş Hollywood yıldızlarının yanı sıra Jurrasic Park, E.T, Terminatör, Süpermen, Hayalet Sürücü, King Kong, Tarzan, Star Wars, Toy Story, Karayip Korsanları, Titanic, Son Samuray, Harry Potter, Ice Age, Matrix, Er Ryanı Kurtarmak ve Yüzüklerin Efendisi gibi onlarca film 100'den fazla heykelde kumda hayat buldu. Bu yıl Antalya'da etkili olasn saşanak yağışlardan da olumsuz yönde etkilenen sergideki heykeller 3 kez restore edildi. Ayrıca dünyada ilk kez bu tür bir sergide led aydınlatma sistemi Uluslar arası Antalya Kum Heykel Festivali'nde kullanıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.