19 Nisan 2024
  • İzmir23°C
  • İstanbul20°C
  • Antalya26°C
  • Ankara20°C

HORECA FUARI, 20-23 ŞUBAT 2019 TARİHLERİ ARASINDA GAZİEMİR’DEKİ FUARİZMİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

HORECA Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları ve Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı’na bir destek de İzmir Ticaret Odası’ndan (İzTO) geldi

HORECA Fuarı, 20-23 Şubat 2019 tarihleri arasında Gaziemir’deki Fuarİzmir’de gerçekleştirilecek

14 Şubat 2019 Perşembe 20:04

TURİZMİN SESİ


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, konaklama tesislerini tedarikçilerle İzmir’de buluşturacak HORECA fuarına destek veren İzTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’e teşekkür etti. İzmir'in fuarlar ve kongreler şehri olması hedefini önemsediklerini belirten İşler, “Sektörün tedarikçilerle büyük buluşmasına odamızın verdiği destek çok önemli ve değerli” dedi.

HORECA Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları ve Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı, TÜROFED ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) işbirliğiyle, GL Platform Fuarcılık tarafından düzenlenecek. HORECA Fuarı, 20-23 Şubat 2019 tarihleri arasında Gaziemir’deki Fuarİzmir’de gerçekleştirilecek. 

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, ETİK yönetim kurulu üyeleri ve GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan ile birlikte İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret etti. İşler, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu üyelerine HORECA Fuarı’nın davetiyelerini verdi. 

Turizm sektörünün beslediği 54 yan sektörün bu fuarda konaklama sektörüyle buluşacağını belirten Mehmet İşler, “Daha önce Kuşadası’nda düzenlenen bu fuarın bundan böyle İzmir’de düzenlenecek olması kentimiz, bölgemiz ve sektörümüz açısından çok önemli” dedi. Merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın İzmir için “fuarlar ve kongreler şehri” dediğini hatırlatan ve bu hedefi önemsediklerini anlatan İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fuarlar ve kongreler şehri olacaksak, nitelikli ve yeterli kongre merkezlerine sahip olmamız gerekir. İzmir’de düzenlenen fuar sayısı yetersiz, yılda ortalama 104 fuarın düzenlenmesi gerekir. Fuarlar ve kongrelerin İzmir turizmine ve ekonomisine katkısı aşikar. Yatırım, tüketim, istihdam, dışsatım, döviz getirisi ve kamu gelirleri boyutuyla ekonomiye önemli katkılar sağlayan turizm sektörü olarak İzmir’in fuarlar ve kongreler şehri olması için elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” 

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir Ticaret Odası’nın HORECA Fuarı’nı 2019 yılı fuar teşvikleri kapsamına almasından dolayı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. İşler, “Sektörün tedarikçilerle büyük buluşmasına odamızın verdiği destek çok önemli ve değerli” dedi. 

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan da Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı ve Ev Dışı Tüketim Fuarı kapsamında Ege'nin turizm kentlerinin belediye başkanlarının katılımıyla “Turizm Zirvesi” düzenleneceğini söyledi. Zirveyle sektörün yol haritasının belirleneceğini anlatan Ceylan, bu yıl Kuşadası'ndan İzmir'e taşıdıkları HORECA fuarları ile  İzmir ekonomisine ve turizmine katkı sunmaya çalıştıklarını dile getirdi.  

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, turizmi ve konaklama sektörünü çok önemsediklerini belirterek İzmir turizminin arzulanan sıçramayı yapması için sektöre her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Özgener, “Turizm bu kent için çok önemli. Turizmin çeşitlendirilmesi ve oniki aya yayılması gerek. İç ve dış turizmde payımızı artırmak için, İzmir’in turizmden hak ettiği payı alması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası, 2019 yılı fuar teşvikleri kapsamında HORECA Fuarı’na katılan üyelerini de destekliyor. HORECA fuarları için ayrılan alanda yer almak isteyen kuruluşların 17 Şubat 2019 gününe kadar İzmir Ticaret Odası’nın web portalından başvurusunu tamamlaması gerekiyor.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.