22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HZ. MEVLÂNA’NIN DOĞUM YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Yerli yabancı turistlerin yoğun ilgisi ile gönüller sultanı Hz. Mevlâna bir doğum yıldönümü daha Konya'da kutlandı

Hz. Mevlâna’nın doğum yıldönümü kutlandı

05 Ekim 2015 / 11:30

TURİZMİN SESİ- HANDE KURT

KONYA- Türk İslam tasavvuf tarihinin en önemli şair ve düşünürlerinden olan Mevlâna Celâleddin Rumi 'nin 30 Eylül 1207 yılında Horasan'ın Belh şehrinde doğduğu kabul edilmektedir. Her sene Konya şehrinde doğum yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

hz.-mevlâna,egem-kurt.jpg3.jpg

Bu sene de yerli yabancı turistlerin yoğun ilgisi ile gönüller sultanı Hz. Mevlâna  bir doğum yıldönümü daha Konya'da kutlandı. 

hz.-mevlâna,egem-kurt.jpg
 
Etkinlikler çerçevesinde 2004 yılından beri düzenlenen Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali ,bugün dünyanın mistik müzikler alanında en saygın festivali olarak gösterilmektedir. Halka açık,ücretsiz konserler , Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlâna Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu ve Semâ Salonu'nda yapıldı. 
 
hz.-mevlâna,hande-kurt,egem-kurt.jpg
 
Turizminsesi Ekibi, Uluslararası Mevlâna Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi İnsaf Altunbüken Hanımefendi'nin eşsiz anlatımıyla  başta Mevlâna Müzesi olmak üzere Konya'daki türbeleri ve camileri ziyaret ettik. Konya mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerini Mevlevi Sofrası'nda tattık. Mistik Müzik Festivali kapsamındaki konserlere katıldık. 
 
hz.-mevlâna,egem-kurt.jpg5.jpg
 
Gönüllerin Şehri denilen Konya'da  mutlaka tadılması gerekenler arasında bulunan tirit kebabı , etli ekmek,saçarası  için Mevlevi Sofrası ilk adresimiz oldu. Kervansaray kahvesi için Seyir Terası 'na çıktık. Hich Hotel 'de bahçe keyfi yaptık. Konya'nın en güzel butik oteli olan Hich Hotel 'e yabancı turistlerin ilgisi büyük.
 
hich-hotel-konya-.jpg
 
Gönül dostlarınızla  Konya şehrini ziyaret  etmeyi gezi planlarınıza eklemeyi unutmayın. Aralık ayında Hz. Mevlâna'nın  Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri gerçekleştirilecek. Başta Uluslararası Mevlâna Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi İnsaf Altunbüken olmak üzere Hich Hotel Konya 'nın sahibi Serkan Vanlı 'ya, tüm Mevlevi Sofrası çalışanlarına teşekkür ederiz .
Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.