22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

HZ. MEVLANA’YI 22. KUŞAK TORUNU ANLATACAK

Sekiz asır önce kullandığı dil ve tespitleriyle günümüz insanının üzerinde hala derin etkiler bırakan Hz.Mevlana, Bilgi Eğitim’in programları arasında yerini aldı

HZ. MEVLANA’YI 22. KUŞAK TORUNU ANLATACAK

09 Ekim 2013 / 09:31

TURİZMİN SESİ

Kendini geliştirmek ve hayata farklı bir pencereden bakmak isteyen herkese açık bir aylık eğitimi ise Hz. Mevlana’nın 22’nci kuşak torunu Esin Çelebi Bayru verecek.Yeni bir bakış açısı kazanmak, hayata farklı bir pencereden bakmak ve kendini geliştirmek isteyenler için Bilgi Eğitim, her devre ışık tutan Hz.Mevlana’yı da eğitim programları arasına aldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ‘Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ Bilgi Eğitim’de 26 Ekim’den itibaren başlayacak derslerle katılımcılar, sekiz asır önce kullandığı dil ve tespitleriyle günümüz insanı üzerinde hala derin etkiler bırakan Hz.Mevlana ve Mevleviliği özümserken insan, sanat, aşk ve edebe dair farklı bir bakış açısı kazanacak. 

Hz.Mevlana’nın 22’nci kuşak torunu, araştırmacı-yazar Esin Çelebi Bayru’nun eğitmenliğinde gerçekleşecek dersler, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Santral Kampüsü’nde Cumartesi günleri verilecek ve 30 Kasım’a kadar sürecek. Hz.Mevlana ve Mesnevi Hikayeler eğitim programının bedeli ise 600 TL. İstanbul Bilgi Üniversitesi mensupları, öğrenci ve mezunlarına ise bu rakam 360 TL şeklinde uygulanacak.
 
Esin Çelebi Bayru Kimdir?
2 Nisan 1949’da Halep’te Hz.Mevlana’nın 19.kuşak torunlarından Abdülhalim Çelebi’nin torunu Celaleddin Bakır Çelebi ve Osmanlı vezirlerinden Namık Paşa’nın torunu Güzide hanımın çocuğu olarak dünyaya geldi. 1958 yılında ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşen ve eğitimini İstanbul’da tamamlayan Esin Çelebi, 1996 yılından itibaren Mayıs, Eylül ve Aralık aylarında Konya’da düzenlenen Hz.Mevlana’yı anma etkinliklerine katılmaya başladı. Aynı yıl Uluslararası Mevlana Vakfı’nın başkan yardımcısı oldu. Vakıf bünyesinde, Vakfın başkanı kardeşi Faruk Hemdem Çelebi ile hazırladıkları projeler sayesinde 2007 yılının “Dünya Mevlana’yı Anma Yılı” ilan edilmesini sağladılar. Esin Çelebi, 2011 yılında “Dünya Birliği, Barış ve Adalet” konularında yaptığı çalışmalar ve katkılarından dolayı Berkeley California Star King School For The Ministry tarafından ABD’de “Fahri Doktora” unvanını aldı. Esin Çelebi Bayru’nun babasının konferans ve sempozyum bildirilerinden oluşan Hz. Mevlana Okyanusu’ndan ve Mevlevi âdab, Erkân, Sema ve Musikisi konusunda saha bilim insanları tarafından kaleme alınan “Yüzyıllar Boyu Mevlana ve Mevlevilik adında editörlüğünü yaptığı iki kitabı ve çeşitli dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunuyor.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.