23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İ-DECO İSTANBUL 03-07 MART 2010

Zeki tasarımlar ve dekorasyondaki son trendlerin buluşma noktası i-deco, bu yıl İtalyan mimarisinin ünlü ismi Piero Lissoni'yi ağırlayacak.

İ-DECO İSTANBUL  03-07 MART 2010

24 Şubat 2010 / 18:19

TURİZMİN SESİ
İstanbul, intelligence, inspiration, ideas, international 03-07 Mart 2010 tarihleri arasında CNR Expo'da üçüncü kez kapılarını açacak Fuar Komitesi ve CNR Yönetimi' nin düzenlediği toplantıda, İstanbul'un dekorasyon ve tasarım dünyasının uluslararası buluşma noktası olması hedefiyle anlatıldı. i-deco' nun, 2010 Kültür Başkenti kapsamında dünya kenti İstanbul'u temsil eden bir dekorasyon fuarı olarak bir kez daha Türkiye'nin en önemli tasarımcılarını, dekorasyon ve mobilya firmalarını buluşturacağı müjdesi verildi.

Toplantıda konuşmacı olarak, Haliç Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Başkan Prof. Dr. Önder Küçükerman, Mimar, İBB Başkan Danışmanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi Koordinatörü Tülin Ersöz, Avrupa Mobilya Üreticileri Federasyonu Türkiye Temsilcisi Fatih Kıral, ETMK - Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu İstanbul Eski Şube Başkanı ve Tasarımcı Sertaç Ersayın, Tasarımcı ve Derin Design firması sahibi Derin Sarıyer ve CNR Holding Satış Koordinatörü Selçuk İçinsel katıldı.

Fuar 3 bölümden oluşuyor.
Fuar bu yıl, etkinliğin kalbi olarak konumlandırılan ve gelecek yılın trendlerinin sergilendiği tasarım alanı i-deas Salonu, genç tasarımcıların ürünlerinin yer alacağı Fuaye Alanı ve büyük mobilya firmalarının yer aldığı Fuar Alanı olarak 3'e ayrılıyor. Fuar alanında ünlü markaların özel tasarım mobilyalarından, duvar kağıtlarına, perdeden, ilginç aksesuarlara kadar tüm ev ihtiyaçlarının son trendlerini bulmak mümkün olacak.
i-deas salonunun küratörlüğünü Tasarımcı Tanju Özelgin üstlendi
Fuarın tasarım alanı olan i-deas (fikirler) Salonu'nun bu yılki kuratörlüğünü ünlü tasarımcı Tanju Özelgin üstlendi. i-deas Salonu'nda hemen hemen tüm Türk tasarımcıların yeni ürünlerini görmek mümkün olacak.

Küratör Tanju Özelgin “i-deas katılımcılarının hepsinin standında ziyaretçileri için kuvvetli sürprizler olacak. Herkesin ilk defa göreceği ürünlerin yoğunlukta olacağı fuarda, ziyaretçiler dekorasyonun her alanında aradıkları her şeyi bulacaklar. Kapının önünden başlayan bir kurguyla içeri gireceğiz. Ana Fuaye Alanı'nda çoğunlukla gençler olacak. Bu gençler endüstriye entegre olabilecek, önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde Türk tasarımına imza atacak gençler ve onların ürünleri yer alacak” diye belirterek fuarda bizi bekleyen sürprizlerden tüyolar verdi. Özelgin, katılımcı, ziyaretçi ve basını eğlendirebilecek interaktif zeka gösterilerinin yapılabileceği, karşı duruşların olduğu bir ortam sağladıklarını, bekleme, yeme, içme ve sohbet etme durumlarını da sıcak ama eğlenceli şekilde kurguladıklarını ekledi.

“Alanı, karşıt durumlu tasarımcıların yan yana geldiği, ürünlerin okunabileceği, ürün bazlı bir şekilde sunacağız. Burada bir de buluşma noktası var. Bağımsız tasarımcılara ait bir danışma bankosu da var. Katılımcıların ürünlerinden çok markalarını yerleştirmelerini istiyoruz. Total bir zeka oluşturduk. Zıt ama eşit değerli unsurları bir araya getirdik.” diyerek, i-deco 2010'da satın almacı oranının yüksek olmasını ve yakın komşularımızdan ve Türkî Cumhuriyetler' den çok sayıda ziyaretçi beklediğini dile getiriyor.

Bu yıl fuarın onur konuğu İtalyan Mimar ve Tasarımcı Piero Lissoni
Grafikten mimarlığa kadar tasarımın her disiplinine imza atmış otel, showroom, mağaza, ev ve yat tasarımları ile ünlü İtalyan mimarisinin önemli ismi ve sanat direktörü Piero Lissoni fuarın onur konuğu olarak İstanbul'a geliyor. Lissoni'yi ve ürünlerini i-deas'daki standında görmek mümkün olacak. 70 kişilik bir tasarım ekibi ile çalışan Lissoni, Associati, Boffi, Alessi, Artelano, Capellini, Cassina, Flos/Antares, Fritz Hansen, Glas Italia, Kartell, Knoll International, Living Divani, Poltrona Frau, Porro ve Tecno gibi prestijli firmalar için tasarladığı ürünler ile biliniyor.

Mobilya ve dekorasyon sektörünün en ünlü ve lüks markaları fuarda yer alıyor Toplamda 20 bin m2'lik bir alana yayılan i-deco İstanbul'a Mobilya sektörünün dev firmaları da katılıyor. Fatih Kıral, Mobi, Nurus, Koleksiyon, Persan, Autoban, Maybe Design, Estetik Deri, Bretz, Mete Bronz, Gürsan Ergil, İlio, Nordis, O Design, Evist, Özertaş, Çilek, Marbob Dizayn, Pieltex, Hankur, Arteknik, Kalida, Atay, Candaş Avize, Gümode, Derin Design, Ayga Tekstil, Pim Proje, Ata, AR-İş, Estetik Deri, Komtek, Sahne Mobilya, Evada, Ayşegül Balkan, Merit Mobilya, Pimodek, E.S Dekorasyon, Atelye Kepi, Merit Mobilya, Cahide Erel, Bereket Halı, 888 Design, Chelsea Mobilya, Halit Berker, Galeri Turgut, Finitek Deri, Persan, Reisoğlu Mermer, 3D Dream, Real Ahşap, Selvi Halıcılık, Tuna Basım, İtalyan Home Store, Hidromekanik, Erek Tesisat, Akın Pazarlama, Erdem Mefruşat, Besabes Dekorasyon, Demirden Tasarım, Erek Pazarlama , Erdem Mefruşat, Safir Kaplama, Yılpa Tekstil, Futem, Artikel, Demirden, Fırat Metal gibi sektörün önemli firmaları olarak belirtiliyor.

Fuar ziyaretçileri için keyif ve konfor hedeflendi
Fuarın Fuaye Alanı ve i-deas Salonu'nda çok farklı buluşma noktaları oluşturuldu. Ziyaretçilerin keyifli bir fuar turu yapmaları için cafeler, tasarım ürünlerden dinlenme alanları, kitapçı ve danışma deskleri ile konfor ve kolaylık amaçlandı. Emre Ergani'nin işletmecisi olduğu popüler mekanlar Black ve Biber de i-deco açılış partisine ev sahipliği yapmasının yanı sıra, fuar boyunca kendi konseptiyle katlımcıların ve ziyaretçilerin keyif noktası olacak.

istanbul, intelligence, inspiration, ideas, international
i-deco İstanbul'un 'İ' harfi ile anlamını öncelikle İstanbul'dan ve intelligence, inspiration, ideas, international kelimelerinin karşılığı olan yaratıcılık, ilham, fikir, ve uluslararası kelimelerinden alıyor.

Her yıl bir öncekine göre geliştirilerek düzenlenen ve yeni konsepti ile ziyaretçilerini şaşırtan i-deco İstanbul'un arkasında sektörün duayenlerinden oluşan bir yürütme kurulu var.

Türkiye'de düzenlenen en büyük tasarım ve dekorasyon etkinliği olan I-deco İstanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Turizm Atölyesi, ETMK-Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu, MOBDER - Mobilya Sanayicileri İhracatçıları ve İthalatçıları Derneği destekleri ile organize ediliyor.

i-deco İstanbul'un ziyaretçi profilini yerli-yabancı iç mimarlar, dekoratörler, tasarımcılar ve zevk sahibi tüketiciler oluşturuyor. Ünlü markaların özel tasarım mobilyalarından, duvar kağıtlarına, perdeden, ilginç aksesuarlara kadar tüm ev ihtiyaçlarının son trendleri ve dekorasyona yönelik tüm detayları i-deco'da bulmak mümkün olacak.

Genç ve Profesyönel Tasarımcılar
i-deas Salonu'nda tasarımcıların yeni ürünlerinin yer alacağı tasarım adasında Aziz Sarıyer, Aylut Erol, Derin sarıyer, Alp Nuhoğlu, Arif Özden, Autoban, İlio, Halit Berker, 888 Design (Aziz Sarıyer, Aylut Erol, Defne Koz, Yılmaz Zenger, Atilla Kuzu, M. Zeki Gürkan) Girsan Ergil, Erdem Akan, Ömer Ünal, Raşit Karaarslan gibi profesyönel tasarımcıların ürünleri görülebilecek.

Bunun yanı sıra Fuaye Alanı'nında Kerem Küçükgürel, Duygu Özdurgut, Anıl Ercan, Bahar Göskün, Berkan Taşkın, Çağdaş Sarıkaya, Dabi Benreytan, Dilara Durukan, Ebru Kuyak, Ege Kaya, Elif Lütfiye Çakır, Ertunç Vatanperver, Gürbüz Ürgün, Ilgın Genç, kenan Gemici, Kübra Korrkmaz, Omlet Tasarım Grubu, Paratoner Tasarım grubu gibi genç tasarımcılar da yer alacak.

FUARDAN KISA KISA….
• Evist Firması fuara havayı temizleyen duvar kaplamaları TF-V ile katılıyor.
• Tasarımcı Halit Berker “Kişiye Özel Nostalji” konseptiyle özlemini duyduğumuz çocukluk mobilyalarını günümüze taşıyor.
• Aziz Sarıyer, Defne Koz ve Aykut Erol' dan sonra Yılmaz Zenger, Atilla Kuzu ve M. Zeki Gürkan ile tasarımcı kadrosunu daha da güçlendiren 888 Design, çağdaş ev ve yaşam kültürü için, her bir tasarımcısının kendine özgü tarzını ortaya koyduğu ürünlerden oluşan koleksiyonu ile enerji ve sadeliği simgeleyen ürünlerle mobilya anlayışına yeni bir soluk getiriyor.

• Tasarımcı Aykut Erol, fuara “BE SINCERE” yani “samimi ol” temasıyla tasarladığı cam ürünlerle katılıyor. Erol fuarla ilgili olarak, 3.sü düzenlenen i-deco'nun sürekli tüketme arzusunda olan biz insanların algı düzeyini arttırarak bilinçli tüketime yönlendirecek bir çeşitliliğe sahip olduğunu düşündüğünü belirtiyor.

• Ayşegül Balkan, “Matruşka Sehpa”, Dual Konsol”, “Diyagon Masa”, “Hayat Ağacı Aplik”, “Dedikodu Koltuk” tasarımlarıyla hafif ve işlevsel tasarımlar sunuyor.
• O Design; temsilcisi olduğu Alman Dedon firmasının geçtiğimiz yıl IF Product Design Award 2009 ödüllerini alan tasarımları ile i-deco'da… Dedon'un ödüllere doymayan birbirinden farklı bahçe mobilyaları göz dolduracak.

• Derin Design: Derin Design Aziz Sariyer'in bugüne kadar tasarladığı ürünlerden örnekler sergileyecek. Derin Design'ın Slide Sofa isimli ürünü, ilk kez bir fuarda sergilenecek.
• Autoban, Seyhan Özdemir & Sefer Çağlar 2009 tasarımları Deco Sofa ve Nest Koltuk ile katılıyor. Ceviz, meşe ve farklı döşeme alternatifleri ile art deco döneminin modern bir yaklaşımı olan Deco Sofa, geometrik formu ve temiz çizgileriyle dikkat çekiyor.
• Derba Tekstil: Ashley Wilde, KAI, Blednworth, Fibre Naturelle, Wilman Interiors, Calcutta, Surcanpe, Dekortex gibi markaların Türkiye distribütörü olan Derba, döşemelik, perdelik kumaş ve duvar kâğıdından oluşan ev tekstili ürünleriyle i-deco'da…
• Has Halı, yenilenen el halısı koleksiyonu Modern Seraph'ı ile i-deco'da.. Modern renk geçişleriyle harmanlanmış klasik damask motifleri ya da stilize edilmiş çiçek motifleri, alışılmışın dışında ebatlarda veya kesit olarak kullanılmış folklorik motifler yan yana ve uyum içerisinde bir araya getirilerek halı desenlerinde de eklektik tarzın yakalandığı iddialı bir koleksiyon sergiliyor.
• Sahne Mobilya: Adı “O, gerçek bir iç mimari gurusu” cümlesiyle eşleşerek kulaktan kulağa yayılan Alev Pilevne, aynı stilde öğeleri birleştirip zamanla eskiyebilen bir uyum arayışına girmektense dekorasyonda farklı tarzdan objelerle bütünlük yaratmayı amaçlıyor. Hem yurt içinde hem de dışında site ve müstakil evlerin yanı sıra birçok otel, butik otel, kulüp binası ve ofis tasarımları gibi sayısız projeye özgün soluklar kazandıran Alev Pilevne, yorumladığı tüm yaşam alanlarında kullanıcıların kişiliğini mekanın karşılaması gereken ihtiyaçlarla harmanlayarak zamanla yaşlanmayan atmosferlere hayat veriyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.