22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU, KENDİMİ BU KENTİN MODERATÖRÜ OLARAK GÖRÜYORUM 

Biz yüzü gülen, dünyaya pozitif enerji veren insanlara, misafirperverliği sunmakta kararlıyız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kendimi bu kentin moderatörü olarak görüyorum 

19 Kasım 2019 Salı 00:29

TURİZMİN SESİ


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; “Çok değerli Bakanlarımız, değerli Şişli Belediye Başkanım, sektörümüzün değerli başkanları ve üyeleri, kıymetli yol arkadaşlarım, hanımefendiler ve beyefendiler hepinizi İstanbul Turizm Platformu’nun tanıtım toplantısında, bu güzel ortamda selamlamaktan duyduğum gururu belirtmek istiyorum. Öncelikle çok özel bir an, çok önemli bir işe imza atıyoruz. Her sektörü, her kesimi, kentte yaşayan herkesin kendini içinde hissedebileceği en önemlilerinden bir tanesidir” diyerek sözlerine başladı.

istanbul-buyuksehir-belediye-baskani-ekrem-imamoglu.jpgBu Kenti Sizlerle Birlikte Yönetecek Kadar Akıllıyım
Yarınlarda sanayiden eğitime birçok hususta platform oluştuğunu göreceksiniz ve herkesin orada kendini bulduğu platformlar oluşturacağız. Çünkü biz en başta şunu söyledik: Ben İBB Başkanıyım ama bu kenti sizlerle birlikte yönetecek kadar da akıllıyım, koca kenti tek başıma yönetmeyeceğim, sizlerle yönetmekte kararlı olduğumu belirtmek istiyorum. Kendimi bu kentin moderatörü olarak görüyorum.

istanbul-buyuksehir-belediye-baskani-ekrem-imamoglu-001.jpgMaster Plan Yapma Konusunda Baya Yetenekliyim 
Hayatımın en önemli imzasını bu günde attım, 18 Kasım’da evlenmiştim, evliliğimizin 24 yılındayız. Ben koordine etmeyi severim. Bugün aynı zamanda eşimin doğum günü, aynı zamanda oğlumun doğum günü. Master plan yapma konusunda baya yetenekliyim. Buradan hepsini kutluyorum.

istanbul-buyuksehir-belediye-baskani-ekrem-imamoglu-002.jpgBir Şehrin Yüzünün Gülmesi ve Bir Toplumun Huzurlu Olması Lâzım
Bu enerji insanları kendisine çekebilir. Yüzü asık esnaftan kimse alışveriş yapmayı sevmez, biz yüzü gülen daha çok yüzü gülen, dünyaya pozitif enerji veren insanlara misafirperverliğini sunmakta kararlıyız. Bu en büyük lokomotif olacak.

istanbul-buyuksehir-belediye-baskani-ekrem-imamoglu-003.jpgTurizm Master Planını Hazırlamamız Şart
Uygulamaya geçildiğinde stratejik hatalarını kontrol eden, düzenleyen bir planlamadan bahsediyoruz. Kapalı kapılar ardında akademik bakarak olmaz, bu platformun temel yürüyüşü katılımcılığı en yüksekte tutacak, sizlerle olacak şekilde planlayacağız.

istanbul-buyuksehir-belediye-baskani-ekrem-imamoglu-004.jpgTurizm Bacasız Bir Sanayi
Tümüyle organize ve katma değeri bu yurda ait, sanatıyla, kültürüyle, gastronomisiyle turizm açıkçası, krizlere rağmen, varlığını sürdürüyor. Bacasız sanayidir. Sunduğu ürünleri, enerjisi, yemekleri, ile tamamen bu şehre aittir. Ara ürünü yoktur. Bu herkesin kendisine dikkat etmesi gereken bir sektör. Aklınıza gelen her kurum ve kişinin kendisine dikkat etmesi gereken bir alan. Çalışanından yatırımcısına kadar bu sektörün her adımının önemli olduğunu bilerek hareket etmesi gerekiyor. Kampanyamız boyunca bu sektöre verdiğimiz önemi belirtmek adına “her sektörün derdine derman olacağız” demiştik. İBB katılımcı bir sistem yapacak Master Plan yapacak, ortak akılla en üst seviyede moderatörlük görevini İBB yerine getirecek. En üst seviyede kalite tutulacak. Etkili kurumlar kurulacak. İstanbul Yatırım Ajansı’nı çok önemsiyoruz.

istanbul-buyuksehir-belediye-baskani-ekrem-imamoglu-005.jpg2020 Turizm Çalıştayı
Dünyanın en başarılısı olarak görülen Londra ziyaretimde deneyim paylaşımı yaptık. Turizm Çalıştayı’nın bir parçası olmalarını istedim ve katılmaktan mutluluk duyacaklarını belirttiler. 2020 yılında bazı kararların alınmış olarak Turizm Çalıştayı yapılacak. Vaat ettiğimiz her şeyi tek tek yerine getiriyoruz.

istanbul-buyuksehir-belediye-baskani-ekrem-imamoglu-006.jpgDönemsel Bir Sorun Yaşadığımız Ortada
Bugün gelinen noktada artık harekete geçme dönemindeyiz. Bizim bugün durduğumuz ortam dünyaya bakınca bizi mutsuz etmekte. İstanbul bu konuda öncü olmayı ilk 5 hedefte, birinci olmayı hedeflemektedir. Özellikle Türkiye’nin dünyadaki değerini ve kıymetini anlamak için haritaya bakmak yeterlidir. İstanbul için de haritaya bakmak yeterli, ister siyasi, ister fiziki, ister coğrafi haritaya bakın. Bu renklilik ve çeşitliliğe sahip bir şehir.

2050 Vizyonunu Hep Birlikte Belirleyeceğiz
İstanbul Tanıtım Platformu vizyonunu hep birlikte yapacağız. 2050 yılında dünya çapında hedefler konulması önemlidir. 2050 vizyonunu çalışıyoruz, vizyonu hep birlikte belirleyeceğiz. Dünya çapında hedefler koymamız lâzım.
Her görüşmede dayanışma ile bu şehrin ne kadar üst seviyeye taşınacağını bize ifade ediyor.

Bizim Ortaya Koyduğumuz Hedeflerin Ne Kadar Gerçekçi Olduğu Da Net
Özellikle denizi, doğası, tarihi, kültürü, gastronomisi her değeriyle yapıyoruz. Bursa, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova gibi yakın coğrafyanın da lokomotifi olma sorumluluğu da vardır. Değerli dostlar hak ettiğimiz yere ulaşmak için, elbette planlayacağız. Hem Türkiye’nin, hem İstanbul’un turizmini nerelere taşıyacağımızı görüyoruz. Global rekabeti doğru anlayacağız. Sektörün içindeki herkesin sesine kulak vereceğiz. Ortak akılla, uzun vadeli kararlar alacağız.

istanbul-buyuksehir-belediye-baskani-ekrem-imamoglu-009.jpgYap-Boza İzin Vermeyeceğiz
Kişiye göre karar ve siyasi karara izin vermeyeceğiz. Yap-boza asla izin vermeyeceğiz. Asla bu şehre ihanet edilmesine fırsat vermeyeceğiz. Yabancı ziyaretçi ve misafirlerimizi doğru anlamak, onlarla neleri buluşturmamız gerektiğini iyi tasarlamak, çeşitlenen turizm örneklerini içine katarak gerçekten kazanmış olacağız.

Şehrimizde Sadece Mimar Sinan Eserlerini Gezdirsek Bununla Bile Dünya Çapında İsimleri Ağırlarız
Kemerburgaz’da ormanın içinde bir kemer var: Magnolia Kemeri. Sadece Magnolia Kemeri’ni yakından gören çok az kişi vardır. Genel Başkana gösterdim. Bu tür noktaları, yerleri, yaklaşık 120-130 kilometrelik olacaktır. İstanbul da muazzam fırsatlar vardır.

Haliç Ayrı Bir Kıymet
Haliç’e gözümüz gibi bakmalıyız. Haliç’in kıyısında biyolojik arıtma tesisine karşı çıktım. Biz biyolojik arıtma tesisini elbette yapacağız ama o yer Haliç değil.

Şehrin Master Planı’nın Doğru Çıkartılması Gerek
Tarihi Yarımada’yı anlatmamıza gerek yok, eşi benzeri yok. Surların üzerinden Haliç’ten Marmara’ya kadar insanları gezdirebilmek önemli. Bunları hızlıca başarmamız lâzım. Bathonea Küçükçekmece Gölü’nün kenarında bir yer. Bir kazı başlatılmış çok değerli bir nokta. 

istanbul-buyuksehir-belediye-baskani-ekrem-imamoglu-010.jpgAdalar Kimlik Bulacak
Sadece Adalar’ımız bir Avrupa şehrinde olsaydı, Adalar bile turizm için yeterli olurdu. Adalar için bir Master Plan başlattık. Turizm sanat ve kültür hedefi koyacağız, Adalar kimlik bulacak.

Şehrin Her Noktasını Nitelikli Hale Getirme Çabasındayız
Uçmayan bir bıldırcını nasıl vurabilirim diye avcılıktan vazgeçen bir Mustafa Kemal Atatürk hikâyesi var.

Tiyatrolarımız Var Yetenekli İnsanlara Fırsat Sunacağız
11 şehir tiyatromuz var, alacak yolumuz çok. Tiyatro ve müzikte yetenekli insanların olduğu bu kentte Contemporary, Kitap Sanat Fuarı’mız vardı. Dünya çapında bir fuar neden uluslararası olmasın. İKSV’nin ortaya koyduğu etkinlikler var. Biz bunları büyütüp, şehrin yanında olduğumuzu göstereceğiz.

istanbul-buyuksehir-belediye-baskani-ekrem-imamoglu-011.jpgMüze Açmak İstiyoruz
Bütün varlıkları süsleyip, müze atılımı gerçekleştirmek istiyoruz. Bütün bunlar kurum kararı değil, platformun kararı olacak, turizm kadrolarının işi olacak, belediyenin değil. Kültür sanattaki süreçlerle, sporla, festivallerle, marka festivalleriyle yalın coğrafyanın insanlarını buraya çeken İstanbul’un yaratıcı potansiyellerini de ortaya çıkaracağız. Hep birlikte bunu başaracağız. Gelir açısından da %25 seviyelerinde artışı yakalamamız gerektiğini düşünüyorum.

Kadın İstihdamını Ön Plana Çıkaracağız
Kadın istihdamında da ön planda olacak bir sektörden bahsediyoruz. Yaptığımız her bir çaba milli meseleye katkıdır. Turizmi canlandırıyorsak Türkiye’nin turizmine katkı sunacak. İstihdama da olumlu yansıyacak.

Eğitim Konusunu Ele Alacağız
İşsizlikte en yoğun işsizliği yaşayanlar en sıkıntılı kesim ne yazık ki Üniversite mezunları. İş bulma konusunda bir ortam yaratamamışız. İnsanları eğitim sonrası boş bırakmayacağız. İstanbul İstatistik Ofisi’ni kuruyoruz, Aralık ayında tanıtacağız. Küresel Kent Akademisi’ni kuruyoruz İnsanların mesleki eğitimlerini yapacağız.

Hedefimiz 1000 Kreş, 150 Kreşle 15 Bin Anneye İş Bulma Fırsatı Yakalayacağız 
Kadın istihdamına da yoğun bir katkı sunacağını şimdiden görüyorum. Yeni iş yaşamına atılan kadınlar sorun yaşamayacak. 150 kreşi bu şehre hediye edeceğiz, hedefimiz 1000 kreş, 150 kreşle 15 bin anneye iş bulma fırsatı yakalayacağız.

Galataport Açılacak, Sadece Oranın Açılmasıyla Bu İş Olmaz 
O insanların gelişi, gidişi, binlerce otobüs, ulaşım simülasyonuna ihtiyacımız var. Her şey havada. Yatırım yapana da yazık, o yüzden beraber planlayacağız.

istanbul-buyuksehir-belediye-baskani-ekrem-imamoglu-008.jpgİstanbul’un Acelesi Var, Kaybedecek Bir Dakikası Yok
Bütüncül bir yaşam kalitesinden bahsediyorum. Müzenin açılış, kapanış saatine hep beraber karar vereceğiz. İstanbul’un acelesi var, kaybedecek bir dakikası yok. Sokak, kaldırım görüntülerini birlikte düzenleyeceğiz, beraber yapacağız. Seferberlik şeklinde hareket etmemiz lâzım. Hidiv Kasrı gibi birçok yerin turizmde daha etkin kullanılmasında bir planlamayı birlikte çalışacağız. 

Bütün Belediyeyi Çalışanlarıyla Turizm Eğitiminden Geçireceğiz
Zabıta, güvenlik, hepsi turizm elçisi olarak kendini görecek. Bu şehirde seferlik böyle olur, hep birlikte eğitim alacağız. 

İstanbul Gönüllüleri Platformu Kuruyoruz
Bu şehrin her konuda gönüllüsü olun. Yaşayan bir kentin gönüllüleri olun. İstanbul’un sokaktaki elçileri olması için bir planı hayata geçireceğiz. Yaratıcı insanlara fırsat tanıyacağız. Birlikte hareket etme konusunda bir ortaklık geliştirmeliyiz. 

Eğitim Turizmi Bir Fırsat
Dolayısıyla biz bütün bunları harekete geçirdiğimizde turizmin geleceği noktayı sizler tahmin ediyorsunuz. Biz bu platformdan talimat almaya hazır, bir belediyeyiz. 

Acentaların Sorununu Çözeceğiz
TÜRSAB Başkanı bize mesaj verdi. Haklı, bu uzun süredir süren sorunu çözmek için hepimiz çalışıyoruz. Sadece alınacak kararın tartışılması ve eksik olmaması konusunda bir titizliğimiz var. Bir iki teknik konusunda birkaç görüşme yapılmasını istedim. Bir kaç haftada bu sorunu çözeceğiz.

istanbul-buyuksehir-belediye-baskani-ekrem-imamoglu-007.jpgİstanbul Tanıtım Platformu’nun Bütçesini Biz Oluşturacağız
Değerli turizmciler, güler yüzlü olmak zorunda olan değerli sektör temsilcileri gerçekten İstanbul iş potansiyelimizi 3 katına çıkartacak bir kent. Lokomotifi olan bir sektöre sahipsiniz. Sizlere partner olacak kurum, kuruluşları katınca, İstanbul Tanıtım Platformu’nun bütçesini biz oluşturacağız. Çok özel aksiyonları da birlikte planlayacağız.İmamoğlu; “Yeni projeleri beraber var edeceğiz. Bu platformu geliştirmenizi diliyorum. Yaratıcı ve yeşil bir şehir var etme prensipleri olarak baktığımızda bu yolda katkı ve emeklerinize teşekkür ediyorum, hepimize hayırlı olsun diyorum” diyerek sözlerine son verdi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.