IBM ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ
IBM'in her yıl düzenlediği Yazılım Akademisi Yarışması'nın ve bu yıl ilk kez düzenlenen IBM Master the Mainframe Yarışmalarının ödül töreni 28 Mayıs'ta Kadir Has Üniversitesi'nde yapıldı
02 Haziran 2012 / 11:47
TURİZMİN SESİ
Yazılım Akademisi Yarışması'ndaki ilk üç sırasıyla; Bahçeşehir Üniversitesi'nden Supernatural, İstanbul Üniversitesi'nden Paulownia ve Fırat Üniversitesi'nden AEG takımları olurken, Jüri Özel Ödülü Galatasaray Üniversitesi'nden Ongun takımına verildi. Master the Mainframe Yarışmasını ise İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Eren Türkay, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Ahmet Alper Tecimer ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Okan Engin Başar kazandı.
IBM'in geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek amacıyla 5 yıldır düzenlediği IBM Yazılım Akademisi Yarışması 2012 ödül töreni 28 Mayıs'ta İstanbul Kadir Has Üniversitesi Cibali kampüsünde yapıldı. Buna ek olarak, yine öğrencilerin bilişim sektörüne daha donanımlı bir giriş yapmaları için sınırsız fırsatlar ve avantajlar sunan ve bu yıl ilk kez hayata geçirilen IBM Master the Mainframe Yarışmasının kazananları da belirlendi. Yazılım Akademisi 2012 ve Master the Mainframe Yarışmalarının ödül töreninde IBM Türk Genel Müdürü Michel Charouk ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, birer konuşma yaptılar.
Bahçeşehir Üniversitesi'nden Adem Karahoca, Halim Öztürk ve Erkin Deveci'nin Supernatural takımı Aktif Şehir Yönetimi isimli projeleriyle birinci oldu. Supernatural takımı IBM'in her yıl Avrupa çapında düzenlediği 'Best Student Recognition Event' e katılmak için Belçika'ya giderek, geleceğin teknolojilerini IBM araştırmacılarından doğrudan olarak dinlemeye de hak kazandı. İstanbul Üniversitesi'nden Rüya Şamlı, Çetin İmre, Erdem Aktaş, Serkan Akdemir ve Ahmet Çebişli'nin Paulownia takımı ise Kan Bağış Merkezi Veritabanı ve Web Portalı isimli projeleriyle ikincilik ödülünü kazandı. Fırat Üniversitesi'nden Ahmet Çınar, Ahmet Anıl Müngen ve Eren Çolak'tan oluşan AEG takımı Fırsat Yönetim Sistemi projeleriyle üçüncülük ödülünü aldı.
IBM Yazılım Akademisi'nde bu yıl Jüri Özel Ödülü'ne hak kazanan takım ise Galatasaray Üniversitesi'nden Ongun oldu. Sultan Turhan, Abdurrahman Yaşar, Utku Özdemir, Gökberk Koçak ve Mustafa Furkan Kaptan, bu ödüle Kan Bağış Merkezi Veritabanı ve Web Portalı isimli projeleriyle hak kazandılar. Açılış konuşmasını yapan IBM Türk Genel Müdürü Michel Charouk Türkiye'nin tüm şehirlerinden yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi amacıyla gerçekleştirilen Yazılım Akademisi Yarışması ve bu yıl ilk kez düzenlenen Master the Mainframe Yarışması IBM'in dünya genelindeki üniversite ilişkilerinin önemli bileşenleridir.
IBM olarak inovasyonu teşvik ederek dünyanın işleyişinde fark yaratacak yeni nesil bilişim insanlarının yetiştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz ve bugün burada ödül alan birbirinden yetenekli genç isimleri görmekten gurur duyuyoruz. Bu girişimimize destek vererek ev sahipliği yapan başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın'a ve Prof. Dr. Taner Arsan olmak üzere tüm Kadir Has Üniversitesi'ne teşekkür ederiz diye konuştu.
IBM Orta ve Doğu Avrupa, Türkiye Üniversite İlişkileri Lideri Jale Akyel Bu yıl IBM Yazılım Akademisi 2012'ye 20 farklı şehirden 45 üniversiteden 400 öğrencinin oluşturduğu 100 takım kayıt oldu. Yarışma kapsamında ayrıca toplam beş şehirdeki 13 üniversitede 900 öğrenci eğitimlere katıldı.
Takımlar aldıkları eğitimi pratiğe dökecekleri gerçek iş senaryolarına göre yazılım geliştirdiler. Profesyonel jüri üyelerinin değerlendirmelerinin ardından Sosyal İş Ağları temamızı en iyi yansıtan projeleri hayata geçiren takımlar belirlendi. Master the Mainframe Yarışması yeni nesil anabilgisayar uzmanlarına duyulan gereksinimi karşılamak, öğrencilerin kurumsal bilgi işlem sektöründeki pozisyonlar için daha fazla rekabet edebilmelerini sağlamak ve onlara temel beceriler kazandırmak amacıyla tasarlanmıştır. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum ve tüm kazananları tebrik ediyorum dedi. 2008'den bugüne kadar Yazılım Akademisi Yarışmasına 70 farklı üniversiteden 600 takımı oluşturan 6,000 öğrencinin katıldı ve yarışma kapsamında 63 üniversitede 1,570 günlük eğitim verildi. Yazılım Akademisi 2013'ün konusu Akıllı Dünya için Akıllı Çözümler teması çerçevesinde Akıllı Analitik olarak belirlendi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.