22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İÇ TURİZMDE TABLO İYİ

İç turizmin büyük operatörlerinden Jolly Tur, küresel krize rağmen 2009 için hedeflerini küçültmedi. Bu yıl pazar payını yüzde 15 artırarak 235 bin kişiyi seyahate götürmeyi planlayan Jolly Tur, kültür turlarını da yüzde 40-45 artırmayı amaçlıyor. Güneydo

İÇ TURİZMDE  TABLO İYİ

05 Mart 2009 / 16:28

TURİZMİN SESİ-FATİH ARDIÇ


İç turizmin büyük operatörlerinden Jolly Tur, küresel krize rağmen 2009 için hedeflerini küçültmedi. Bu yıl pazar payını yüzde 15 artırarak 235 bin kişiyi seyahate götürmeyi planlayan Jolly Tur, kültür turlarını da yüzde 40-45 artırmayı amaçlıyor. Güneydoğu'dan İstanbul'a turlar düzenleyecek.

Bu sabah Teşvikiye'deki The House Café'de gazetecilerle bir sohbet toplantısı gerçekleştiren Jolly Tours Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Jolly Tours Yönetim Kurulu Üyesi Mert Vardar ve Jolly Tours Genel Müdürü Figen Erkan, küresel krizin etkilerini değerlendirdi ve 2009 hedeflerini açıkladı.

Küresel krizin etkilerini hemen hemen tüm sektörlerin tedirginlikle beklediğini söyleyen Jolly Tours Genel Müdürü Figen Erkan, turizmde tablonun korkulduğu gibi olmadığını savundu. Özellikle her kış sezonunda üniversite öğrencilerine yönelik yaptıkları operasyonlarda bu yıl için herhangi bir düşüş yaşamadıklarını açıklayan Erkan, "12-13 bin kişilik operasyon yaptık. Bu, böyle bir kriz sürecinde çok iyi bir sonuç. Yani kriz bize çok yansımadı demek yanlış olmaz" dedi.

Erken rezervasyonda yüzde 35 artış var

Bu yıl için erken rezervasyon kampanyasını 16 Şubat'ta başlattıklarını hatırlatan Figen Erkan, şu ana kadar rezervasyonlarda geçen yıla göre yüzde 35 artış olduğunu belirtti. Bu artışı Türk halkının seyahat etme bilincinin gelişmesine bağlayan Erkan, Jolly Tur olarak sundukları cazip fiyatlar, taksit seçenekleri ve kaliteli hizmetin de etkisini olduğunun altını çizdi.

Kapattığı otel sayısı 80'e çıktı

Geçen yıl 350 otelden 65'i ile tek yetkili acenta olarak çalıştıklarını belirten Erkan, bu sene çalıştıkları otel sayısını 380'e; tek yetkili çalıştıkları otel sayısını ise 80'e çıkardıklarını açıkladı. Tek yetkili çalıştıkları otellerde geçen senenin fiyatlarını uyguladıklarına işaret eden Erkal, erken rezervasyon kampanyası indirimleriyle geçen yılın fiyatlarından yüzde 5 daha indirim uygulandığını dile getirdi. Jolly Tours'un KKTC'ye ciddi yatırımlar yaptığını ve ana destinasyonlar arasında olan KKTC'de de bu yıl ilk defa erken rezervasyon kampanyası başlattıklarını vurgulayan Erkan, erken rezervasyon kampanyasında aşama aşama indirim oranlarının düşeceğini kaydetti.

İç pazar payımızı yüzde 15 artıracağız

İç pazarda Jolly Tours'un pazar payını yüzde 15 artırmayı hedeflediğini vurgulayan Erkan, “Geçen sene 205 bin kişi Jolly Tours ile seyahat etti. Bu sene bu rakamı 235-240 bin kişiye çıkarmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Geçen yıl ortalama 4 gün olan olan geceleme sayısının bu sene ortalama 5-5.5 gün olduğunu belirten Erkan, nisan, mayıs gibi yapılan erken rezervasyonların haziran, temmuz, ağustos ayları için de yapılmaya başlandığını söyledi.

Jolly Tours'un toplam tanıtım bütçesinin 7 milyon dolar olduğunu açıklayan Figen Erkan, “Önümüzdeki dönemde fiyatlarla ilgili bir revize beklemiyoruz. Bizim sezonda günde 15 bin yatağımız garantili” dedi. Türkiye genelinde 600 acente ve yaklaşık 1500 personelle hizmet verdiklerini anımsatan Erkan, nisanda 800-1000 civarında personelin de kadrolarına katılacağını dile getirdi. Erkan, küresel kriz nedeniyle herhangi bir personel azaltmasının kesinlikle sözkonusu olmadığının da altını çizdi.

Kültür turlarında lideriz

Jolly Tours Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar da, kültür turlarında sektörün genelindeki yüzde 35'lik paylarıyla en çok kültür turu yapan tur operatörü olduklarını ifade etti.

İç pazardaki istatistiklerin sağlıklı olmamakla birlikte 3-4 milyon kişinin seyahat ettiğini gösterdiğini hatırlatan Mete Vardar, daha fazla kitleye ulaşmak için yeni reklam kampanyaları başlattıklarını açıkladı. Gazetelerdeki ilanları ve Jolly Tours Tatil TV'nin yanı sıra 900 sinema salonunda gösterimde olan filmlerden önce reklamlarının yayınlanacağını belirten Vardar şöyle konuştu:

"Biz kültür turlarında iddialıyız. 38 ayrı kültür turu güzergahı çıkardık. Önümüzdeki hafta bu turların reklamlarına da başlayacağız. Kültür turları ağırlıklı İstanbul çıkışlı. Biz bunu genele yaymak istiyoruz. Örneğin Güneydoğu'dan İstanbul'a turlar düzenleyeceğiz. Kültür turlarında pazar payımızı yüzde 40-45'lere çıkarmak istiyoruz. Güneydoğu'dan ve Karadeniz'den turlarla ilgili münferit talepler geliyor. Bu bölgelerde yeni acentelikler oluşturacağız. İnsanlar seyahatlerinde seyahat acentelerini kullanmıyorlar, bunu yapmaya çalışacağız.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.