22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ICE CROSS DOWNHİLL DÜNYA ŞAMPİYONASI

Kış Sporları/Münih/2010 Ice Cross Downhill Dünya Şampiyonası/Red Bull Crashed Ice

ICE CROSS DOWNHİLL DÜNYA ŞAMPİYONASI

18 Ocak 2010 / 11:00

TURİZMİN SESİ


16 Ocak Cumartesi gecesi 2010 Ice Cross Downhill Dünya Şampiyonası, ilk durağı olan şehre geldiğinde, Münih Olimpiyat Parkı tıklım tıklım doldu. 20 ülkeyi temsil eden toplam atmış dört atlet, tamamen buz hokeyi giysileri ve donanımı içerisinde, atlama engelleri, silindir şeklindeki engeller ve şikanlarla dolu 400 metrelik parkurdan aşağıya inişe geçtiler. Türk sporcu Galip Hamarat'ın ilk eleme turunda elenip katılamadığı final yarışında Almanya'yı temsil eden Martin Niefnecker (GER) donma noktasının epey altındaki sıcaklık değerlerine rağmen 50.000 meraklının önünde muhteşem bir zafer kazandı.

Münih (Almanya). Kuvvet, denge ve sağlıklı bir miktar adrenalin, Martin Niefnecker (1'inci/GER), Gabriel Andre (2'nci/CAN) ve Martin Müller (3'üncü/SUI)Münih'teki Red Bull Crashed Ice Dünya Şampiyonası'nda İskandinavya'dan gelen favori atletlere taş çıkartıp, dünyanın en dik yapay buz pistinde zaferlerini ilan ettiklerinde gündemi oluşturan maddeler oldu.

1972 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan şehrin Olimpik Parkı, 390 m³ yapay buzun yardımıyla adeta bir kış sporları tapınağına dönüştürüldü. %30'a varan eğimi, atlama engelleri, dört adet silindir engel ve saatte 50 km'yi bulan hızlar, pek çok heyecan ve düş kırıklığının meydana geldiği muhteşem bir gecenin yaşanmasını sağladı. “Son iki günde, buz hokeyi kariyerimin tamamında aldığımdan daha fazla çürüğüm oldu,” dört kişinin mücadele verdiği Finalde zaferi kazandıktan sonra gülerek bu açıklamayı yapan Garmisch-Partenkirchen'li 19 yaşındaki şampiyon şöyle ekledi: “Ama buna değdi!”

Ancak düzinelerce yarışmacı, parkurda sıralanan çarpma bariyerlerine hızla çarptıklarında zafer umutlarının acı bir şekilde kayıp gittiğini gördüler. İki kez Crashed Ice şampiyonu olan Arttu Pihlainen (FIN)bile çeyrek final etabında yere yıkıldıktan sonra dokuzuncu sıraya yerleşmek zorunda kaldı. Organizasyonun favorilerinden Jasper Felder (SWE)ise antrenmanlar sırasında yaşadığı sakatlıktan ötürü yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

İki etaptan oluşan Dünya Şampiyonası'nın ikincisi 20 Mart 2010'da Quebec'te(Kanada)gerçekleşecek.

Son dokuz yıllık dönemde Red Bull Crashed Ice, dünyanın dört bir yanında, Stokholm, Moskova ve Prag'tan Amerika'ya ve İsviçre'ye kadar çeşitli yerlerde olağanüstü bir aksiyon yaratmıştır. 2009'da, 40.000 meraklı, yedi kez şampiyon olan Jasper Felder'in(SWE)zafer kazanmasını izlemek üzere Lozan'daki parkurun çevresinde yerlerini aldılar. Quebec'teki(Kanada)önceki yarış ise tam 90.000 izleyiciyi topladı.

2010 Red Bull Crashed Ice Dünya Şampiyonası / Münih / Almanya - Sonuçlar:

1. Martin Niefnecker (GER),
2. Gabriel Andre (CAN),
3. Kim Müller (SUI),
4. Michael Urban (CZE),
5. Lari Joutsenlahti (FIN),
6. Lukas Kolc (CZE),
7. Kilian Braun (SUI),
8. Paavo Klintrup (FIN),
9. Arttu Pihlainen (FIN),
10. Andreas Rüegge (SUI).

2010 Red Bull Crashed Ice Dünya Şampiyonası Genel Sıralaması
(2 yarıştan 1'i tamamlandıktan sonra):
1. Martin Niefnecker (GER) 1000 puan,
2. Gabriel Andre (CAN) 800 puan,
3. Kim Müller (SUI) 600 puan.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.