22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ICF AİRPORTS SANATA TAM DESTEK

Türkiye'nin sahip olduğu doğal güzellikleri ve kültürel değerleri yerli ve yabancı turistlere tanıtmak amacıyla düzenlediği fotoğraf sergilerine devam ediyor

ICF AİRPORTS   SANATA TAM DESTEK

14 Temmuz 2012 / 10:03

TURİZMİN SESİ


Geleneksel sokak satıcıları sergisi, ICF Airports Antalya Havalimanı'nda
ICF Airports Antalya Havalimanı, Türkiye'nin sahip olduğu doğal güzellikleri ve kültürel değerleri yerli ve yabancı turistlere tanıtmak amacıyla düzenlediği fotoğraf sergilerine devam ediyor. Antalya'nın tarihi, kültürel zenginliğinin tanıtımı için çalışan Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV)'ın desteğiyle düzenlenen “19. Yüzyıl Türkiye'sinde Sokak Satıcıları: Suna - İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi Fotoğraf Arşivinden Bir Seçki” fotoğraf sergisi ICF Airports Antalya Havalimanı 1. Dış Hatlar Terminali'nde yolcularla buluşuyor.

2011 yılında Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından “10 - 25 milyon yolcu” kategorisinde “Avrupa'nın En İyisi” ve 2012 yılında Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması tarafından “Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımı” seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı, Türkiye turizmine katkı sağlamak ve Türkiye'nin sahip olduğu doğal güzellikleri ve kültürel değerleri yerli ve yabancı turistlere tanıtmak amacıyla düzenlediği fotoğraf sergilerine devam ediyor. ICF Airports Antalya Havalimanı geçtiğimiz günlerde İç Hatlar Terminali'nde açılışını yapmış olduğu “Renkler, Dokular, Yaşamışlıklar Perspektifinde Aksihar Kadrajları ” sergisinden sonra 1. Dış Hatlar Terminali'nde Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV)'ın katkılarıyla düzenlenen “19. Yüzyıl Türkiye'sinde Sokak Satıcıları: Suna - İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi Fotoğraf Arşivinden Bir Seçki” fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

Antalya'nın tarihi ve kültürel zenginliğinin tanıtımı için çalışan Antalya Tanıtım Vakfı'nın desteğiyle düzenlenen, “19. Yüzyıl Türkiye'sinde Sokak Satıcıları: Suna - İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi Fotoğraf Arşivinden Bir Seçki” fotoğraf sergisi, Türkiye'nin önemli kültürel değerlerinden biri olan sokak satıcılarını tanıtmayı amaçlıyor. Antalya'da 1996'dan bu yana hizmet veren Suna-İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü ve ona bağlı olan Kaleiçi Müzesi'nin fotoğraf arşivinden oluşturulan sergi, 19. yüzyılda toplumsal yaşam serüveninde sempatik roller alan, ancak günümüzde birçoğu kaybolup unutulan sokak satıcılarını tanıtıyor.

Basile Kargopoulo, Abdullah Kardeşler, Pascal Sébah gibi döneminin öncü fotoğraf ustalarının objektiflerine yansıyan dondurmacısından oyuncakçısına, sahlepçisinden macuncusuna, sakasından hamalına sokak satıcıları, 19. yüzyılın üretim kültürüne, yeme-içme alışkanlıklarına, gündelik yaşamına ve eğlence anlayışına samimi göndermelerde bulunuyor. “19. Yüzyıl Türkiye'sinde Sokak Satıcıları: Suna - İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi Fotoğraf Arşivinden Bir Seçki” fotoğraf sergisi ICF Airports Antalya Havalimanı 1. Dış Hatlar Terminali'nde 11 Temmuz- 11 Ağustos tarihleri arasında sergilenecek. ICF Airports Antalya Havalimanı Eş Genel Müdürü Ersel Göral yaptığı açıklamada “ICF Airports Antalya Havalimanı olarak 19. Yüzyıl Türkiye'sinde Sokak Satıcıları: Suna - İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi Fotoğraf Arşivinden Bir Seçki” adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğumuzu belirtmek isterim.

Akdeniz'in incisi ve Türk turizminin kalbinin attığı yerde faaliyet gösteren bir havalimanı olarak her gün farklı kültür ve milletlerden binlerce yolcuya ev sahipliği yapıyoruz. Bu yüzden de, ülkemizin sahip olduğumu birbirinden kıymetli değerleri ve doğal güzellikleri en iyi şekilde tanıtmayı kendimize amaç edindik ve bu amaç ışığında havalimanımızda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Antalya Tanıtım Vakfı'nın da değerli katkılarıyla düzenlediğimiz “19. Yüzyıl Türkiye'sinde Sokak Satıcıları: Suna - İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi Fotoğraf Arşivinden Bir Seçki” fotoğraf sergisiyle sahip olduğumuz kültürel zenginliği yolcularımızla da paylaşmak istiyoruz. ICF Airports Antalya Havalimanı olarak önümüzdeki günlerde havalimanımızda yapacağımız çeşitli etkinliklerle Türkiye'nin kültürel değerlerinin ve doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı sağlamaya bundan sonra da var gücümüzle devam edeceğiz” dedi.

Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen ise “Oldukça köklü bir geçmişe sahip olan Antalya'nın tanıtımı ve turizminin sağlıklı olarak geliştirilmesini hedefleyen Antalya Tanıtım Vakfı olarak, 19. Yüzyıl Türkiye'sinde Sokak Satıcıları: Suna - İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi Fotoğraf Arşivinden Bir Seçki” fotoğraf sergisiyle sahip olduğumuz birbirinden değerli ancak zaman içersinde unutulmuş kültürel değerleri bir kez daha hatırlatmayı amaçlıyoruz.

ICF Airports Antalya Havalimanı'nda bir ay süresince sergilenecek olan bu sergiyle 19. yüzyılda toplumsal yaşam serüveninde sempatik roller alan, ancak günümüzde birçoğu kaybolup unutulan sokak satıcılarını tozlu sayfalar arasından çıkarıp yeniden gündeme getirmek istiyoruz. Sergide, Basile Kargopoulo, Abdullah Kardeşler, Pascal Sébah gibi döneminin öncü fotoğraf ustalarının objektiflerine yansıyan dondurmacısından oyuncakçısına, sahlepçisinden macuncusuna, sakasından hamalına sokak satıcıları, 19. yüzyılın üretim kültürüne, yeme-içme alışkanlıklarına, gündelik yaşamına ve eğlence anlayışına samimi göndermelerde bulunuyor. Antalya Tanıtım Vakfı olarak, bu ve bunun gibi sergilere destek vermeye ve insanlarla buluşturmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.