05 Temmuz 2024
  • İzmir38°C
  • İstanbul33°C
  • Antalya31°C
  • Ankara33°C

ICVB VE İTO'YA ANKARA’DAN DESTEK SÖZÜ

İTO Heyeti ve ICVB yetkilileri bilgi vermek ve desteklerini görüşmek üzere devlet zirvesini Ankara'da ziyaret etti

ICVB VE İTO'YA ANKARA’DAN DESTEK SÖZÜ

13 Ağustos 2011 / 11:29

TURİZMİN SESİ
2010 Yılında Kongre Turizminde hızlı bir ivme yakalayarak dünya 7. si olan İstanbul, 2014 uluslar arası 20. AIDS Kongresi' ni gerçekleştirmeye hazırlanırken, başarının mimarlarından İTO YK Heyeti ve ICVB yetkilileri bilgi vermek ve desteklerini görüşmek üzere devlet zirvesini Ankara'da ziyaret etti Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu “İstanbul'u kongre merkezi ve Birleşmiş Milletler'in çeşitli birimlerinin merkezlerinin olduğu bir United Nations şehri yapma isteklerini dile getirdi. Sayın Bakan AIDS kongresinin İstanbul'a konfirme olması için her türlü desteğe hazır olduklarını” belirtti.

İstanbul'u dünyanın sayılı kongre ve toplantı merkezlerinden biri haline getirmek misyonuyla kurulan İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun (ICVB), İstanbul Ticaret Odası önderliğinde yaptığı çalışmalar, İstanbul'un 5 yılda dünyanın en büyük kongre şehirleri arasına girmesine önemli katkı sağlamıştır. Bu çalışmalardan bahsetmek ve 2014 yılı için öngörülen AIDS Kongresi'nin İstanbul'da gerçekleşmesine yönelik çalışmalarla ilgili bilgi vermek ve destek almak amacıyla İTO ve ICVB Başkanı Murat Yalçıntaş başkanlığındaki İTO heyeti 05 Ağustos Cuma günü Ankara'da Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay'ı ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay ile yapılan görüşmelerde AIDS Kongresiyle ilgili bilgi verilirken kongre şehirleri arasında dünya 7. liğini elinde bulunduran İstanbul'un bu konuda kendini kanıtladığı ve hükümet desteği ile daha iyi yerlere gidilebileceğinin de önemi vurgulandı.

Heyet Başkanı İTO ve ICVB Başkanı Murat Yalçıntaş ve ICVB Başkan Vekili Yilmaz Tecmen ve ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu, İstanbul'u kongre merkezi yapma hedefinden bahsetti ve İstanbul'u Birleşmiş Milletler 'in çeşitli birimlerinin merkezlerinin olduğu bir United Nations şehri yapma isteklerini dile getirdi. Sayın Bakan AIDS kongresinin İstanbul'a konfirme olması için her türlü desteğe hazır olduklarını ve Uluslararası AIDS Derneği heyetini memnuniyetle Dışişleri konutunda kabul edeceğini belirtti.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.