23 Kasım 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

İHRACATÇI PATENT AVINA ÇIKTI

İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, “yeni fikirleri ve yeni patent çalışmalarını desteklemekle yetinmediklerini atıl kalmış, rafa kaldırılmış patentleri inceleyip, uygun olanları ekonomiye kazandıracaklarını” açıkladı

İHRACATÇI PATENT AVINA ÇIKTI

22 Aralık 2013 / 13:46

TURİZMİN SESİ-BORA ÖZGEN

İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, “yeni fikirleri ve yeni patent çalışmalarını desteklemekle yetinmediklerini” belirterek, “Son yıllarda gerçekleştirdiği etkinlikler ve özellikle inovasyona yönelik çalışmaların doruk noktası olarak görülen Metalik Fikirler Yarışması ile dikkat çeken İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB),  sıradışı bir çalışmaya daha öncülük yapmak için hareket geçti.
 
İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, önceki yıllarda büyük heveslerle ve çeşitli iyi niyetli girişimlerle alınan, ancak üretim süreci ile tanışamayan binlerce patent bulunduğuna işaret ederek, “sahiplenen bulunmadığı için raflarda tozlanmaya terkedilen patentlerin uygun olanlarının ekonomiye kazandırılması için bir çalışma başlattıklarını” açıkladı. Öztiryaki, bu amaçla “patent avcısı” ekip oluşturduklarını bildirdi. 
 
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) “Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 1.000 firması” listesine giren 79 İDDMİB üyesi, düzenlenen törenle ödüllendirildi.Ekonomi Bakanlığı temsilcileri, firma yöneticileri ve ihracatçıların katıldığı törende konuşan İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, şunları söyledi:“İhracatın kalitesi ve katma değerini artırmaya çalışıyoruz. 2023 için belirlediğimiz 25 milyar dolarlık sektör hedefimize ulaşacağız. 
 
Meslek lisesi anlamında dünyada ilk tasarım okulunu faaliyete geçirdik. Tasarım ve inovasyon için yeni bir kurtuluş savaşı başlattık.  Metalik fikirler yarışmamız için bu yıl 522 yeni proje sunuldu. Tasarım yarışmalarımızda dereceye giren 10 ürün piyasada satılır hale geldi. Ancak yeni çalışmalar yaptırmakla, yeni projeleri desteklemekle yetinmiyoruz. Bir ekip kurduk. Türkiye’de daha önce alınmış ancak çeşitli sebeplerle ekonomiye kazandırılamamış patentleri o tozlu raflardan indireceğiz. Atıl kalmış patentleri inceleyip, uygun olanları tespit edeceğiz ve ekonomiye kazandıracağız. Bu durumda bulunan on binlerce patent var. Fikirleri hayata katmaya çalışıyoruz.” 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.