23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

III. BODRUM-KOS KÜLTÜR BULUŞMASI

Belediye ve derneklerinin katkıları ile Yunanistan'ın Kos adasında “III. BODRUM-KOS KÜLTÜR BULUŞMASI” organizasyonu gerçekleşti

III. BODRUM-KOS KÜLTÜR BULUŞMASI

17 Mayıs 2011 / 17:13

TURİZMİN SESİ


Ortak yemekler, ortak müzikler ve ortak danslar konulu organizasyona 300 kişi katıldı, gece boyunca Türk ve Yunan müzisyenleri eşliğinde zeybek, sirtaki ve oryantal gösterileri sergilendi, katılımcılar iki ülkenin müzikleri eşliğinde gece geç saatlere kadar dans etti. Her yıl giderek artan bir katılımla şenlik havasında düzenlenen organizasyona Kos adasında yaşayan Türkler ve adadaki Yunan halkı büyük ilgi gösteriyor

İki ülke arasındaki kültürel ve sosyal bağların artırılması, karşılıklı ziyaretlerin ve ticari işbirliklerinin güçlendirilmesi adına büyük fayda sağlayan “III. Bodrum-Kos Kültür Buluşması” Yunan basınında da büyük ilgi görmüş, adadaki FM kanalları, yazılı ve görsel basın, kültür buluşmasının haberine geniş yer ayırdı. Organizasyona destek olan kurum ve kuruluşlar için plaket töreninin de yer aldığı kültür buluşması organizasyonunu düzenleyen Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci: “Geçtiğimiz hafta düzenlediğimiz ve üç gün süren XII. Uluslararası Bodrum Dans Festivali'ne 7 ülke ve 1200 dansçı katıldı. Festivalde Bodrum'da beş ayrı mekanda düzenlediğimiz gösteriler, yarışmalar ve karnaval yürüyüşlerini 6000 den fazla kişi izledi. Halkımız ve belediyemiz Festivale büyük destek verdi, gösterilen ilgiden ve desteklerden çok memnunuz. Festivalin ardından 1 hafta sonra düzenlediğimiz Bodrum-Kos Kültür buluşmasında da yine büyük destek gördük.

Ramazan bayramımızın hemen ardından 2-3-4 Eylül 2011 tarihleri arasında “IV. Türk-Yunan Kültür Buluşması – RODOS” organizasyonumuzun hazırlıklarına da bu hafta başladık. Rodos'ta yapacağımız Türk Kültürü ve Bodrum tanıtım çalışmalarımıza kültür bakanlığımızın desteğini almak için çalışmalarımız devam ediyor.
Gerek Bodrum'da düzenlediğimiz uluslararası Festivaller, gerekse yurt dışında düzenlediğimiz kültür geceleri ile Bodrum'u ve kültürümüzü tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.