22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

IMF VE DÜNYA BANKASI TOPLANTILARI EKİM'DE OTELLERİ DOLDURDU

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın 6-7 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştireceği yıllık toplantıları, başta ülke tanıtımı olmak üzere ekonomiye katkı sağlayacak

IMF VE DÜNYA BANKASI TOPLANTILARI EKİM'DE OTELLERİ DOLDURDU

20 Eylül 2009 / 12:34

TURİZMİN SESİ


Yaklaşık 10 bin kişinin katılması beklenen toplantının yapılacağı tarihlerde bazı otellerin doluluk oranları yüzde 100'e ulaşırken, gecelik konaklama fiyatlarında yüzde 50'ye varan artışlar gözleniyor.

TAKSİM VE TALİMHANE CİVARINDAKİ OTELLER DOLDU"...

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, toplantıları n Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek, "IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantılarını İstanbul'dan bahsederek dünyada en az 50 televizyon kanalı verse, tanıtım açısından bu 2 milyar doları geçecek bir rakama denk gelir" dedi.

Toplantıya 10 bin kişinin geleceğini ifade eden Bayındır, "Kişi başı bin avro harcayacağını hesaplarsak 10 milyon avro yapıyor. Bu yemek yeme, alışveriş gibi ekstralarla 20 milyon avroyu bulur" diye konuştu. Timur Bayındır, Taksim ve Talimhane civarındaki otellerin tamamen dolu olduğunu, diğer bölgelerde ise aynı doluluğun yakalanamadığını belirtti.
Bayındır, "Diğer bölgelerde maalesef aynı doluluk olmadı. Çünkü IMF toplantısına biz 25 binin üzerinde insan bekliyorduk. Maalesef şu anda 8 bin civarında rezervasyon var.

KONAKLAMA FİYATLARINDA YÜZDE 40-50 ARTIŞ...

Devletin yapacağı üst düzey rezervasyonlarla herhalde bu rakam 10 bini bulur" şeklinde konuştu. Hilton Otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan da, bu dönemde otellerde doluluk oranlarının üst düzeyde olduğunu, oldukça yoğun bir dönem beklediklerini söyledi. Zerunyan, "Toplantının yapılacağı günlerde kongre merkezine yakın olan otellerde yüzde 100 doluluk yaşanacak ancak, kongre merkezine daha uzak olanlarda bu aynı şeklide olmayacak. Şehir merkezi otelleri bundan daha fazla faydalanacak" dedi.

Zerunyan, otelde gecelik konaklama fiyatlarının da normal zamanlarda sattıkları en üst fiyatlardan yüzde 40-50 daha fazla olabildiğini ifade etti.
İstanbul'un otel kapasitesinin artık bu tip büyük ağırlamaları kaldırabilecek ölçüde olduğuna işaret eden Zerunyan, "Toplantı sırasında şehir merkezinde bir darlık yaşanabilir ama şehrin merkezinin biraz dışında çok çok iyi otellerimiz de var. Artık bu onlar tarafından giderilebilecek durumda" dedi.

Zerunyan, güvenlikle ilgili de İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve emniyet güçlerinin bu konuda gerekli tedbirleri aldığını, NATO toplantısında yaşandığı gibi kongre vadisi denen bölgenin belli bir güvenlik kordonu altına alınması durumunun söz konusu olduğunu söyledi.

"ŞU ANDA IMF GÖREVLİLERİNDEN KONAKLAYAN MİSAFİRLERİMİZ VAR"...

Point Hotel Taksim Genel Müdürü Nuri Kalyoncu da, otellerinin o dönem için yüzde 100 dolu olduğunu, şu anda IMF toplantısı dolayısıyla, IMF görevlilerinden ön çalışma yapmaya gelen ve otelde konaklayan misafirleri bulunduğunu belirtti. Kalyoncu, "İstanbul'da Eylül-Ekim ayı otellerin doluluk oranı açısından yüksek sezon. IMF toplantısının olması da otellerin gecelik konaklama fiyatlarını etkiledi. Gecelik konaklama fiyatları yüzde 30-40 civarında arttı" dedi.

Etiketler: , , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.