22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İNADINA YÜRÜDÜK

Öztürk “Diziler maçlar devam ederken, törenlerin iptal edilmesini anlayamıyorum. İnadına buradayız”

İNADINA YÜRÜDÜK

30 Ekim 2011 / 17:32

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


İSTANBUL- İstanbullular Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 88. yıldönümünü Bağdat Caddesi'ndeki kırmızı-siyah yürüyüşte buluşarak kutladılar. Her yıl rengârenk görüntülerle gerçekleşen yürüyüşte bu yıl Hakkâri'de şehit olan askerlerimiz ve Van Depreminde kaybettiklerimiz nedeniyle siyah renk damgasını vurdu. Her yıl geleneksel hale gelen yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve kırmızı giysileriyle katılan Cumhuriyet Sevdalıları, bu yıl Hakkâri Çukurca'da şehit edilen 24 askerimiz ile Van Depreminde kaybettiklerimizin anısına siyah giyinerek, şehit askerlerimizin resimleri ve Ulu Önderimiz Atatürk'ün posterleriyle Bağdat Caddesi Suadiye Işıklarda başladı. Buluşma noktasına saatler öncesinden gelen İstanbullular, diğer ilçelerde etkinlikler iptal olduğu için Kadıköy'deki yürüyüşe yoğun ilgi gösterdiler. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, Çukurca'da şehit olan askerlerimizin resimleri ile Van Depremi görüntülerinin yer aldığı Led ekranlarla kaplanan Cumhuriyet Tırı'ndan yayınlanan müzikler eşliğinde yürüyen İstanbullular, zaman zaman “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz, Cumhuriyet'in Bekçiyiz” gibi sloganlar attılar.

Suadiye'den Göztepe Işıklar'a 3 saatte ulaşabilen ve sayıları 1 milyonu bulan katılımcılara, evlerinin balkon ve pencerelerinden bayrak sallayan Kadıköylüler de destek verdi. Yürüyüş Göztepe Işıklar da, Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Hakkâri Çukurca da şehit olan 24 askerimiz ile Van depreminde kaybettiğimiz yurttaşlarımız için yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile son buldu. Yürüyüş sonunda Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk bir konuşma yaptı. Ülkemizde her zamankinden daha çok Cumhuriyet'e ve demokrasiye laik ve hukuk devletine sıkı sarıldığımızı ve bu birlikteliğimizin fotoğrafını en doğru verebileceğimiz en önemli ulusal bayramımız Cumhuriyet Bayramı olduğunu kaydeden Öztürk şunları söyledi: “En önemli ulusal bayramımızda tek ses olmak yerine yapılan bütün iptal çağrılarına rağmen inadına buradayız. Diziler, maçlar iptal edilmezken, Cumhuriyetimizin resmi törenlerinin iptal edilmesini de anlamış değilim.

Ama biz Cumhuriyet'e bağlılığımızı göstermek için inadına inadına buradayız. Bu ülkede sinmeyen, korkmayan, teslim olmayan yurt sevdalıları ve Atatürk Devrimcileri var. Şehitlerimizi unutmadığımız gibi, onların komutanlarını da unutmuyoruz.”
Başkan Öztürk, konuşmasını her yıl okuduğu ve katılımcıların hep bir ağızdan tekrar ettiği Cumhuriyet'e Bağlılık Andı'nın, tekrarlatılmasıyla sona erdirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.