23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İNGİLİZ TURİSTLERE BONUS TATİL

İngiltere'nin yüksek tirajlı tabloit gazetelerinden The Daily Mirror'da yayınlanan bir yazıda Türkiye'nin fiyatlarıyla bu yıl İngiliz tatilciler için bir “bonus” (ikramiye) olduğu belirtildi

İNGİLİZ TURİSTLERE BONUS TATİL

19 Temmuz 2009 / 10:30

TURİZMİN SESİ


İngiltere'nin en yüksek tirajlı tabloit gazetelerinden The Daily Mail'in seyahat bölümünde yayınlanan “Türkiye: Sıradışı Manzaralar, güzel konaklama tesisleri ve hepsi birçok Avrupa destinasyonunun yarı fiyatına” başlıklı yazıda Antalya bölgesi için “Likya bölgesi, kule gibi dağların, çam ormanlarının, dik nehir yataklarının ve buğday tarlalarıyla zeytin ağaçlarının uzandığı geniş düzlüklerin oluşturduğu sıra dışı manzaraya sahip.

Kıyıda ise küçük adalar ve 10 mil boyunca uzanan güzel beyaz kumlu Patara'da olduğu gibi plajlar serpilmiş. Burada güzel tatil tesisleri, hareketli pazarlara sahip kasabalar, camiler ve yüzyıllar boyunca çok az değişime uğramış köyler bulunuyor” tasviri yapıldı.

BONUS
Yazıya şöyle devam edildi:
“Dahası -ve özellikle İngiliz tatilciler için bu yılın büyük bonusu, Türkiye Eurozone'un dışında ve yani her şey, içeceklerden dışarıda yemek yemeye kadar Fransa, İspanya, Portekiz ve komşusu Yunanistan'ın yarı fiyatına.”

NOEL BABA ANTALYA'YI ALZHEİMER NEDENİYLE TERKETTİ
Turizm yazarı Iain Mayhew'in kaleme aldığı makalede turizm yazılarının olmazsa olmazlarından “Nereye Gidilir, Ne Yenir, Ne İçilir” gibi bölümlere de yer verilirken Noel Baba'nın anavatanı Patara tasvir edildi ve şöyle denildi: “Yaz öğleden sonrasının sıcağında antik Doğu Akdeniz'in en önemli kent ve limanlarından biri olan Patara harabelerinin ortasındayım. Burası Roma amfitiyatroları, zafer takları, tapınak ve sütunlarla zümrüt yeşili bir denizle kumlu bir plaja doğru inen taş döşeli geniş bir bulvardan oluşan büyük bir site.

Bunlar özellikle arkeolog ve tarih tutkunlarını hayran bırakabilir, siz belki bir başka ünlü kişiyle daha çok ilgileneceksiniz. Burası Noel Baba'nın doğduğu yer. Söylenenlere göre iyi bir insandı ve milattan sonra 350 civarında birçok mucize gösterdi. İnsanlar zor duruma düşünce aile servetini ihtiyacı olanlara yardım için kullandı. Bir keresinde fakir bir adamın damına tırmandı ve bir kese altını bacadan içeri bıraktı. O günden bu yana hediye veriyor ancak bugün altın yerine daha çok bilgisayar oyunları, DVD ve oyuncak bebekler… Santa' ya da 'Aziz Nikolas' buradan birkaç mil ötedeki bir kiliseye gömülmüş durumda. Ancak sizler ve yaşı 11'in altındaki her çocuk onun şimdi Lapland'de yaşadığını biliyor. Ve bu 'eski kafalı' herkese şefkat gösteren ihtiyar neden bu sıcak bölgeyi Arktik Daire'deki bir buzlu mağarayla değiştirdi, belki de Alzheimer nedeniyle..."

SEZON EKİM'E KADAR
Daily Mirror'daki yazıda Antalya'yı içine alan bölgedeki turizm sezonu konusuna değinilirken bahar aylarında tarlaların yabani çiçeklerle halı gibi kaplandığı havada çam kokusunun hissedildiği, Temmuz ve Ağustos'ta boğucu sıcaklar görülebildiği belirtilirken, “Ancak yaz sezonu uzun ve Ekim sonlarına değin tatlı bir sıcaklıkta güneşlenebilirsiniz” denildi.

KADINLAR ÖRTÜNSÜN..
İngiliz gazetesinde, “Dini bir yeri ziyaret etmeyi planlıyorsanız kadınlar omuzlarını kapatmalı, erkekler ise dizlerinin altına inen şort giymeli” uyarısı da unutulmadı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.