22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İPRAGAZ ELEKTRİK SATACAK

İpragaz, öncülük yaptığı LPG ve lider olduğu LNG’den sonra enerji sektöründe önemli bir adım daha atarak; elektrik toptan satışına da başladı

İPRAGAZ ELEKTRİK SATACAK

13 Ekim 2012 / 09:06

TURİZMİN SESİ


İlk faturalarını bu ay kesmeye hazırlanan İpragaz Elektrik, III. Uluslararası Türkiye Enerji Zirvesi - Gas & Power 2012’de yeraldı.Getirdiği yenilikler, yüksek standartlardaki, kaliteli ürünler ve hizmetlerle Türkiye’de yaşam kalitesini yükselten enerji sektörünün ‘Mavi Dev’i İpragaz, toptan elektrik satışına da başladı. İpragaz, enerji sektöründe ‘tek çatı altında komple çözümler sunma’ doğrultusunda önemli bir adım daha atarak, İpragaz Elektrik markası ile, 1 Ekim 2012 itibari ile müşterilerine elektrik satışına başladı. Elektrik pazarına güçlü ve hızlı bir giriş yapan İpragaz Elektrik, kısa zamanda müşteri sayısını arttırmayı hedefliyor.


Özel paketlerle önemli tasarruf olanakları
Tüm Türkiye’ye yayılmış 3.500 hizmet noktası ile 50 yılı aşkın süredir köylerden kentlere, evlerden iş yerlerine her alanda güvenli, kaliteli, verimli ve çevreci enerjiyi tüketicilerle buluşturan İpragaz, serbest tüketicilere de elektrik ihtiyaçlarını en ekonomik ve sürdürülebilir şekilde karşılama fırsatı yaratıyor. İpragaz Elektrik, sanayi kuruluşlarının yanı sıra ticari işletmelere de enerji ihtiyaçlarını, hiçbir tadilat gerektirmeden karşılayarak önemli tasarruflar sağlayabilecekleri özel paketler sunuyor. EPDK tarafından “Yıllık 25.000 kWh üstü elektrik kullanımı olan kullanıcılar” (ortalama aylık 650 TL üstü fatura tutarı) olarak nitelendiren “Serbest Tüketici”ler, Türkiye’nin her yanında elektriklerini İpragaz güvencesi ile ekonomik bir şekilde karşılayabilecekler.


İpragaz Elektrik ilk kez görücüye çıktı
İpragaz Elektrik, elektrik toptan satışına başlamasının ardından katıldığı, 11–13 Ekim 2012 tarihlerinde Kayseri’de düzenlenen III. Uluslararası Türkiye Enerji Zirvesi - Gas & Power 2012’de ilk kez görücüye çıktı. Sistem LNG ve Sistem LPG’nin de tanıtıldığı İpragaz Elektrik standı, ziyaretçilerin en yoğun ilgisini çeken stantlar arasında yeraldı.


Enerjinin Yıldızları’nda ‘Altın Vana’ İpragaz’ın
İpragaz, III. Uluslararası Türkiye Enerji Zirvesi - Gas & Power 2012 kapsamında düzenlenen Enerjinin Yıldızları Ödül Töreni’nde, LNG / Doğalgaz dalında ‘Altın Vana’ ödülünü de aldı. III. Uluslararası Türkiye Enerji Zirvesi - Gas & Power 2012’nin ilk günü akşamı düzenlenen törende, Altın Vana ödülünü İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay aldı.

Enerji sektörünün ‘Mavi Dev’i İpragaz
Sıvılaştırılmış ve Sıkıştırılmış Doğal Gazcılar Derneği (SSDGD) Başkanlığı görevini de yürüten İpragaz Dökme ve Oto Gaz Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, küresel bazda gelişen ekonomisi ve kentleşme, genç nüfus gibi demografik özelliklerinden ötürü Türkiye için enerjinin, büyük önem taşıdığına dikkat çekti. İpragaz’ın enerji sektörü içindeki öncülüklerine de değinen Eyüp Aratay, “İpragaz, 1961 yılında Türkiye’nin ilk LPG tüp dolum tesisini kurarak, o güne kadar rafineri bacasından yakılarak atılan bir atığı, dev bir sektöre dönüştürdü. İpragaz, gerçekleştirdiği birçok ilklerle, yüksek standartlarda, kaliteli ve güvenli enerji çözümleri ile Türkiye’de yaşam kalitesini yükseltti, ekonomiye çok önemli katkılarda bulundu. Geleneksel olarak Türkiye’nin “En büyük ilk 25 şirketi” ve “En çok vergi ödeyen ilk 50 şirketi” arasında yer alan İpragaz, gücü ve büyüklüğünün yanı sıra Türkiye’nin her yanında yarattığı istihdamla da ülke ekonomisine katkısını yaygınlaştırmıştır.


İpragaz kalitesi, gücü ve güvencesiyle,ekonomik ve sürdürülebilir elektrik İpragaz, tek çatı altında komple enerji çözümleri sunma noktasında önemli bir adım daha atarak, öncülük ettiği LPG ve lideri olduğu LNG’nin yanı sıra İpragaz Elektrik ile 1 Ekim itibarıyla elektrik toptan satışına da başladı. Türkiye’nin her noktasındaki serbest tüketiciler, artık elektrik ihtiyaçlarını; yarım asrı aşan İpragaz güvence ve kalitesi altında, ekonomik ve sürdürebilir olarak alabilecekler” dedi.III. Uluslararası Türkiye Enerji Zirvesi - Gas & Power 2012’de yer alan İpragaz Elektrik standında, İpragaz’ın diğer önemli kurumsal çözümleri olan “Sistem LPG” ve “Sistem LNG” de tanıtıldı.


Sistem LPG
Türkiye'de 1973 yılından bu yana, birçok önemli sektörde büyük sanayi işletmelerinin dökme gaz ihtiyaçlarını kesintisiz olarak karşılayan İpragaz, 1993 yılında ilk kez küçük tanklı toprak üstü dökme gaz ve toprak altı dökme gaz sistemlerini uygulayarak İpragaz'ın dökme gazdaki markası olan Sistem LPG'yi oluşturdu.Bu sistem sayesinde İpragaz hem küçük işletmelerin hem de konutların tüm enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik bir çözüm getirerek dökme gazın enerji olarak kullanımında yeni bir dönem başlattı. Yakıt olarak Propan ve Miks LPG kullanılan Sistem LPG; bugün, farklı türlerdeki enerji ihtiyaçlarının (ısıtma, pişirme, sıcak su, soğutma, elektrik gibi) tek bir merkezden karşılanabileceği ekonomik ve pratik bir enerji sistemi olarak tüketicisiyle buluşuyor.
 

Sistem LNG
İpragaz, 2004 yılı sonu itibariyle LNG piyasasında kalite, kesintisiz ürün ikmali, emniyet ve çevreye olan sorumluluk bilinciyle sektörde yerini almak üzere gerekli alt yapı hazırlıklarını tamamladı. EPDK'dan almış olduğu lisansla 2005 yılı Ocak ayında LNG piyasasında faaliyetlerine başladı. İpragaz, kurmuş olduğu ekipler, teknik-lojistik alt yapısı ve 1961'den bu yana LPG sektöründe edindiği tecrübesiyle LPG piyasasındaki başarısını LNG piyasasında da sürdürmeyi hedefledi.
Güvenlikten taviz vermeden kurulan sistemlerle LNG piyasasına farklı bir bakış açısı getiren İpragaz; bu piyasada birçok ilke ve yeniliğe imza attı. Her yeni piyasada olduğu gibi LNG piyasasında da teknik mevzuatın henüz tamamen oluşmadığı bir ortamda sistem kurulumlarındaki Türk standartlarını, gelişmiş ülke standartlarıyla besleyerek yeni şirket içi uygulama kurallarını yarattı ve piyasada bu konuda örnek alınan lider firma oldu.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.