22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İŞ BANKASI KÜLTÜR'DEN YENİ KİTAPLAR

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Don Kişot İstanbul'da: Acaba gerçek Don Kişot kim? İskoçya Sokağı 44 Numara dizisinin ikinci kitabı: Kahve Öyküleri ve İsmail Cem'in kaleminden '65-'70'lerin Türkiye'si standlarda yerini aldı

İŞ BANKASI KÜLTÜR'DEN YENİ KİTAPLAR

17 Ağustos 2011 / 17:40

TURİZMİN SESİ
Rıfat Ilgaz'ın, mizahı zengin hayal gücüyle birleştirerek Don Kişot'u İstanbul sokaklarında dolaştıran, bize gerçekleri Don Kişot'un gözünden sunan “Don Kişot İstanbul'da” eseri Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıktı.

Don Kişot İstanbul'da: Acaba gerçek Don Kişot kim?
Rıfat Ilgaz'ın, toplam yirmi üç öyküden oluşan eseri “Don Kişot İstanbul'da” Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıktı.

Rıfat Ilgaz, toplumdaki zıtlıkları göstermenin en iyi yolu olarak gördüğü mizahı bu kez de zengin hayal gücüyle birleştirerek Don Kişot'u İstanbul sokaklarında dolaştırıyor. Bize gerçekleri Don Kişot'un gözünden sunuyor. Acaba gerçek Don Kişot kim?

Kimdir Don Kişot? Şövalyeliğini sürdürmek isteyen iyi niyetli bir ün budalası mı? Yoksa bir geleneği sürdürmek isteyen soylu, üstün kişi mi? Ne var ki hemen her çağın bir Don Kişot'u çıkıp ününü sürdürmeye çalışmakta, adını belleğimizin derinliklerine gömmekte.
Bizim de Don Kişotlarımız olmadı mı? Bugüne kadar onların ne olduklarını çözemedik. Geldiler geçtiler şu İstanbul'dan. Yıktılar, yaptılar.

Don Kişot İstanbul'da
Rıfat Ilgaz
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
165 sayfa, 10 TL

İngiltere'nin en çok okunan yazarlarında Alexander McCall Smith'in Edinburgh'un renkli simaları ve onların eğlenceli öykülerini kaleme aldığı “Kahve Öyküleri” romanı Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıktı.

İskoçya Sokağı 44 Numara dizisinin ikinci kitabı: Kahve Öyküleri
Alexander McCall Smith'in İskoçya Sokağı 44 Numara dizisi, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan okurla buluşmaya devam ediyor. Dizinin ikinci kitabı Kahve Öyküleri'nde ilginç karakterlerin yeni maceraları konu ediliyor.

Narsist ve yakışıklı Bruce emlakçılık kariyeri sona erince şarap tüccarlığına atılır. Uzun süredir Bruce'dan çeken ev arkadaşı Pat Macgregor gerçek aşkı ararken, komşusu Domenica Macdonald'ın çöpçatanlığı yüzünden kendisini bir nüdist pikniğinde buluverir.

Altı yaşındaki olağanüstü çocuk Bertie Pollock, yoga ve pembe tulumlarla dolu bir hayat yerine, her küçük çocuk gibi balık avlayacağı ve rugby oynayacağı bir hayata kavuşmak istemektedir. Bu doğal çocuksu arzuları için baskıcı annesi Irene ile psikoterapisti Dr. Fairbairn'e başkaldırma planları yapan Baertie; annesinin tam tersi pısırık babası Stuart oğluyla Glasgow yolculuğuna çıkar. Bertie iskambil oyununda Glasgow'un ünlü kabadayısı Domuz O'Connor'un parasını alınca, onun da babasının da hayatında önemli değişiklikler olmaya başlar.

İskoçya Sokağı 44 Numara'dan tanıdığımız ilginç kişilerin komik ve son derece eğlendirici maceraları Kahve Öyküleri'nde devam ediyor.

Kahve Öyküleri
Alexander McCall Smith
Çeviren: Çiçek Eriş
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
517 sayfa, 22 TL


İsmail Cem'in, 1965-70 yılları arasındaki yazılarından seçtiklerini topladığı “Türkiye Üzerine” eseri Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıktı.

İsmail Cem'in kaleminden '65-'70'lerin Türkiye'si
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkan “Türkiye Üzerine”, İsmail Cem'in kaleminden Türkiye ve dünyada 1965-70 arası dönemde yaşananları derinliğine inceleyerek arşivliyor. Cem'in kendi seçtiği yazılarından oluşan seçkide Kürt meselesinden solun durumuna, Vietnam'dan Che Guevara'ya uzanan iç ve dış konular okurla buluşuyor.
Eserde İsmail Cem'in, toplumun ve solun sorunlarına duyarlı yaklaşımı kendini gösteriyor.

Türkiye Üzerine (Araştırmalar)
İsmail Cem
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
324 sayfa, 18 TL

www.iskultur.com.tr

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.