23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İSLAMİ OTELLERDE HELAL HİZMET ANLAYIŞI VE SUNULAN İMKÂNLAR

Türkiye’de İslami otel sayısı oldukça fazla ve ülkenin en güzel konumlarında hizmet veren otellerde tamamen helal bir hizmet anlayışı hâkim!

İslami Otellerde Helal Hizmet Anlayışı ve Sunulan İmkânlar

23 Eylül 2024 Pazartesi 15:42

TURİZMİN SESİ


Muhafazakâr hayat sürenlerin tercih ettiği İslami otellerde daha önce konaklamayanlar nasıl bir hizmet sunulduğunu merak edebiliyor. Aynı zamanda ne gibi olanakların konuklara sunulduğu konusunda da fikir sahibi olmak isteyebiliyorlar.

Öncelikle Alanya İslami oteller açısından oldukça zengin bir bölgedir. Ancak bu oteller sadece Alanya’da ya da Antalya’da bulunmuyor. Diğer popüler tatil bölgelerinde de muhafazakâr otellerin olduğunu belirtmek isteriz. Bununla birlikte dilerseniz termal otel konseptine de yönelebilirsiniz. Termal otel sayısı da fazla olduğundan beğendiğiniz ya da daha önce hiç gitmediğiniz bir bölgede hizmet veren termal otellere de yönelmeniz mümkündür.

Peki, bu otellerde hangi hizmetler sunuluyor? Öncelikle sunulan olanakların geniş olduğunu belirtelim. Hangi oteli seçtiğinize göre size sunulan olanaklar değişebilir fakat genellikle konukların en çok ilgi gösterdiği imkânlar ve hizmetler İslami otellerde de sunulmaya çalışılıyor. İşte bu imkânlardan bazıları…

  • Plaj – Havuz

Tesettür otellerde kadınlar için özel olarak hazırlanan, tamamen korunaklı olan ve dışarıdan görünmeyen havuz ile plaj imkânları bulunuyor. Elbette erkekler için de özel alanlar sunuluyor ancak kadınlara izole şekilde tasarlanmış olan bu alanların sunulması, mahremiyet konusunda yaşanabilecek endişeleri ortadan kaldırıyor. Denize uzak olan otellerde plaj ve güneşlenme alanları olmayabilir fakat bu otellerde de mutlaka kadınlara özel bir havuz bulunuyor. Kadınlar bu alanları diledikleri şekilde kullanabiliyor çünkü sadece kadın personel hizmet veriyor. Bir anlamda erkeklerin içeriye girmesine izin verilmediğinden kadınların özgürce yüzme ve güneşlenme keyfini yaşamaları mümkün olabiliyor.

Aynı zamanda karışık kullanıma özel havuz ya da plaj gibi olanaklar da sunulabilir. Otelleri incelediğinizde bu konuda da bilgi alma şansınız olacaktır. Örneğin Bera Alanya oteli seçtiğinizi varsayalım. İslami kaidelere uygun bir hizmet sunan bu otelde kadınlara özel hem açık havuz hem de kapalı havuz bulunuyor. Plaj da tesettür mayo ile kadınlar tarafından kullanılabiliyor.

  • Sauna, Hamam ve Spa

Tesettür otellerde sunulan olanaklar arasında genellikle sauna, Türk hamamı ve spa merkezi de bulunuyor. Tatilcilerin kısa zamanda tüm yılın stresinden arınmalarını sağlamak için bu alanları rahatlıkla kullanmaları mümkün oluyor. Dinlenmek ve rahatlamak isteyenler sauna, spa merkezi ya da Türk hamamını tercih edebilirler. Elbette kadınlara özel mahremiyete uygun ve korunaklı alanlar bu noktada da devreye giriyor. Sadece kadınların kullanımına özel olan sauna, hamam ve spa merkezlerinin de İslami otellerde sunulan imkânlar arasında yer aldığını belirtelim. Bu alanlarda da mahremiyete önem verildiğinden erkek personel değil kadın personel hizmet veriyor.

  • Helal Yiyecekler

İslam dinine göre bazı yiyecekler haramdır. Bu nedenle herhangi bir otele gidenler “acaba yemekler helal gıdalarla mı yapıldı” endişesi yaşayabilir. Ancak İslami otellere gidenler böyle bir kaygı yaşamazlar çünkü bu otellerde tüm gıdalar sadece helal yiyecekler ile hazırlanır. Dolayısıyla haram olan gıdalar otellerin mutfağına dahi girmez, konuklar da sunulan yemek seçenekleri arasından gönüllerinde tercih yapabilirler.

  • Alkol Kullanımı Yasak!

İslami otellerde helal hizmet anlayışı çerçevesinde alkolsüzlük kuralının da uygulandığını belirtmeliyiz. Bu doğrultuda tesisin hiçbir alanında alkol kullanımına izin verilmez. İçecek çeşitlerinde ve kokteyllerde de alkol kullanılmaz. Odalarda alkol bulundurulmaz ve sonuç olarak alkol kullanımına hiçbir şekilde izin verilmez.

Ek İmkânlar

Bu otellerde sıraladığımız olanakların yanı sıra güzellik salonu, oyun parkı, çocuk havuzu, tuz odası, buhar odası gibi pek çok farklı olanak da bulunabilir. Sizlere önerimiz ise otel tercihi yaparken hangi hizmet ve olanakların sunulduğunu öğrenmeniz olacak. Böylelikle size uygun olanları seçebilirsiniz. Halalbooking.com, İslami otel arayanların öncelikli durağı oluyor. Site üzerinden otelleri detaylıca inceleme, fiyatları öğrenme ve otellerin puanlarını görme şansınız bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.