23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İSMAİLOV ÇÖZÜMÜ TÜRKİYE’DE BULDU

Trafik kazası sonucunda sol bacağından sakatlanan, Azerbaycan ve İran'da geçirdiği 3 ayrı ameliyatta da sakatlığı tedavi edilemeyen Azerbaycanlı Ilgar İsmailov, çözümü Türkiye'de buldu

İSMAİLOV ÇÖZÜMÜ TÜRKİYE’DE BULDU

07 Mayıs 2009 / 19:59

TURİZMİN SESİ


Özel Ortopedia Hastanesi'nde Prof. Dr. Emre Toğrul tarafından ameliyat edilen genç, eski sağlığına kavuştu. 1.5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucunda çeşitli yerlerinden yaralanan ve sol kalçasından sakat kalan Azerbaycanlı Televizyoncu Ilgar İsmailov (35), Bakü'de 2, Tahran'da 1 ameliyat geçirmesine rağmen eski sağlığına kavuşamadı. Sol kalçasındaki hasardan dolayı koltuk altı değneğine mahkum kalan genç, doktorunun yönlendirmesi üzerine Adana Özel Ortopedia Hastanesi'ne geldi.

Prof. Dr. Emre Toğrul tarafından muayene edildikten sonra 4. ameliyatın yapılmasına karar verildi. 2 saat süren ameliyatta, suni kalça eklemi yapılan ve sol bacağı 4 santimetre uzatılan Ilgar İsmailov eski sağlığına kavuştu.

“Koltuk değnekleri olmadan yürüyebilecek” Hastanın, geçirdiği kaza sonrasında sol kalçada kemik kaybı, sinir hasarı, bacağında kısalma olduğunu ve daha önce yapılan ameliyatların başarısız sonuçlandığını belirten Prof. Dr. Emre Toğrul, “Hasta bize gelmeden önce Azerbaycan ve İran'da 3 farkı operasyon geçirmiş, fakat bu operasyonlar başarısız sonuçlanmış. 4. ameliyatı biz gerçekleştirdik. Operasyon çok başarılı geçti. Hastanemizin teknolojik olanakları sayesinde, gereken her şey yapıldı. Kendisinden aldığımız kemik ile yeni bir kalça eklemi yarattık ve sağlam olması için bu eklemi titanyum ile kapladık.

Suni kalça eklemi yerine yerleştirildi ve kaza sonrası 4 santimetre boy kaybı olan sol bacağı, 4 santim uzatarak diğer bacak ile eşitledik. Hastamız eski sağlığına kavuştu. Artık koltuk değnekleri olmadan yürüyebilecek” dedi. Ameliyattan sonra kendini çok iyi hissettiğini belirten Ilgar İsmailov, “Azerbeycan ve İran'da 3 ameliyat geçirdikten sonra umudum kalmamıştı. Özel Ortopedia Hastanesi sayesinde eski sağlıma kavuştum. Buradaki ilgi beni çok mutlu etti. Prof. Dr. Emre Toğrul'a ve tüm hastane yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.