22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İSMEK'TEN 86 BİN TL ÖDÜL

Yarışma Minyatür, Hat, Tezhip, Resim, Ebru, Çini, Makine Nakışı, Takı, Rölyef ve Fotoğraf olmak üzere toplam 10 branşta gerçekleştirilecek

İSMEK'TEN 86 BİN TL ÖDÜL

19 Ocak 2011 / 22:08

TURİZMİN SESİ


İSMEK Branş Yarışması'nda dereceye giren İstanbullulara toplam 86.000 TL ödül verilecek.Ülkemizde yetişkinlere yönelik sanat ve meslek eğitiminin önemli isimlerinden olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları İSMEK, artık geleneksel hale gelen el sanatları branş yarışmasında bu yıl “ Sevgi, Kardeşlik, Hoşgörü” konusunu işliyor.

Toplam 86.000 TL ödülün verileceği yarışma Minyatür, Hat, Tezhip, Resim, Ebru, Çini, Makine Nakışı, Takı, Rölyef ve Fotoğraf olmak üzere toplam 10 branşta düzenleniyor. İSMEK Branş Yarışması'na tüm İstanbullular katılabiliyor. Yarışma sonunda, Hat, Tezhip, Minyatür dalında 1.'lere 4 bin TL, 2.'lere 3 bin TL, 3.'lere 2 bin 500 TL; Ebru, Çini, Makine Nakışı, Rölyef, Takı, Resim, Fotoğraf dallarında 1.'lere 3 bin TL, 2.'lere 2 bin 500 TL, 3.'lere 2 bin TL, tüm branşlarda mansiyon alanlara ise bin 500 TL ödül verilecek.

İSMEK Branş Yarışması'na katılacak eser sahiplerinin bazı konulara dikkat etmeleri gerekiyor. Yarışmaya katılacak eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış olması şartı aranıyor. Eserlerde katılımcıyı belli eden imza, isim veya işaret gibi ifadelerin bulunmaması gerekiyor. Ayrıca İSMEK'in ödüllü branş yarışmasına katılmak isteyenler yarışmaya tek branşta ve tek eserle başvuruda bulunabiliyorlar. Eserlerin 04 Nisan 2011 ile 11 Nisan 2011 tarihleri arasında Anadolu yakasında İSMEK Üsküdar Bağlarbaşı Kurs Merkezi'ne, Avrupa yakasında ise İSMEK Çukurbostan Atölye'ye teslim edilmesi gerekiyor.

İSMEK; 2006 / 2007 Eğitim Döneminde 'Dünya Mevlana Yılı' etkinlikleri nedeni ile “Mevlana” konusu ile düzenlediği, geçtiğimiz ardından 2 yıl üstüste '2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul' konusuyla gerçekleştirdiği branş yarışmalarında ödül alan eserleri, her yıl düzenlediği pekçok sergi ile sanatseverlerle buluşturuyor. Yarışmada her branşta dereceye giren ilk 4 eser, sahiplerine teslim edilmeyecek ve İSMEK demirbaşı olarak, İSMEK'in yurt içi ve yurt dışında katıldığı sergilerde izleyicisi ile buluşacak.İSMEK Branş Yarışması'nda branşlara göre aranan nitelikler aşağıdaki gibidir;

MAKİNE NAKIŞI
Ebat: Tablo: 50x70 cm ölçüsünü geçmeyecek.
Teknik: Serbest (Kum iğnesi, Çin iğnesi, Tarama, Astragan vb. tekniği olabilir.)
Şartlar: Sadece tablo eserler kabul edilecektir.

RESİM
Ebat: 50x70 cm.
Şartlar: Tuval üzerine yağlı boya karışık teknik.

EBRU
Ebat: 35x50 cm ölçüsünü geçmeyecek.
Şartlar: Çalışmalar kâğıt üzerine, geleneksel Türk ebrusu malzeme, teknik ve desenleri kullanılarak yapılacaktır. Çalışmalarda yalnızca ezilmiş toz pigment boyalar kullanılacaktır. Guaj, akrilik, akrilik bazlı hazır ebru boyaları v.b. malzemelerle yapıldığı tespit edilen eserler değerlendirme dışı bırakılacaktır. Esere ait çalışmaların tümü su yüzeyinde olacak ve kâğıda alındıktan sonra herhangi bir müdahale yapılmayacaktır.

TEZHİP
Ebat: 35x50 cm ölçüsünü geçmeyecek.
Şartlar: Klasik Türk tezhip sanatında yer alan üslupların klasik tezhip kaidelerine uygun çalışılmış olması esası kabul edilecektir. Tezhip kâğıdının yaklaşık %70'i kullanılmalı, hat ve minyatür alanları bırakılmamalıdır. 16. yy. tezhip dönemi baz olarak alınabilir.
Malzemeler: Murakkaya gerilmiş aharlı kağıt, su bazlı boyalar, farklı renklerde altın ile fırça
Not: Altının kalitesi değerlendirilmede göz önünde bulundurulacak.

ÇİNİ
Ebat: 60x60 cm ölçüsünü geçmeyecek.
Şartlar: Sır altı çalışması.
Renk-Desen: Serbest

MİNYATÜR
Ebat: Çerçeve sınırı 35x50 cm ölçüsünü geçmeyecek.
Teknik: Serbest tasarım, yüzyıl kısıtlaması yoktur.
Şartlar: Minyatür tekniğini içermesi (Tarama, sulandırma, noktalama gibi)

HAT
Ebat: 2500 cm2 ile 4800 cm2 arası (Levhanın büyüklüğü bu iki alan arasında kalmak şartı ile levha formatı serbesttir)
Şartlar: Klasik hat çeşitleri, aynı eser üzerinde iki hat nev-i kullanılabilir.
Malzemeler: Klasik aharlı kağıt ve kamış kalem ile siyah renkli hat mürekkebi.
Not: Yazılar, murakka veya mukavvaya yapıştırılmayacak ve herhangi bir tezhip unsuru ile süslenmeyecektir.

FOTOĞRAF
Ebat: Kısa kenarı 26 cm'den küçük, uzun kenarı 45 cm'den büyük olmayacak.
Şartlar: Siyah ince çıta çerçeveli.

RÖLYEF?
Ebat: 60x40 cm ölçüsünü geçmeyecek.
Şartlar: Sadece tablo eserler kabul edilecektir.
Derinlik: 10 cm.(kasa ölçüleri) veya aynı ölçüde derinliksiz prestual.?
Ürün: İç ve dış mekan.?
Teknik-Malzemeler: Serbest.

TAKI
Ebat: Kolye.
Şartlar: Boynu süsleyebilecek boyutlarda olmalıdır.
Teknik: Serbest.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları Hakkında:
İSMEK İstanbulluların; kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, kent kültürü ve metropolde yaşama konusunda donanımlarını artırmak, pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif üretici olmalarına yardımcı olmak, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirliklerini artırmak, vb. amaçlarla kurulmuş, örgün eğitimi tamamlayıcı bir yaygın eğitim organizasyonudur.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.