23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İSMET KÜNTAY ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Türkiye sahnelerinde sahnelenen yerli yazarlar tarafından yazılmış oyunların değerlendirildiği İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri'nin 36'ncısı sahiplerini buldu

İSMET KÜNTAY ÖDÜLLERİ VERİLDİ

26 Ekim 2011 / 12:46

TURİZMİN SESİ
Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Hayati Asıl Yazıcı,Nilgün Serimoğlu, Oya Gökberk, Şerif Köyan ve İsmet Küntay'ın eşi Nadide Küntay tarafından değerlendirilen oyunlar Bakırköy Yunus Emre Sahnesinde verildi. Külhanbeyi Müzikali'nin ilk gösteriminden önce Bakırköy Belediyesi Başkanı Ateş Ünal Erzen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu, Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Tuncer Cücenoğlu ve bir çok sanatcı İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri verilmesinde bulundular.

Küntay ödülünü kazananlar ise ; En İyi Oyun Yazarı :Kadın Sığınağı oyunuyla Tuncer Cücenoğlu, En İyi Yönetmen Ödülü: Kadın Sığınağı oyunuyla Serpil Temur, En İyi Yapım Ödülü: İBB Şehir Tiyatroları yapımı Dünya'nın ortasında bir yer oyunu,En İyi Kadın Oyuncu: Dünya'nın Ortasında Bir Yer oyunuyla Esra Ronabar, En İyi Erkek Oyuncu: Pir Sultan Abdal oyunuyla Okday Korunan,En İyi Sahne Tasarımı: Dünya'nın Ortasında Bir Yer oyunuyla M. Nurallah Tuncer, En İyi Kostüm Ödülü: Candan Seda Balaban,En İyi Müzik Ödülü: Biri Hiçbiri ya da Hepsi oyunuyla Deniz Noyan, En İyi Işık Ödülü: Dünya'nın Ortasında Bir Yer oyunuyla M. Nurullah Tuncer, En İyi Dramaturg Ödülü: Tarık Günersel, İsmet Küntay Özendirme Ödülü: Fatih'te Son Tango oyunundaki rolüyle Sevi Orakoğlu, İsmet Küntay Juri Özel Ödülü: Bakırköy Belediye Tiyatroları oyunu Medeni Hali Kadın, İsmet Küntay Tiyatro Özel Ödülü: Birdy oyunuyla Atilla Şendil, İsmet Küntay Onur Ödülü: Yıldız Kenter.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.