22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İSTANBUL 60’LI YILLARA GERİ DÖNÜYOR

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) ve Okyanus Kolejleri'nin birlikte organize ettiği etkinlikle 1950'li ve 1960'lı yıllara geri dönülerek, nostaljiyle dopdolu bir gün yaşanacak

İSTANBUL 60’LI YILLARA GERİ DÖNÜYOR

18 Mayıs 2012 / 20:27

TURİZMİN SESİ


HABER MERKEZİ-“Hız Değil, Haz için” sloganıyla, klasik otomobilleri günümüz koşullarında yaşatarak geleceğe taşımayı hedefleyen İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği(İKOD) üyeleri, yarım asrı devirmiş otomobilleriyle bir araya gelerek izleyicilere keyifli dakikalar sunacaklar. Çeşitli müzik dinletileri, Rock and Roll dans gösterileri, klasik otomobil bilgi yarışması, çocuklar için yüz boyama gibi animasyonlarla dolu etkinlikte, eski Türk filmlerinde çok sık rastladığımız klasik otomobillerin film kesitlerinden izlenmesi,50'li ve 60'lı yılların kıyafetlerinin ve döneme ilişkin antika eşya ve aksesuarlarının, ayrıca Yeşilçam oyuncularının siyah-beyaz resimlerinin sergilenmesi gibi renkliliklerde yaşanacak.

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak da değerlendirilebilecek projeyle, öğrenciler geçmişe tanıklık eden klasik araçlarla temas kurarak ,otomobil teknolojisinin gelişim süreci hakkında bilgi sahibi olacaklar. Günümüz teknolojilerinden çok uzak olmalarına rağmen hala estetik, sürat ve konforlarını bünyelerinde barındırmalarından dolayı yıllara adeta meydan okuyan ve sahiplerinin asla vazgeçemediği ve ailelerinden biri olarak gördükleri, özellikle 1950'li ve 1960'lı yıllara ait Cadillac, Pontiac, Chevrolet, Buick, Plymouth, Ford gibi markaların nadide örnekleri, geçmişteki günlerin anılarını tazelercesine bir arada olacaklar. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri geçtiğimiz aylarda Ankara Anıtkabir, Çanakkale Şehitlik, Selanik Atatürk Evi ve Eskişehir Devrim Otomobili gibi temalı ziyaretlere de imza atmıştı. Dernek üyeleri ayrıca 31 Mayıs 2012 tarihinde Bulgaristan'ın Varna kentine yapılacak gezi için hazırlıklarını sürdürüyor.

TARİH : 20 MAYIS 2012
SAAT : 11.00 - 17.00
YER : Bahçeşehir Okyanus Koleji
Talat Paşa Cad. Yeşil Irmak Sok. Esenkent - İSTANBUL
İRTİBAT: (212) 605 06 09 - 10
www.ikod.org.tr [email protected]

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.