22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İSTANBUL AKVARYUM’A 4 YENİ KUM KAPLANI KÖPEKBALIĞI

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum, dört yeni kum kaplanı köpekbalığına ev sahipliği yapacak

İSTANBUL AKVARYUM’A 4 YENİ KUM KAPLANI KÖPEKBALIĞI

07 Kasım 2011 / 11:10

TURİZMİN SESİ


Güney Afrika'dan İstanbul Akvaryum'a gelen kum kaplanı köpekbalıkları 07 Kasım tarihinden itibaren ziyaretçilerin karşısına çıkacak.
İstanbul'un cazibe merkezi İstanbul Akvaryum ailesine yeni üyeler katılmaya devam ediyor. 16 tematik alanı ve Yağmur Ormanı, 1.500 farklı türde 15.000 canlısıyla dünyanın en büyük tematik akvaryumu olma özelliğine sahip İstanbul Akvaryum, dört yeni kum kaplanı köpekbalığına ev sahipliği yapacak. Güney Afrika'dan gelen ve yaklaşık 2 metre boylarında olan dört köpekbalığı yaşamlarını İstanbul Akvaryum'da sürdürecekler.

Genellikle geceleri ortaya çıkan, su yüzeyinde yüzen, suya batmasını ayarlamak için hava yutan ve böylece herhangi bir derinlikte kalabilen tek köpekbalığı türü olan kum kaplanı köpekbalıkları üç metreye kadar büyüyebiliyor. Mürenler ve küçük köpekbalıkları ile beslenen kum kaplanı köpekbalıklarının en bilinen özellikleri; hem üst çenede hem de alt çenede sürekli görünen, üç sıra arka arkaya dizilmiş, öne çıkık, uzun ve hançer formlu dişleri… İstanbul Akvaryum'da yaşamını sürdürecek dört yeni kum kaplanı köpekbalığı, ana tankta ziyaretçilerini bekliyor.
Not: Görüntü almak veya fotoğraf çekmek isteyen basın mensuplarına yardımcı olunacaktır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.