İSTANBUL EKONOMİ ZİRVESİ, 5 ARALIK'TA ÇIRAĞAN SARAYI’NDA GERÇEKLEŞECEK
Bu yıl 3.’sü düzenlenen İstanbul Ekonomi Zirvesi ve İstanbul Altın Değerler Ödül Töreni, 5 Aralık 2019 tarihinde yerli ve yabancı 500 şirketin katılımıyla Çırağan Sarayı’nda gerçekleşecektir
19 Eylül 2019 Perşembe 19:51
TURİZMİN SESİ
10 ülkeden yatırımcıların, Türkiye’nin önde gelen holding ve şirketlerinin katılımıyla düzenlenecek zirvede Türkiye’deki yatırım fırsatları ve küresel sorunlara çözüm getirecek paneller düzenlenecektir. Ülkeler arası ticaret ve iş birliği anlaşmalarının da imzalanacağı ekonomi zirvesi bu sene 1 Milyar Dolar iş hacmi hedeflemektedir.
“Yeni Dünya Düzenine Hazır Mıyız?” temalı zirve öncesi düzenlenen basın toplantısında İcra Kurulu Üyeleri zirvenin hedefleri ve Türkiye’ye yapılacak yabancı yatırımlarla ilgili bilgiler paylaşılacak. İstanbul Ekonomi Zirvesi, 5 Aralık'ta, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Girişimci ve iş Adamları Konfederasyonu (TURKONFED), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Cool Reklam iş birliğinde yapılacak. TÜRSAB, 3. Ekonomi Zirvesi’nin Öğle Yemeği sponsorluğunu üstlendi.
Bu yıl 5 Aralık 2019’da 3.’sü düzenlenecek olan İstanbul Ekonomi Zirvesi ve İstanbul Altın Değerler Ödül Töreni öncesinde Çırağan Sarayı'nda kahvaltılı basın toplantısı ile tanıtıldı. 3'üncüsü düzenlenecek zirvenin, 10 ülkeden yatırımcıları ve 500’den fazla yerli ve yabancı iş insanı ağırlaması bekleniyor. Hali hazırda Büyükelçiler ile görüşmelerin yapıldığı açıklandı.
2019 YILININ İLK YARISINDA 12,6 MİLYAR DOLAR TURİZM GELİRİ ELDE EDİLDİ
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sektörü geçen yıl Türkiye'ye 25 milyar dolar net döviz girdisi sağladığını ve 2018 yılında Türkiye'nin dış ticaret açığının % 45’ini tek başına turizm sektörünün kapattığını dile getirdi. 2019 yılının ilk yarısında da elde ettiği 12,6 milyar dolar turizm geliriyle, dış ticaret açığının % 70’ten fazlasını turizmin kapattığını aktaran Firuz Bağlıkaya, "Turizm, bu başarısıyla ülkemiz için stratejik sektör olma misyonunu daha da güçlendiriyor.
Turizmdeki bu büyümeyi sağlayan aktörlerin başında ise seyahat acentaları ve tur operatörleri geliyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak biz de 12 bine yakın üyemizle turizmdeki büyümeyi kalıcı ve istikrarlı kılabilmek için çalışmaya devam ediyoruz." dedi.
FRANSA SADECE PARİS'TEN 55 MİLYAR DOLAR TURİZM GELİRİ ELDE EDİYOR
İstanbul Ekonomi Zirvesi Danışma Kurulu Başkanı olan Kürşad Tüzmen, turizm gelirlerindeki artış ile ilgili açıklamalarda bulundu.İstanbul Ekonomi Zirvesi kapsamında görüşülecek konulardan olan turizm gelirlerindeki artışın herkesin yüzünü güldürdüğünü ifade ederek, şunları söyledi. Bu sene belki 50 milyona yakın bir turist rakamıyla ve 40 milyar dolara yakın bir gelir rakamıyla karşılaşacağız ama Fransa sadece Paris'ten 55 milyar dolar turizm geliri elde ediyor, bunu da unutmayalım dedi.
Bizim bir İstanbulumuz var, zirveyi onun için burada yapıyoruz. Dünyanın en önemli turizm şehri ve en önemli ekonomi ve finans şehri. Bunların hepsinin düşünerek ekonomi zirvemizi bu aşağıdaki sektör guruplarıyla en doğru kararların en hızlı şekilde verileceği bir platform olmasına İstanbul Ekonomi Zirvesi Danışma Kurulu Başkanı, eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul'un dünya ticaretinin en önemli merkezlerinden biri olduğunu ve zirvenin temelde Türkiye'nin dünya ticaretinden aldığı payı artırmayı amaçladığını söyledi.
Bu tür çalışmaların son derece önemli bir hale geldiğini vurgulayan Kürşat Tüzmen, Çünkü burada yapılan beyin fırtınalarıyla Türkiye'nin geleceğinde hangi güzel hamleler yapılabileceğini görüyoruz. Bir taraftan dünya ticaret savaşları diyoruz hepsi ekonomik temelli. Ama tıkandıkları yerde daha farklı enstrümanları devreye sokmaya başlıyorlar." dedi.
Ekonomi zirvelerinin yol gösterme ve kılavuzluk yapma açısından önemli olduğunu belirten Tüzmen, hepimizin ortak amacı bu. Mesela Avrupa'da, İtalya'da hükumetler değişiyor, siyaset çok kuvvetli değil ama kişi başına gelir rakamını 40 bin, 50 bin dolarlar seviyesine getirdiğiniz zaman siyaset o kadar önemli olmaktan çıkıyor.
Amaç bu olmalı. Oradaki bakan değişiklikleri, başbakan değişiklikleri herhangi bir siyasi değişikliğin ülke vatandaşına olan etkisi az, önemli değil. Bu hale getirmemiz lazım. Ama bizim gibi kişi başına geliri 10 bin dolar seviyesinde olan, orta gelir tuzağına düşen ülkelerde maalesef siyaset son derece önemli oluyor.
İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer ise İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin esas amacının dünyada küresel sorunların tartışıldığı Davos benzeri bir platform oluşturmak olduğunu dile getirdi.
Abdullah Değer, 1 milyar dolarlık iş hacminin oluşmasının hedeflendiğini zirvenin, ekonomi dünyasının kanaat önderlerini bir araya getireceğine dikkati çekti. Tüm kurumların güç birliği yapması durumunda Türkiye’nin dünyanın parlayan yıldızı olabileceğini belirten Abdullah Değer, konuşmasında, Bu sene zirvede küresel bir bakış açısıyla yeni dünya düzenini tartışacağız. 10 ülkeden yatırımcıların, Türkiye’nin önde gelen holding ve şirketlerinin katılımıyla düzenlenecek zirvede sektörlerin yerli ve yabancı temsilcilerinin mal alışverişi, şirket evliliği veya ortaklık yapabilmeleri noktasında ayrıca B2b(kurumsal) ve B2c(bireysel) toplantıları gerçekleştirilecek. Yapacağımız iş toplantılarıyla yerli ve yabancı şirketlerin yeni şirket evliliklerine zemin hazırlamak, bu yeni ortaklıkların ülkemizde yüksek teknoloji üreten fabrikalar açmalarına ön ayak olmak için çalışma yürütüyoruz. Türkiye ekonomisinde yaşanan durgunluğun geçici olduğunu düşünüyoruz. Ekonomimize nefes aldıracak ticaret anlaşmalarıyla durgunluktan çıkışa katkı sağlamak işitiyoruz dedi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.