22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İSTANBUL MEDENİYETLERİN EV SAHİBİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, ''2010 dünyada sıkıntıların yaşandığı bir yıldı

İSTANBUL MEDENİYETLERİN EV SAHİBİ

09 Ocak 2011 / 19:07

TURİZMİN SESİ
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un medeniyetlere ev sahipliği yapan bir şehir olduğunu söyledi. Sürdürülebilir bir ekonominin turizmle sağlanabileceğini ifade eden Ulusoy, bu nedenle kültür varlıklarının korunması ve restorasyonların dikkatle yapılması gerektiğini belirtti. Arkeoloji Müzesi'nde 15 yıllık bir yenileme ve gelişim projesine imza attıklarını bildiren Ulusoy, ''İstanbul, sadece eğlence ve alışveriş merkezi olarak değil, kültür varlıklarıyla da ön plana çıkmalıdır. Turlarla İstanbul'a gelen ziyaretçinin kalış süresini bir haftanın üzerine çıkarmak suretiyle İstanbul'u 'gezdim, gördüm, gittim' şeklinde bir şehir olmaktan çıkarmalıyız'' dedi.

Kültür varlıkları konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İstanbul'a ayrı bir kanunla yer vermesi gerektiğini anlatan Ulusoy, şunları kaydetti: ''İstanbul'la ilgili bir tanıtım ofisi kurulması fikrini destekliyoruz. İstanbul ve Antalya bir marka. Bu markaları çoğalttıkça uluslararası arenada daha da tanınırız. İstanbul'un tanıtımı, bünyesinde kültür varlıkları özelliklerini bozmadan bir çözüme kavuşturulmalı. Birçok yere 40 sene sonra da gitseniz aynıdır. Ancak bizde 5 yıl sonra bile bir yer aynı kalmıyor. İstanbul'da bir Beyoğlu, Sultanahmet, tarihi yarımada kalmış. İstanbul'da kültür değerlerinin korunması açısından gerekli hassasiyetin gösterilmesini arzu ediyorum.''

2010 yılında başarılı bir sezon geçirdiklerini söyleyen Ulusoy, ''2010 dünyada sıkıntıların yaşandığı bir yıldı. Buna rağmen Türkiye, turizmde ithalat yapan bir ülke oldu. Şimdiye kadar hep ihracat yapıyorduk. İç turizmde arzu ettiğimiz rakam 15 milyon insanı gezdirmekti. Mısır, Lübnan, Ürdün, Suriye, Hırvatistan ve Prag sokaklarında Türkçe konuşulan bir atmosferin hissedildiğini gördük'' diye konuştu.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.