18 Nisan 2024
  • İzmir23°C
  • İstanbul20°C
  • Antalya26°C
  • Ankara20°C

İSTANBUL TURİZM PLATFORMU SEKTÖRÜMÜZÜN ÇOK ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞUNU DOLDURACAK 

TTYD Başkanı Oya Narin, Turizm Türkiye ekonomisinde lider bir sektör konumuna gelmiştir

İstanbul Turizm Platformu Sektörümüzün Çok Önemli Bir Boşluğunu Dolduracak 

18 Kasım 2019 Pazartesi 23:20

TURİZMİN SESİ


Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin; “Zengin ve kültürel tarihi miras üzerinde bulunan önemli şehrimizin, dünyanın izlediği önemli destinasyon İstanbul’da biz TTYD olarak burada olmaktan ve davetiniz için çok teşekkür ediyoruz. Turizm Türkiye ekonomisinde lider bir sektör konumuna gelmiştir. Gerek büyümemizde olan etkisi gerek sektördeki tetikleyici faktörüyle bu sektörün son derece önemli bir şekilde ele alınması gerekmektedir. Derneğimizin 30 yıllık geçmişinde Türkiye’nin önemli vizyon ve stratejisi konusunda turizmde önemli rol almış ve gerekli tedbirle düşünce ve görüşlerini her zaman kamu ile paylaşmıştır. Derneğimiz 50 milyar dolarlık bir yatırım portföyünü temsil etmekte İstanbul ve Türkiye’de önemli turizm protokollerinin destekçisi olmaktadır” dedi.

turkiye-turizm-yatirimcilari-dernegi-ttyd-baskani-oya-narin.jpg

Bu Platform Sektörümüzün Çok Önemli Bir Boşluğunu Dolduracak 
Bu önemli coğrafyada turizm sektörünün verimliliğinin arttırılması için çok önemli olan işbirliği daha öncede tüm STK’lar ve paydaşlarımız tarafından işbirliği içerisinde platformda yapılması konusunda hep önerilerimiz olmuştur ancak bugüne kadar bu gerçekleşemedi. İstanbul markasının tek çatı altında yönetilmesi diğer ülkelerde olduğu örneklerdeki gibi ortak akılla sistemi yönetecek olmaktan dolayı mutluluğumuzu ifade etmek istiyorum.

Envanter Planı, Yatırım Ortamının Yerli ve Yabancılar İçin Yeniden Yapılması Gerekiyor
Türkiye geçtiğimiz 30 yıl içerisinde 650 milyon dünya vatandaşını ülkesinde ağırlamıştır, 2 milyar turisti ağırlamaya hazırlanmaktadır. Destinasyon yönetim modeli bu platform çatısı altında oluşması son derece önemlidir. Dünyada çok önemli yatırım markaları, yatırım taleplerini arttırmaktadır. İstanbul’a dikkatle ve ilgiyle bakan yatırım arayışında olanlar var. İstanbul da bir envanter planı, yatırım ortamının yerli ve yabancılar için yeniden yapılması gerekiyor. Konaklama destinasyonları ve yerli, yabancı yatırımcılar için planlanması önemli bir yer arz etmektedir. Bu bizim 30 yıllık planımızı ortaya koyacaktır.

Turizm Tanıtma Ajansı Bütçesi Doğru Kullanılmalı
Turizm Tanıtma Ajansı kuruldu, son derece önemli bu bütçenin %60’ının Türkiye,
%40’ının şehirlerin tanıtımına ayrılması gerektiğini düşünüyorum.

İstanbullu Olmak Bir Ayrıcalıktır
“Turisti iyi ağırlamak, İstanbul’u iyi anlatmaktan geçer. İstanbullu olmanın ayrıcalığını benimsemek ve İstanbullu vatandaşlarımızdan başlamak gerektiğini düşünüyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.