23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İSTANBUL'A BÜYÜK BİR KONGRE DAHA

Son yıllarda pek çok önemli kongreye ev sahipliği yapan ve kongre turizmindeki başarısını giderek arttıran İstanbul, büyük bir kongreye daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

İstanbul'a büyük bir kongre daha

27 Haziran 2014 / 23:49


Uluslararası Haritacılar Birliği’nin (FIG-International Federation of Surveyors) 2018 yılı Kongresi, İstanbul’da düzenlenecek. İstanbul; 16-21 Haziran tarihleri arasında Kuala Lumpur’da gerçekleşen ve açılışını Malezya Başbakanı Najib Tun Razak’ın yaptığı 2014 yılı FIG Kongresi’nde yapılan oylama sonucu, 2018 yılı için ev sahibi şehir olarak açıklandı.  Alanında dünyanın en önemli kongrelerden biri olan FIG Kongresi’nin İstanbul’a kazandırılması, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB)’nin ortak çalışmaları sonucu gerçekleşti.

uluslararasi-haritacilar-birligi’nin-(fig-international-federation-of-surveyors)2.jpg
 
İstanbul’un FIG 2018 Kongresi’ni kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Başkanı İbrahim Çağlar, “İstanbul’un bu başarısı asla tesadüf değil. Daha önce pek çok başarılı organizasyona imza atan, pek çok önemli kongreye ev sahipliği yapan İstanbul, kongre turizmi konusundaki başarısını tescil etmiş oldu. İstanbul’un kongre turizmi alanındaki yükselişi artarak devam edecek” dedi.Bünyesinde 121 ülke temsilcisinin yer aldığı Uluslararası Haritacılar Birliği (FIG), 4 yılda bir kongre ve genel kurul düzenliyor. FIG kongreleri;  konusunda uzman akademisyen, uygulamacı ve kamu personelinin bir araya geldiği, dünya genelinde pek çok projenin paylaşıldığı ve tartışıldığı akademik bir zirve olma niteliği taşıyor.FIG’in, kongre turizmindeki başarısına bir yenisini eklemeye hazırlanan İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 2018 yılı kongresine; Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Dünya Gıda Örgütü ve Avrupa Konseyi de destek verecek ve  temsilci göndererek kongreye katılacak. 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.