23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İSTANBUL'DA BÜYÜK ENERJİ YÜRÜYÜŞÜ

Türkiye ve Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası kapsamında Beyoğlu'nda ilk kez düzenlenen "İstanbul Büyük Enerji Yürüyüşü" renkli görüntülere sahne oldu

İSTANBUL'DA BÜYÜK ENERJİ YÜRÜYÜŞÜ

27 Mart 2010 / 15:00

TURİZMİN SESİ


Galatasaray Meydanı'ndan başlayan yürüyüşe, Ahmet Misbah Demircan, İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, çok sayıda öğretim üyesi ve vatandaş katıldı. Demircan ve Karaosmanoğlu yürüyüş sırasında sürdürülebilir enerjiye dikkat çekmek için ginger kullandı. Başkan Demircan, "Biz Beyoğlu olarak bu tür etkinliklere alışığız" derken Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, "Avrupa ile eş zamanlı olarak 50'den fazla sivil toplum kuruluşunun katıldığı bu yürüyüşün ortak amacı sürdürülebilir enerji.

Enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması, temiz enerji kaynaklarının olabilecek en yüksek oranda fosil yakıtların yerini alması, enerji arzının güvenilir ve ekonomik olması, düşük karbonlu yakıtlara geçişin hızlanması ve iklim değişikliği için çok daha ciddi önlemler alınmasını vurguluyoruz" diye konuştu. Renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüş Taksim Meydanı'nda son buldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.