22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İSTANBUL’DA ERZURUMLULAR ÇIKARTMASI

Erzurum'un 93. Kurtuluş Yıl Dönümü Şöleninde açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ,Erzurum'un potansiyellerine dikkat çekti

İSTANBUL’DA ERZURUMLULAR ÇIKARTMASI

13 Mart 2011 / 13:41

TURİZMİN SESİ-HABER HANDE KURT -FOTOĞRAFLAR EGEM KURT


Abdi İpekçi Spor Salonunda düzenlenen Erzurum'un 93. Kurtuluş Yıl Dönümü Şöleninde açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ,Erzurum'un potansiyellerine dikkat çekti ve kurtuluş ile kalkınmanın yıl dönümlerinin bir arada kutlanacağı günlerin geleceğini ifade etti. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ,” Değerli valilerim,belediye başkanlarım,sivil toplum örgütleri başkanları ve üyeleri ,değerli hemşerilerim, hanımefendiler beyefendiler ,hepinizi geceyi düzenleyen Erzurum Dernek ve Vakıf birlikleri adına saygılarımla selamlıyorum. Fazla zamanınızı almadan Sayın Başbakanımız gelmeden önce bazı hususları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Pazartesi günü , Sayın Başbakanımızın gecemize geleceğini bildirince Başbakanlık Makamımız , pazartesi öğlede netleşti ; dört gün içinde tüm vakıf ve derneklerden oluşturulan 12 kişilik bir heyetle beraber burada da bulunan veya bulunmayan bazı dostlarımız,hemşerilerimiz sayesinde sizleri buraya bir araya getirmiş olduk. Bu topluluğun çok kısa zamanda buraya gelmesi sağlayan emeği geçen insanlar var. İsimleri söylemek benim için bir borç. Başta İstanbul'daki tüm Erzurum Dernekleri ve Vakıfları . İlk defa böyle birliktelikle gece yapıyoruz. Değerli hemşerilerim, hanımefendiler ve beyefendiler ,bu birlikteliğe bir alkış yakışmaz mı ? Bizim iletişim kurmamızda ismini söylememin bir mahsuru olmadığını kendilerinden öğrendiğim, ismini sizlerle paylaşacağım .Turkcell Genel Müdürü Sayın Süreyya Ciliv Bey,Erzurumla olan gönül bağının yanı sıra ileri bir teknoloji kullanarak 150 bin kişiye gecenin olacağını duyurdu. Süreyya Bey'e de şahsım ve burada bulunan değerli hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum.

Başka bir teşekkür de yeğenim olduğu için değil sizin de hemşeriniz olduğu için yeğenim Acun Ilıcalı'ya ait. Bugün canlı yayını olduğu için burada değil ama Sayın Başbakanımızın konuşmasından sonra Yetenek Sizsiniz Yarışması'nın sürpriz yetenekleri sizlerle birlikte olacak. Her zaman yanımızda olan değerli iş adamlarımız var. Bir tanesi burada Kaya Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Burhanettin Kaya'ya , çok değerli hemşerimiz Ali Şahsuvaroğlu Bey'e , Tv 8'in Genel Müdürü Abiş Hobikoğlu Bey'e, Tv8 bu gecenin tanıtımında çok büyük katkıda bulundu. Çok teşekkür ediyoruz. Erzurum'daki kış turizmine önemli hizmet veren Palan Otelleri, Dedeman Otelleri, Polat Otelleri , belki burada benim ismini unuttuğum ama ekranda göreceğiniz çok değerli hemşerilerimize sonsuz teşekkürler ediyoruz.

İsmini söylememiz gereken değerli belediye başkanlarımız ve bürokratlarımız var. Bize her zaman kısa sürede destek olan Pendik Belediye Başkanımız Salih Kenan Şahin Bey'e ,Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Bey'e , İstanbul Belediyesi Başkan Vekilimiz Ahmet Selamet Bey'e, İSTON A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Ağırman Bey'e,organizasyonun yapılmasında ve sahne ses düzeninin hazırlanmasında çok büyük emeği olan Sabahattin Aydın Bey'e çok teşekkür ediyoruz.Bu arada mutlaka ismini atladığım kişiler olabilir ama Milli Eğitim Müdürümüz ,değerli bürokratımız Dr. Muammer Yıldız Bey'e, ben bir eğitimciyim, üniversite öğretim üyesiyim, eğitim camiasından öğrencilerin,öğretmenlerin ve öğretim üyelerinin gelmesini sağlayan değerli insanlara, değerli gönüllülere çok teşekkür etmek istiyorum. Onlardan Allah razı olsun. Bizi şereflendiren İstanbul'un , Erzurum'un yeni ve eski milletvekilleri var. Onların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Esasında konuşma metnim gecenin anlam ve önemini anlatmak ;Universiade ile ilgili yapılan çalışmaları ve bundan sonraki beklentileri anlatmak , Erzurum'un Cumhuriyet tarihindeki en önemli kazanımı Atatürk Üniversitesi ,50 yıl öncesi kurulmuş ve her zaman gündemde. Erzurum, her zaman milletinin ve devletinin yanında olmuş ;Milli Mücadelenin başladığı yer Erzurum .Mustafa Kemal Atatürk ,Milli Mücadeleye Erzurum'dan başladı. İşte bundan 93 yıl önce Erzurum kurtuluşunu tamamladı. Ama maalesef kalkınmasını tamamlayamadı. Bugün 93. kurtuluş yıl dönümümüz, biz diyoruz ki kalkınma ve kurtuluş yıl dönümlerimizi birlikte kutlayalım.

Kalkınmamızı nasıl sağlayacağız ? Bölgemizin ,Erzurumumuzun muazzam bir potansiyeli var. Kış potansiyeli var, termal potansiyeli var, yayla potansiyeli var, girişim potansiyeli var. Bu potansiyelleri uygun projeleri, bunları hayata geçiren geçen ayda Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarını 650 milyon TL'lik yatırımı kazandıran Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Sayın Başbakanımız, başbakan olduktan sonra ilk defa kurtuluş yıl dönümümüze gelecek. Biz kendisine İstanbul'daki Erzurumlular olarak şükranlarımızı arz edeceğiz. Biz biliyoruz ki bu yapılan 650 milyon TL' lik yatırımı ve burada çok değerli temsilcileri var özel sektörümüzle birlikte ilaveler yaparak sadece Erzurum'u değil Doğu Anadolu'yu kış turizm merkezi yapacağız. Diyorum ki rahmetli Özal zamanında seksenden sonra yaz turizmi nasıl patladıysa bugün de Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde kış turizmi patlayacak. Erzurum Doğu Anadolu bölgesi kış olimpiyatlarını alacak. Değerli hemşerilerim ,hanımefendiler beyefendiler , değerli medya temsilcileri, değerli protokol sizlere tekrar tekrar düzenleyen bütün dernek ve vakıflar adına teşekkür ediyorum.Önümüzdeki yılların kalkınmamızın yıl dönümleri olmasını diliyorum.Hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Allah razı olsun diyorum. Sağolun varolun. “ dedi.

Turizminsesi Ekibi olarak şölene bizi davet eden Sayın Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'ya , Erzurumlular Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sayın Aydın Ayyıldız'a ve başkan yardımcısı Sezayi Çimen 'e, teşekkür ediyoruz. Saygılarımızı sunuyoruz.

Ayrıca geceye Turizminsesi ekibinden Hande Kurt ve Egem Kurt ile birlikte katılan Erzurumlu Dedem Afrodit Resturant Karaköy Sahibi Nural Özdemir Bey'e Turizminsesi ekibine desteğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.