22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İSTANBUL’U DÜNYA İLE BULUŞTURUYOR

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı “Birleşmiş Milletler 4. En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı”nın ana toplantılarına ev sahipliği yaptı

İSTANBUL’U DÜNYA İLE BULUŞTURUYOR

20 Mayıs 2011 / 22:40

TURİZMİN SESİ


İlk olarak 1996 yılında önemli bir Birleşmiş Milletler organizasyonu olan “Habitat II Zirvesi” ile kongre turizmi yolculuğuna başlayan İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, kuruluşunun 15. yılında yine Türkiye ve İstanbul için önem taşıyan “Birleşmiş Milletler 4. En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı”nın ana toplantılarına ev sahipliği yaparak bu dev organizasyonu başarı ile tamamladı ve kongre turizmindeki liderliğini, profesyonelliği ve tecrübesi ile bir kez daha perçinledi.
Birleşmiş Milletlerin 4.'sünü düzenlediği “En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı” 09-13 Mayıs 2011 tarihleri arasında Türkiye'de İstanbul'da UKTAŞ'ın işletmecisi bulunduğu İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Rumeli Fuar ve Sergi Merkezi, İstanbul Kongre Merkezi, Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu olmak üzere ve Hilton Convention Centre'ın da basın merkezi olarak kullanıldığı farklı 5 mekanda gerçekleştirildi.


T.C. Dışişleri Bakanlığı'nın ev sahipliği ve ZEDEM organizasyonun koordinasyonunda, İstanbul'da gerçekleştirilen bu dev organizasyona Birleşmiş Milletlere üye ülkelerden 22 Devlet Başkanı, 19 Başbakan, 10 Başbakan Yardımcısı, 94 Bakan, 47 Uluslararası Örgüt Başkanı ve 192 ülkeden heyetler katıldı. Organizasyon aynı anda 60 farklı toplantı salonunda, 10 bini yabancı toplam 17 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Konferansı 500 medya mensubu izledi. İstanbul Lütfi Kırdar; teknik alt yapı, operasyon, güvenlik, temizlik ve yiyecek&içecek hizmetlerini organize etmek aşamasında 82 kişilik profesyonel yönetici kadrosu ile aldığı bu büyük sorumluluğu başarı ile tamamlamanın haklı gururunu yaşamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL İstanbul Lütfi Kırdar'ın “Şeref Defteri”ne ; bugüne kadar başarı ile gerçekleştirilen uluslararası organizasyonların devamını temenni ederken, T.C. Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet DAVUTOĞLU ve Birleşmiş Milletler Konferans Genel Sekreteri Mr. Cheick Sidi DIARRA “Şeref Defteri”ne organizasyonun başarısından ötürü özel teşekkürlerini belirtmişlerdir. Ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Mr. Ban KI MOON'da şahsi teşekkürlerini İstanbul Lütfi Kırdar yöneticilerine iletmişlerdir. İstanbul Lütfi Kırdar, kongre turizmi sektöründe ülkemizin gelişmesi için hizmetlerine ve yatırımlarına devam edecektir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.