22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İSTANBUL’UN ALTI DA ÜSTÜ GİBİ ZENGİN

İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Yenikapı'ya gelen Cumhurbaşkanı Gül, uzmanlardan alandaki çalışmalarla ilgili bilgi aldı

İSTANBUL’UN ALTI DA ÜSTÜ GİBİ ZENGİN

06 Eylül 2009 / 10:35

TURİZMİN SESİ


Daha sonra kazı alanını gezen Cumhurbaşkanı Gül çıkışta yaptığı açıklamada, kazı alanından bulunan tarihi eserlerin müzede sergileneceğini açıkladı. Gül, söz konusu müzenin tarihe ışık tutacağını belirterek, "İnsanlar binlerce yıla ulaşıp eserlerin içinden koşar adım geçecekler.

Bu eserler, bizimle birlikte yabancılar için de cazibe merkezi olacaktır. Türkiye'nin zenginliğine zengin katan güzel çalışmalardır bunlar. İstanbul'un 2010 kültür başkenti olması da ayrı bir özellik. Bu kolay kazanılmadı" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, gezi ve incelemelerini tamamladıktan sonra bölgeden ayrıldı.

Langa Bostanları olarak bilinen bölgede, Marmaray ve metro istasyonu inşaat çalışmaları sırasında Theodosius Limanı'nın ortaya çıkarılmasından sonra başlatılan arkeolojik kazılarda, 4,5 metre genişliğinde ve 51 metre uzunluğundaki 1.700 yıllık Konstantin Suru kalıntıları, 26 adet batık tekne, bir deniz feneri ve çeşitli dönemlere ait mimari buluntular günışığına çıkarılmıştı. Bu zamana kadar İstanbul'un başka bir yerinde, Konstantin Surları'na ait bir kalıntıya rastlanmamış olması açısından, Yenikapı'da gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalar büyük önem taşıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.