22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İŞTE KEMER’İN İLK BUNGOLOV ODASI

Kemer'in 1980'li yıllarda Çadır turizmi ile birlikte Bungalovlarda turistleri ağırladıkları, o eski bungalov evlerinden bir tanesi Kemer'de eski haliyle duruyor.

İŞTE KEMER’İN İLK BUNGOLOV ODASI

27 Mayıs 2010 / 18:44

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-KEMER


Kemer Dedeler mevkiinde Rose Hotels Yönetim Kurulu Başkanı olan Kazım Gül'e ait olan arazide, o yıllardan bu yana turistler için hazırlanan ve yıllara meydan okuyarak duran bungalov ev görenleri hayrete düşürüyor.

1980'li yıllardan sonra hızla büyüyerek, şimdiki durumuna gelen Turizmin en önemli merkezlerinden birisi olan Kemer'de yer alan Rose Hotels'in sahibi Kazım Gül, o dönem çadır ve bungalov ile başlattıkları turizm işletmeciliği serüvenlerini, 5 yıldızlı Rose Residence Beach, 4 yıldızlı Rose Resort ve 3 yıldızlı Rose Otel ile sürdürüyorlar. Hem eski bungalov ve hem de 5 yıldızlı Rose Residence Beach Hotel'in önünde objektiflere poz veren Rose Hotels'in Yönetim Kurulu Başkanı olan Kazım Gül, nereden nereye geldiklerini ve turizmin Kemer'de nasıl bir hızla büyüdüğüne tanıklık ettiğini belirtirken eski günler ile bugünleri şöyle değerlendirdi: “ 1980'li yıllarda turizm yeni yeni gelişiyordu. Ben de o dönem Kemer'de Marangoz atölyemde çalışıyordum.

Kemer sahilleri bomboştu. Bizim de sahilde yerlerimiz vardı. O dönem Palmiye Tatil köyünün ahşap işlerini yapıyordum. Turizmin gelişeceğini biliyorduk ve zamanla bizde sahilde bulunan yerimizde önceleri çadır, sonraları da bungalovlar yaptık. Çadır işletmeciliğinin sürdüğü yıllarda, 10 adet ahşap bungalovu kendi atölyemde yaparak hizmete açtık. Almanya ve Avusturya'dan her yıl çok sayıda yabancı kendi arabaları ile Kemer'e gelirlerdi ve bu bungalovlarda kalırlardı.

O günleri unutmak mümkün değil. Bu bungalovların bir kişilik ve iki kişilikti ve ona göre dizayn etmiştik. Zamanla Kemer'de turizm çok ilerledi ve yatırımlar arttı. Bizde ardından pansiyon işletmeciliği derken, diğer otellerimiz ve son olarak da 5 yıldızlı Rose Residence Beach oteli Kemer turizmine kazandırdık. Bu arada eski bungalov evlerimizden birisi Dedeler mevkiindeki arazimizde duruyor. Zaman zaman ona bakıyor bir de şimdiki yatırımlara bakınca “ Nereden, nereye “ demekten kendimi alamıyorum.” Dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.