27 Temmuz 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya30°C
  • Ankara28°C

İSVEÇ SARAYINI KÜLTÜREL ETKİNLİK İÇİN ZİYARET ETTİK

İsveç Başkonsolosluğu'nda verilen akademik seminer sonrasında Başkonsolos Peter Ericson ve eşinin ev sahipliğinde bir davet verildi

İsveç Sarayını kültürel etkinlik için ziyaret ettik

10 Kasım 2022 Perşembe 12:26

TURİZMİN SESİ- Egem KURT


İsveçli çizerler Patric Nyström ve Per Demervall, Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan  Siri'nin Maceraları İmparator 'un Hazinesi sayısını davetliler için imzaladılar. 

peter-ericsonegem-kurthande-kurt-002.jpgSiri'nin Maceraları İmparator 'un Hazinesi 
Havalar ısınmış, Vikingler’in Miklagård’a (İstanbul’a) doğru yelken açma zamanı yaklaşmıştır. Kabile reisinin kızı Siri de yolculuğa katılmak ister ama babası Siri’nin gelmesine izin vermez; kızının bu yolculuk için henüz küçük olduğunu düşünmektedir. Fakat bu, Siri’yi durduramaz ve küçük Viking gemide bir yere saklanır. Gemide imparatora ulaştırılacak gizemli bir kutu vardır. Siri’nin kutuyu ele geçirmeye çalışan düzenbazlara karşı bütün cesaretini ve zekâsını kullanması gerekecektir. “Hız kesmeyen hikâyesi, iyi araştırılarak tasarlanmış çizimleri ve başroldeki güçlü küçük kız karakteriyle Siri’nin maceraları her yaştan insana hoş bir okuma deneyimi sunuyor. Özellikle de zamanımızda daha çok kulak verilmesi gereken, Ortaçağ’da geçen kültürel bir buluşma hikâyesini çok güzel bir biçimde aktarmayı başarıyor.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.