23 Kasım 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

İTO TURİZCİLERE DESTEK VERDİ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul'un saklı kalan değerlerinin ortaya çıkarılmasında turizm sektörünün büyük rol oynadığının altını çizdi

İTO TURİZCİLERE DESTEK VERDİ

19 Şubat 2010 / 08:17

TURİZMİN SESİ


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun (ICVB) üyelerine öğle yemeği verdi. Yemekte katılımcılara hitap eden Yalçıntaş, İstanbul'un saklı kalan değerlerinin ortaya çıkarılmasında turizm sektörünün büyük rol oynadığının altını çizdi.


Ağırlıklı olarak dünyanın köklü uygarlıklarına beşiklik eden İstanbul'un görkemine, tarihi ve doğal güzelliklerine değinen Yalçıntaş, "Kültürel anlamda da zenginlikler içeren İstanbulumuz gelecek için vizyon çizebilecek. " dedi. İstanbul'un kongre turizmi için de önemli bir değer olduğuna vurgu yapan İTO Başkanı, şehrin bu alanda önemli bir merhale kat edeceğini dile getirdi.

Yalçıntaş şunları ifade etti: "IMF toplantıları ile Dünya Su Forumu'nun şehre önemli katkılar sundu. Toplantıların İstanbul'a alt yapı bakımından büyük getirileri oldu. Yumurta kapıya dayanmalı ki yatırım yapalım. İşte bu toplantılar bize İstanbul ve Haliç Kongre Merkezlerini kazandırdı.
Bu kongre merkezleriyle toplantı kapasitesini neredeyse 3'e katladık. Söz konusu merkezler kuşku yok ki İstanbul'un da önemini arttırdı, arttıracak da." Murat Yalçıntaş, İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti unvanını almasının da ülke turizmine büyük getirileri olacağını sözlerine ekledi.

ICVB ise hazırladığı raporla İstanbul'da yapılan toplantılar ve katılımcıları içeren sayısal verileri ortaya koydu. Rapora göre İstanbul, dünyayı derinden sarsan ekonomik krize rağmen 2009 yılını başarıyla kapattı. İstanbul'a gelen yabancı sayısı 2008'e oranla yüzde 6,5 artış kaydederek 7 milyona ulaştı.

Başarıda İstanbul'un son 5 yılda önemli bir kongre destinasyonu olmasının payı büyük oldu. İstanbul, aralarında Dünya Su Forumu, IMF Toplantıları gibi önemli kongrelerin de yer aldığı 72 uluslar arası toplantıya ve 82 bin delegeye ev sahipliği yaptı. Raporda, 2009 yılında hizmete açılan kongre merkezleri ile İstanbul'un dünyanın önde gelen kongre şehirleri arasında yer aldığının da altı çizildi.

Sunumun ardından Handan Boyce, önümüzdeki yıl faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi. Boyce, önümüzdeki yıllarda önemli pazarlarda olmaya devam edecekleri bilgisini verdi. Boyce, “Sağlam bir sektörüz ve geleceğe yönelik büyük hedeflerimiz var. İlk hedefimiz İstanbul'u dünyanın beş şehri arasına sokmak” diye konuştu.

İstanbul Skal'ın yeni Başkanı Vedat Bayrak kürsüye çıktı. Bayrak, “Dünyanın en değerli şehirlerinden birinde yaşıyoruz. 2010 yılının İstanbul'un bu güzel kültür başkenti olma sıfatını iyi kullanırız” dedi.

İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan da, “Burada bir aile ortamında mesai paylaşıyoruz. 2010 yılı Avrupa kültür başkenti unvanını kutlayamaya çalıştığımız bir yıl. Böyle bir organizasyonu gerçekleştiren katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Grup Başkanı Tülin Ersöz de, ICVB'nin İstanbul'a katkısının çok büyük olduğuna işaret etti. Ersöz, “İstanbul herşeyin en güzeline layık” dedi.


Kadıköy Güllü Baklavaları'nın sahibi Nadir Güllü ise “Türkiye'nin kalkınması ekonomiyle olur. Eğer Türkiye'ye zengin turist gelirse, ben çok baklava satıyorum. En çok baklavacılar, kongre turizminde oluyor. Turizmciler sayesinde, gelen yabancıların paraları da ticaretten geçiyor” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.