22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İZAIR AIRBERLIN İLE YURTDIŞINDA BÜYÜYOR

İzmir merkezli direkt uçuşlarını yurt içinde 10, yurt dışında da 11 noktaya yükselten Pegasus ve İZair 2011 yılında yaşanan gelişmeleri İzmir Swiss Otel Grand Efes'te düzenlenen bir değerlendirme toplantısı ile İzmir basınıyla paylaştı

İZAIR AIRBERLIN İLE YURTDIŞINDA BÜYÜYOR

19 Kasım 2011 / 17:59

TURİZMİN SESİ


İZair Yönetim Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat ile İZair Genel Müdürü Gürol Yüksel ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda 2005 yılından günümüze İZair'de yaşanan gelişmeler masaya yatırılırken, geleceğe yönelik çalışmalara ilişkin bilgi aktarımında bulunuldu. İZair Yönetim Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, 26 Haziran 2006 tarihinde ortak uçuşların başlamasından bu yana Pegasus'un İZair'e yatırımlarının aralıksız ve artarak devam ettiğini söyledi. Haybat, “Pegasus olarak İZair'e ve potansiyeline inandık. İZair'ın gelişmesi ve büyümesi için tüm yatırımlarımızı seferber ettik.

Bunun sonucu olarak, Pegasus ve İZair işbirliği ile İZair, günümüzde İzmir'den yurt içinde 10 yurt dışında 11 noktaya tarifeli seferler düzenleyen bir Low Cost Havayolu'na dönüştü. 3 uçakla başlayan filomuz giderek gençleşiyor ve büyüyor. Mart ve Nisan aylarında 2 adet Boeing 737-800 uçağımızı daha filomuza ekledik. Geçtiğimiz günlerde airberlin ile imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde İZair'in 2 uçağı 'airberlin Turkey' markası ile Almanya'nın 14 şehrinden Antalya'ya karşılıklı tarifeli seferler gerçekleştirmeye başladı. 2012'de Almanya'ya sefer düzenleyen uçak sayısı 6'ya çıkartılacak, 2013 yılında da Antalya, Bodrum, İzmir ve Dalaman'dan Almanya, Avusturya ve İsviçre'ye turistik uçuşlar başlayacak. Bugüne kadar İZair'in potansiyelini geliştirmeye ve büyütmeye çalıştık bundan sonra da bu potansiyeli verimli kullanmaya yönelik tüm yatırımlarımız sürecektir. ” dedi.

Gelen sorular üzerine, eski yönetimle dava sürecinin devam ettiğini belirten Haybat, 2006 yılında İzmirli yatırımcıların yatırdığı paraların battarak, şirketin borçlu duruma geldiğine işaret etti ve bu tablo karşısında o dönemde şirketi yönetenlerin sessiz kalmalarının daha doğru olacağının altını çizdi. Pegasus ve İZair, İzmir'den yurt içinde 10, yurt dışında 11 noktaya uçuyor! 1 Kasım 2011 tarihinden itibaren haftada 3 gün gerçekleştirilmeye başlanan karşılıklı İzmir-Trabzon ve İzmir-Gaziantep seferleri ile İzmir merkezli direk uçuşlarla İZair destinasyonlarını yurt içinde 10, yurt dışında da 11 noktaya yükseltti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.