23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İZMİR – ELAZIĞ UÇAK SEFERLERİ BAŞLADI

Vali Erol, havaalanında yaptığı konuşmada, havaalanında pist inşaatı nın tamamlanmasının ardından kentin hava taşımacılığında gerçek yolcu potansiyelinin ortaya çıktığını söyledi

İZMİR – ELAZIĞ UÇAK SEFERLERİ BAŞLADI

28 Ekim 2009 / 13:55

TURİZMİN SESİ


İzair'e ait "Foça" isimli Airbus A 320-200 model uçak, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, İzair Genel Müdürü ve Pegasus Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Gürol Yüksel ve iş adamları olmak üzere 180 yolcusuyla Elazığ Havaalanına geldiKonukları Elazığ Valisi Muammer Erol ve diğer yetkililer karşıladı.

Özel sektörün bu yönde peş peşe seferler düzenlemeye ba şladığını belirten Vali Erol, "İzmir seferlerinin de başlamasıyla Elazığlıların ve çevre illerde yaşayanların ülkemizin güneyine, güney batısına ulaşması biraz daha kolaylaşacak. Bu da hem Elazığımıza hem de firmaya hayırlı kazançlara, bereketlere vesile olacak" dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç da İzmir'den Elazığlılar olarak geldiklerini söyledi.
Elazığ'da yaşayan İzmirlilere İzmirlilerin selamını getirdiklerini ifade eden Kıraç, "İzmir 8500 yıllık tarihi olan bir şehir. Elazığ da yı llardan beri bu bölgede kültürün, sanatın, musikinin, iyi insanlığın örneğini veren bir şehir. Bu iki şehri daha yakınlaştırmak adına İzair ve Pegasus'un attığı bu güzel adımı desteklemek, alkışlamak ve bunun canlı bir şekilde yaşaması adına ilk seferine biz de katıldık" diye konuştu.

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş da İzmir olarak toptan ticaretin, sanayinin merkez olmalarına rağmen geçmişte hava yolu ulaşımı olmaması nedeniyle Anadolu'yla ilişkilerinin kopuk olduğunu anımsattı.
2001 yılında bunu gören iş adamlarıyla birlikte İzmir Havayollarını kurduklarını belirten Demirtaş, Elazığ'ın İzair'in uçtuğu 16'ncı il olduğunu kaydetti.

Demirtaş, şunları söyledi: "İzmir'de üretilen ama Elazığ'ın ihtiyacı olan, Elazığ'da üretilen ama İzmir'in ihtiyacı olan her türlü malın ticaretinde önemli mesafeler alabiliriz. Bu geliş gidişler turizmi hareketlendirecektir. Bu bölgenin ticaretini, yatırımlarını geliştirecektir. Elazığlılar uçmaya devam ettiği sürece İzmir Havayolları da uçmaya devam edecektir. Hatta seferlerini artırarak uçmaya devam edecektir."

İzair Genel Müdürü Gürol Yüksel ise İzmir'deki Elazığlılar Derneğinin ziyaretinde yaşanan heyecanın bu sonuçlara kendilerini getirdiğini söyledi. Yüksel, "Haziran ayında her gün Sabiha Gökçen seferi başlattık. O zaman ben burada İzmir seferlerine başlayacağımızı da söylemiştim. İzmir'e başladık ama 2 seferle başladık. Bu seferleri muhakkak artırmamız lazım" dedi. İzmir-Elazığ uçak seferleri, pazartesi ve perşembe günleri yapılacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.