23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

İZMİR HAVAYOLLARI %66 BÜYÜDÜ

İzmir Havayolları (İZair), Airbus A320-200 model uçağı filosuna ekleyerek, uçak sayısını 5'e çıkardı.

İZMİR HAVAYOLLARI %66 BÜYÜDÜ

11 Temmuz 2009 / 02:36

TURİZMİN SESİ


"Foça" adı verilen 180 koltuklu uçağın filoya eklenmesi dolayısı yla İzmir Adnan Menderes Havalimanında düzenlenen törende konuşan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Foça'ya, hoş geldin diyoruz" şeklinde konuştu.

Geçmişte İzmir'den sadece Ankara ve İstanbul'a uçulabildiğini, yurt dışına sefer bulunmadığını dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:
"İzmir bu durumu hak etmediği için 111 iş adamı 'Biz İzmir'i uçuracağız' diye yola çıktı. O zaman gözümüzü karartıp bu işe girmeseydik hiçbir şirket bu uçuşlara başlamayacaktı. THY'ye 'Atina'ya uçun' diye yapmadığım kalmadı. 'Boş koltukların parasını ben ödeyeceğim' dedim. Ama 'Uçmayacağız' dediler. Israrlı çalışmalarımızı sürdürdük. Şimdi 4 Ağustos'ta Sunexpres uçmaya başlayacak."

Ekrem Demirtaş, İzmir'den Anadolu'nun 15 iline uçuş olduğunu, kış programına Elazığ'ın dahil edileceğini belirterek, "İzmir'den Anadolu'nun her yerine ulaşma imkanı olacak" dedi. "Foça" uçağının Stuttgart'tan geldiğini, Düsseldorf'a gideceğini dile getiren Demirtaş, "Artık Avrupa'yı komşu kapısı yapacağız. İzmir'den Avrupa'nın 16 merkezine tarifeli uçuyoruz. Diğer 10 şirket de Avrupa'nın 16 merkezine tarifeli uçuyor. 22 merkeze de charter seferleri var. Artık kimse İzmir'e 'çıkmaz sokak' diyemez" diye konuştu.

Atina'nın ardından Bakü'ye uçuşların başlamasını istediklerini, gerekli izinler için çaba harcayacaklarını ifade eden Demirtaş, en yakın zamanda Moskova, Paris, Milano, Madrid, Barcelona, Bağdat, Şam, Tel Aviv'e uçmak istediklerini söyledi. İZair Genel Müdürü Gürol Yüksel de beşinci uçağı alarak bu sene yüzde 66 büyüdüklerini dile getirdi.

İzmir'e hizmet vermeye devam edeceklerini belirten Yüksel, "İzmir'i Avrupa ve Anadolu kentleriyle buluşturacağız" dedi. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da "Bir Foçalı olarak arkamda Foça uçağının durmasını çok heyecan verici buluyorum" dedi. Törende, uçaktan inen Düsseldorf yolcularına çiçek takdim edildi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.