28 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

İZMİR’DE KIRMIZI BAYRAK SAYISI 81’E YÜKSELDİ

Ramada Encore by Wyndham İzmir Oteli'ne törenle "Kırmızı Bayrak" verildi

İzmir’de kırmızı bayrak sayısı 81’e yükseldi

27 Aralık 2021 Pazartesi 11:35

TURİZMİN SESİ


Türkiye’de ilk kez İzmir’de yaşama geçirilen ve engelli bireylerin erişimine uygun hale getirilen yerlere verilen Kırmızı Bayrak uygulamasına Ramada Encore by Wyndham İzmir Oteli de katıldı. Böylelikle kentteki kırmızı bayrakların sayısı 81’e ulaştı. 

Ramada Encore by Wyndham İzmir Otel'ndeki bayrak törenine Engelsiz İzmir Yürütme Kurulu Onursal Başkanı Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Kırmızı Bayrak Komisyon üyeleri, Engelsiz İzmir Yürütme Kurulu üyeleri ve ilçe belediyeleri başkanlarının eşleri katıldı. 

Engelsiz İzmir Yürütme Kurulu Onursal Başkanı Neptün Soyer, “İzmir'in merkezinde uluslararası hizmet veren bir otelin bayraklarından birinin Engelsiz İzmir'in kırmızı bayrağı olması, yaptığımız çalışmaların artık İzmir'in kılcallarına kadar ulaştığını gösteriyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, "Erişilebilirlik Teknik Şartnamesi'nin yüzde 75'ini sağlayarak Ramada Encore Otel'ine iki yıldızlı Kırmızı Bayrak vereceğiz. Öncelikle otelimizin bu yaklaşımına ve engelli erişimi için gerekli kriterleri sağlamak için çalışmalarına teşekkür ederim. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Ramada Encore by Wyndham İzmir Otel Müdürü Güner Güney, herkesin eşit şartlarda hizmet görmesi, kendini rahat evinin konforunda hissetmesi için elimizden gelen hizmetin en iyisini sunmaya çalıştıklarını söyledi. Güney, "Engelsizmir Projesi'yle almaya hak kazandığımız iki yıldızı en kısa sürede üçüncü yıldızı da alarak taçlandırmak istiyoruz" dedi.

Hizmetlerini çalışanlarıyla birlikte geliştirmeye ve sorumluluk projelerinde her zaman yer almaya devam edeceklerini belirten Güner Güney, sözlerini "Tüm engelli bireylerimize ve onların fedakar ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ve Ramada Encore by Wyndham İzmir olarak 'Hiçbir zaman hizmette engel tanımıyoruz' diyoruz" diyerek tamamladı. 

Konuşmalar sonrasında Ramada Encore by Wyndham İzmir Oteli önündeki göndere Kırmızı Bayrak çekildi. "Güvenli Turizm", "Turuncu Çember", "Bisiklet Dostu Otel" sertifikalarından sonra "Güvenli Seyahat Pulu" alan Ramada Encore by Wyndham İzmir Oteli, gerekli kriterleri yerine getirerek iki yıldızlı "Kırmızı Bayrak" sahibi de oldu.

Kırmızı Bayrak nasıl alınıyor?

Kırmızı Bayrak almak için öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı’na yazılı olarak başvuruluyor. Komisyon üyeleri arasından belirlenen komite, mekânı yerinde inceliyor ve rampalar, mekan içi yatay dolaşım, dikey dolaşım, yönlendirme ve işaretler gibi kriterlere göre değerlendirerek komisyona rapor sunuyor. Komisyon, alanın erişilebilirlik özeliklerine göre kararını veriyor. Olumlu karar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin onayından sonra kesinleşiyor ve ilgili mekân Kırmızı Bayrak almaya hak kazanıyor. Kırmızı Bayrak, 1, 2 ve 3 yıldızlı olmak üzere üç kategoride veriliyor. Tek yıldız erişilebilirlik kriterlerinin yüzde 60’ını, 2 yıldız yüzde 75’ini, 3 yıldız ise en az yüzde 90’ını sağlayan alanlara veriliyor.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.